Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sintra

    Romantik Dönemde En Parlak Çağını Yaşayan Şehir Portekiz'de birçok yer UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Romantik Dönemde En Parlak Çağını Yaşayan Şehir

    Portekiz'de birçok yer UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alıyor. Muhtemelen buraya birkaç kültür karışımına tanık olmak için ve bunu yaparken güzel bir hava eşliğinde, kumsallarında eğlenerek, yemeklerini tadarak ve daha birçok şeyin keyfine vararak vakit geçirmek için gelebilirsiniz. Fakat sizi Sintra şehrine gelmeye ikna etmemiz için bize bir fırsat tanıyın. Yaklaşık 400,000 nüfusa sahip olan bu şehir, Lizbon'un kuzeybatısında bulunuyor ve gerçekten ziyaret edilmeyi hak ediyor.

    Sintra'nın tarihi oldukça eskiye dayanır. Romalılar'ın ve Endülüsler'in izleri şehrin çevresinde görülebilir. Sintra'nın yeniden fethinden (Reconquista) sonra, Portekiz Kraliyet Ailesi için tatil köyü olarak kullanılmış. UNESCO, Sintra'yı 18. ve 19.yüzyıl Romantik Dönemi mimari hazinesi için listesine almıştır. Palacio da Pena Sarayı'nda ve Quinta da Regaleira bu mimari hazineden sadece bir kaçı.

    Bunlara ek olarak gelenler için bir kaç eklenti daha var. Moors Kalesi(Endülüs Döneminde inşaa edilmiş) örnek olarak gösterilebilir. Sintra 18. ve 19. yüzyılda hızlı bir yükseliş trendine girmişti. Aristokratlar ve yabancılar buraya olan hayranlıklarını bildirmek için seyahat ediyorlardı.

    Sintra, denizden 8 km uzaklıkta, ormanlık tepelerin arasında yer alır. En yüksek noktalarından baktığınızda denizi görebilirsiniz. Kaleleri, müzeleri, sarayları ve muhteşem manzarası ve eski villalarıyla size büyülü bir atmosfer yaratır. Burada birkaç günü dolu dolu geçirebilirsiniz. Birçok görülecek yerden bahsettik fakat sadece birini seçmek zorunda kalsaydık bu kesinlikle Moors Kalesi olurdu. Bu kalenin duvarları, Çin Seddi'ni anımsatıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler