Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Shenzhen

    Küçük Tarihi İle Bir Çin Şehri Shenzhen, doğrudan Hong Kong'a sınırı olan Çin’in güneyinde Guangdong Bölgesin'de bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Küçük Tarihi İle Bir Çin Şehri

    Shenzhen, doğrudan Hong Kong'a sınırı olan Çin’in güneyinde Guangdong Bölgesin'de bir şehir. İlk olarak 30 yıl öncesinde Çin’in dünyaya açılmasıyla önemli bir ekonomik yer olarak tasarlanan şehir, Çin’in diğer başlıca şehirlerine göre sessiz bir gelişim başlangıcına sahip ve şimdilerde başlıca finans ve liman merkezi.

    Son derece başarılı bir iş merkezi olmasına karşın tam anlamıyla Çin’in önemli bir turistik merkezi olamamış. Buraya alışveriş ve yemek için geldiğinizde en ufak hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Yiyecek ile ilgili bilgi birikimi, yıllar üzerinde Çin’in çevresinden birçok göçmen için çekici olduğundan, tüm Çin yemek stilleri burada en iyi şekilde temsil edilmekte. Görünce anlaşılıyor ki gurbetçi büyük bir batılı topluluk ile, ne güzel batılı restaurantlarını ne de barlarını istemeyeceksiniz.

    Turistik açıdan tartışmasız dünyanın en iyi eğlence parkının penceresi, Mısır Piramitleri'nin, Eyfel Kulesi’nin, Tac Mahal’in kopyalarına burada devasa bir park ev sahipliği yapıyor. Shenzhen'de bir diğer turistik yer de Minsk World. Kullanılmayan eski Sovyet uçak taşıyıcı gemisine sahip yer gezilebilir. Bahsettiğimiz gibi şehirde birçok harika park bulunuyor. Ama tapınaklar için Çin’in başka şehirlerine göz atmalısınız.

    Önemli bilgiler

    • Shenzhen Çin’in Guangdong Bölgesi'nde bulunan bir şehir.
    • Nüfusu 3.538.275.
    • Rakımı 1 m.
    • Ulaşımı sağlayan en uygun havaalanı SZX (Shenzhen Havaalanı)
    • Para birimi Çin Yuan Renminbi.
      Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler