Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Seyşeller

    Küresel balayı favorisi bunca zaman boyunca Maldivler’e çok odaklandık ve nedense başka bir yer olabileceğini düşünmedik.

    Genel Bilgiler

    Afrika’nın doğusunda ve Madagaskar’ın batısında bulunan, 115 adadan oluşan bir takımada olan Seyşeller, Maldivler’in sunduğu her şeyden daha fazlasını sunuyor.

    Dünyada turkuaz sulara, saklı koylara ve beyaz yumuşak kumlu sahillere sahip olan birçok yer var fakat hiçbiri Seyşeller kadar güzel değil. Buranın tercih edilen balayı mekanı olmasına şaşırmamak gerekir; özür dileriz bu cümleyi düzeltmemiz lazım: "En çok tercih edilen balayı mekanı".

    100.000’den az insanın yaşadığı bu adayı nasıl sınıflandıracağımız konusunda ilk başta zorluk yaşadık. 115 adaya sahip olan Seyşeller’in her adası için ayrı bir yazı mı yazmalıydık yoksa hepsini bir yazı içerisinde mi toplamalıydık? En sonunda ikinci yaklaşımı seçtik. Ülke yaklaşık 6 tane ada grubundan oluşuyor (bunlardan sadece iç kısımda bulunan granit adalar kayda değer bir nüfus barındırır, özellikle ulusal başkent olan Victoria’nın bulunduğu Mahé’de yaklaşık 80.000 kişi yaşıyor).

    Daha önce bahsettiğimiz Mahé dışında Praslin, Silhouette veya La Digue Adaları da turistler tarafından tercih ediliyor. Seyşeller’in dış kısımlarında ise, Aldabra ve Admirante Adaları var (Bazı durumlarda bu adaları ziyaret etmek için izin almanız gerekiyor). Seyşeller’in iç kesiminde Mahé en çok tercih edilen balayı yeri. Çünkü ziyaretçilerine, sahillerden, doğal güzelliklere (engebeli yağmur ormanında birçok tırmanış rotası bulabilirsiniz), gece hayatından restaurantlara, kumarhanelere ve su sporlarına kadar her şeyi sunuyor.

    Praslin, Mahé’ye benziyor ve bazıları buranın Anse Lazio Sahili'ni, ülkenin en iyi sahili olarak adlandırıyor. La Digue ise bu iki adaya kıyasla daha az kalabalık olan bir ada. Aslında La Digue, L'Anse Source D'Argent sahilinde bulunan granit kaya parçası gibi mükemmel doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

    Bazıları burayı en sade ve en romantik ada olarak adlandırıyor. Ada değiştirmek isteyenler için, takımada içerisinde diğer adalarla ulaşım ağı en gelişmiş olan Mahé'dir. Son olarak Seyşeller ile ilgili araştırma yaparken rastladığımız bir anektodu sizinle paylaşalım. Eskiden Seyşeller, 3 yıldızlı otellerin sunduğu servis açısından 5 yıldızlıymış. Şu anki teklifler ve servisler nedir gitmeden önce iyi araştırın, zaman içerisinde bu durum değişmiş olabilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler