Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sidney

    Liman Şehri Avustralya'nın en büyük ve eski şehri olan Sidney, 4,6 milyonu aşkın bir nüfusa ve çok kozmopolit bir atmosfere sahip.

    Genel Bilgiler

    Liman Şehri

    Avustralya'nın en büyük ve eski şehri olan Sidney, 4,6 milyonu aşkın bir nüfusa ve çok kozmopolit bir atmosfere sahip. Limanı, silüeti ve plajlarıyla ünlü bu kentin haklı olarak gururlanacağı pek çok özelliği var. Ne de olsa dünya üzerinde kentsel hayat ile plaj hayatının böylesine bir uyumla sürdüğü çok az şehir bulunuyor.

    Şehirde yapılan turistik gezilerin çoğu limanı keşfederek başlar. Burada küresel simgeler haline gelen Sidney Liman Köprüsü ve Opera Binası ile birlikte arka planda şehrin iş merkezinin silüetini Sidney Limanı’nın manzarası olarak görebilirsiniz. Bu alanın çevresinde; köprüde yürümeyi, Botanik Bahçeleri'ni keşfetmeyi veya Kirribilli’de su üzerinde Sidney siluetinin bir resmini çekmeyi tercih edebilirsiniz.

    Şehirde görülmesi gereken bazı ilginç tarihi ve kültürel şeyler var ama Sidney’deyken kesinlikle yapılması gereken şeylerin başında plajları keşfetmek yer alıyor. Şehirde 100’ün üzerinde plaj var ve bunların bir kısmı dünyanın en iyi plajları (tartışmasız!). Kusursuz birer tabloyu andıran bu plajların çoğu sörf yapmak için harika yerler. Plajların en iyileri ise (tartışmaya açık…) Bondi, Manly, Bronte, Coogee ve Palm Beach, ama biraz daha araştırırsanız yüzmek için büyük kalabalıklardan uzakta manzaralı noktalar bulabilirsiniz.

    Islanmayı gerektirmeyen türden aktiviteleri tercih edenler ise Sidney’in sınırlarının hemen yakınında yer alan ve harika yürüyüş alanları olan birbirinden güzel doğal parklara gidebilir. Örneğin kolay ulaşılabilecek mesafede Blue Mountains ve Kosciuszko National Park yer alıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler