Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Singapur’u Yaşamalısınız!

    Dünyanın en temiz ülkesiymiş orası biliyor musun? Sokakta sakız çiğnemek bile yasakmış! Ah bir görsen, her yer tertemiz, yemyeşil bir doğada muhteşem bir şehir kurmuşlar, tarzı söylemleri seyahate ilgi duyan hemen herkes duymuştur. Singapur’u tarif eden en belirgin özelliklerden başlıcaları bunlar olsa da, Singapur’da gezilecek görülecek o kadar çok yer, tadılması gereken o kadar lezzet var ki…

    Daha önce 5-6 kez ziyaret ettiğim Singapur’u bu defa çok farklı bir pencereden görme şansım oldu.

    Singapur’un turistik anlamda en güçlü özelliği çok kültürlülüğüdür. Çin, Malay ve Hint kültürlerinin etkisi ile yoğrulmuş bir ülkedir. Peranakan adı verilen 15.yüzyılda Güneydoğu Asya’da hüküm süren, Çin kimlikleri ile bu bölgelere gelmiş ancak Endonezya ve Malay’lar ile evlilikler yaparak, 3 kültürün bir birleşimi olarak ifade edilebilecek, sıra dışı bir kültürel etnik grup olmuşlar. Peranakan kültürü, yaşam tarzları, leziz yemekleri ve karakteristik evleri ile Singapur’un mutlaka keşfedilmesi gereken en önemli özelliklerinden de biri haline gelmiştir.

    Singapur’da nereleri gezmeli?

    Kültürlerin buluştuğu şehir olan Singapur’da olmazsa olmaz, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler bulunmakta. “Little India”, “Chinatown” ve “Kampong Glam (Arab Street)” öncelikle ziyaret etmeniz gereken bölgeler.

    Zira buraları özümseyerek gezdiğinizde, Singapur’un hangi evrelerden geçerek, ne tarz kültüre sahip insanlarla yoğrularak bugüne geldiğini anlayabilirsiniz. Şehrin kalbi olarak bilinen “Orchard Road” ve ülkenin simgesi olan deniz aslanından adını almış olan “Merlion Park” da ülkenin en karakteristik bölgeleri olarak keşfedilmelidir.

    Ayrıca hava kararmaya başladığında Singapur’un en keyifli bölgesi haline gelen “Quayside” bölgesi mutlaka bol bol yürüyüşler eşliğinde veya bisikletle gezilmelidir. “Gardens by the Bay” devasa bir botanik bahçesi ve dünyanın dört bir coğrafyasından gelen çiçekler-bitkiler ve görkemli cam kubbesi ile muhteşem bir botanik park, kaçırmayın…

    Singapur Botanik Bahçesi-Orkide Bahçeleri ve teleferiğe binerek gidebileceğiniz Sentosa Adası da, 1 tam gün ayırarak gezilmelidir. Öğlenleri biraz soluklanmak ve dinlenmek için, Tiong Bahru’ya veya Kampong Glam’a uğramalısınız. Sıra dışı bu iki mahalle, daha çok Expat’lar, free lancerlar ve Cafe kültürünü sevenler tarafından tercih edilir. 3.cü nesil Cafe Shop’lar, butik Cafe ve restauarantları ile Singapur’un yaşam kültürü adına en önemli bölgeleridir. Bu iki bölgeyi gezmediyseniz, çok şey göremediniz ve Singapur’a dair pek çok şeyi anlayamadınız demektir. Orchard Road’a yakın, Feng Shui felsefesine uygun yapılmış rengarenk binaları da keşfetmelisiniz.

    Bulutların üzerinde havuz keyfini televizyonlarda sıklıkla gördüğünüz Marina Bay Sands Hotel’in de 57.ci katına çıkıp bu güzel manzarayı kendi gözlerinizle de keşfetmelisiniz.

    Hava kararırken, Garden Rhapsody adı verilen gösteriyi izlemeye gidin. Gardens by the Bay’in hemen yanında yer alan şov, herkes için ücretsiz ve her akşam 19:45 ile 20:45 olmak üzere, 2 defa gösterimde.

    Yere uzanarak binlerce insanın seyrettiği, ışıklı-görsel şölene sahip Garden Rhapsody, ruhunuzu dinlendirip, kendinizi şımartmanız için keyifli bir şehir etkinliği. Yine akşam hava karardığında, Quayside restaurantların bulunduğu bölge, Marina Bay Sands Hotel, Merlion Park gibi Singapur’un en keyifli bölgelerini ziyaret edebileceğiniz Singapur Nehir gezisi turuna da çıkmayı ihmal etmeyin, bu güzel şehri bir de tekne ile nehir üzerinden keşfedin.

    Hangi müzelere gitmeli?

    Geceleyin Singapur şehrine, 282 metre yükseklikten bakmak, 360 derece Singapur manzarasına karşı kaliteli müzikler dinleyerek, biraz eğlenmek isterseniz, 1-Altitude Gallery&Bar tam size göre.

    Ülkedeki Hint tarihi ve etkileşimlerini yakından tanımak adına, Little India’da yer alan “Indian Heritage Centre”yi mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca müzeye yürüme mesafesinde bulunan, Singapur’un dikkat çekici Hindu tapınaklarından biri olan Sri Veeramakaliamman Tapınağını da ziyaret edebilirsiniz.

    Chinatown”da yer alan, Chinatown Heritage Centre mutlaka görmeniz, tarihe yolculuk yapmanız adına, adeta yaşamanız gereken bir müzedir. Kendinizi sadece 100 sene kadar önceki Singapur’da bulacak, sadece 100 senede insanların ne tarz yaşamdan, nereye geldiğine inanamayacaksınız.

    Yine Çin Mahallesinde yer alan Sri Mariamman Tapınağı da, görsel dizaynı ile şehrin ilgi çekici eserlerden biri. Vaktiniz olursa Singapore City Gallery ve Buda’nın Diş Tapınağı’nı da ziyaret edin. Tarihi 1887’ye uzanan kültürleri yakından tanımamıza yardımcı olacak Singapur’un en eski müzesi Ulusal Singapur Tarih Müzesi mutlaka ziyaret edilmelidir. Yine Peranakan kültürünü yakından görebilmeniz adına “Peranakan Müzesi” de gezilmesi gereken bir diğer müze.

    Nerede yemek yemeli?

    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, değişik kültürlerin harmanı olan Singapur’da, her çeşit et bulunmaktadır. Farklı kültürlerden insanların yaşaması nedeniyle, etlerin %95’i restaurantlarda helal et olarak sunulmaktadır.

    Yurt dışında et yeme konusunda hassasiyetleri olanlar var ise, Singapur’da hemen her restauarant helal et servis etmektedir desem yeridir. Öğle yemekleri için, Cafe-Restaurant’ların olduğu Desker Road üzerindeki “Creatures” değişik lezzetleri tadabileceğiniz, butik bir restaurant.

    Yine öğle yemekleri için tercih edilebilecek bir mekan da Malay yemekleri deneyebileceğiniz, Botanik bahçesinin yanındaki Haila restaurant.

    Müslüman Hintlilerin açtığı, Arap mahallesi Kampong Glam’da yer alan Zam Zam Restaurant da uğranması gereken restaurantlar arasında. Raffles City AVM içinde yer alan Hint Restaurantı olan “Shahi Maharani” Hindistan’da en iyi restauarantlarda yiyebileceğiniz kadar leziz, lokal Hint yemekleri servis ediyor, son derece başarılı diyebilirim. “TCC” adı verilen ve Singapur’un pek çok yerinde bulabileceğiniz Cafe’nin yemekleri de son derece taze ve sıra dışı, TCC Cafe’nin müptelası olursanız şaşırmayın.

    Akşam yemekleri için de, size sokak lezzetlerini tavsiye edeceğim. Telok Ayer Market olarak bilinen, şehrin kalbindeki Lau Pa Sat’ta BBQ Satay(Kebap) Tavuk veya Kuzu, Vatoz balığı, Sarımsaklı ve Tereyağlı Naan-Chapati ekmeği ve Sebzeli Biryani pilavı denemelisiniz. Singapur’a gelip de Lau Pa Sat’ta yemek yemediyseniz, bu güzel şehrin otantizmini yaşamamışsınız demektir.

    Akşam yemeklerinin en popüler mekanlarından biri de Dempsey Hill’de yer alan, Chopsuey Cafe’dir. Burada Çin mutfağının en leziz yemeklerini tatma şansınız olacak. Akşam yemeği için Wild Rocket’i de tercih edebilirsiniz.

    Dünyanın değişik ülkelerini gezerek, o ülkelerin en meşhur yemeklerini tadıp, farklı sunumlar ve biraz revizeler yaparak menüsüne taşıyan sıra dışı bir mekan. Akşam yemeklerinin en popüler ve otantik mekanlarından biri de Tanjong Pagar caddesi, 97 numarada yer alan Blue Ginger’dır. Bu güzel restoran geleneksel Peranakan mutfağının en güzel örneklerini deneyebileceğiniz, keyifli bir restoran…

    Singapur’u daha ekonomik gezebilmek adına, “Singapore Tourist Pass” almanızı öneririm. 10 ila 20 Dolar arasında değişen turist kartları ile otobüs, metro, teleferik gibi şehir içi ulaşımlara binebilir, restaurantlarda-cafelerde indirimli yemek yer ve müzelerde %100’e varan ücretsiz ziyaretler yapabilirsiniz. Singapur’un güncel etkinlikleri, festivaller, sanat haritası, alternatif oteller, bahsettiklerim dışında pek çok kafe ve önerilen diğer restoranlara ulaşmak için “Singapore Tourism Board”a ait www.visitsingapore.com resmi internet sitesini ziyaret etmenizde fayda var.

    Nasıl gidilir? Nerede kalınır?

    Singapur Havayolları’nın dünyanın en büyük gövdeli uçaklarından Boeing 777-200 modeli ile Atatürk Havalimanı’ndan direkt uçuşu ile 10 saatte Singapur’a ulaşabiliyorsunuz. Benim tercihim Business Class oldu, kusursuz bir hizmet ve misafirperverlik eşliğinde, lokal lezzetler tadarak ve bol bol dinlenerek Singapur’a ulaştım. Aynı gün enerjik bir şekilde şehri gezebilmek adına, Business Class uçuş önemli bir artı.

    Butik konaklama

    Şehirde konaklama tercih ederken, siz de benim gibi iki değişik otel tercih edebilirsiniz. İlk konakladığım Hotel Vagabond, “Little India” mahallesinde karakteristik bir bölgede yer alan 41 odalı ve her yeri sanat eserleri ile donatılmış lüks bir butik otel.

    Otelin resepsiyonu gergedan şeklinde bronz bir heykelden oluşan otelde, tablo olarak duvarda yer alan ilginç görsel içinde insan yüzlerinin hareket ettiğini görmek sıra dışı bir deneyim yaşamak adına güzel bir fırsat.

    Otelin asansörünün içinde yer alan LCD’de, Hollywood’un iz bırakmış pek çok filmden alınan özel kareler, animasyon şeklinde mükemmel bir tablo içinde kolaj yapılmış. Odaların duvarlarında da, otelin sahiplerinin dünyanın değişik ülkelerinde fotoğrafladıkları görseller yer almakta.

    Lüks ve Popüler konaklama

    Biraz daha şehrin lüks ve hareketli merkezinde konaklama yapmak isterseniz, Jen Hotels zincirine bağlı Singapur’un popüler caddesi Orchard Road üzerindeki Hotel Jen Orchardgateway’i tercih edebilirsiniz. Son derece lüks ve modern büyük bir otel. Otelin çatı katına çıkıp, sonsuz havuzunda bulutların üzerinde yüzme keyfini de yaşayabilirsiniz. Üstelik Marina Bay Sands ve şehrin en güzel manzaralarını da yüzerken görebilmeniz mümkün. Havuz içine yerleştirilmiş dinlenme yatakları, jakuziler de seyahat keyfinize keyif katacak cinsten.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler