Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Seyahat Ederken Cebinizde Bulunması Gereken Uygulamalar

    Elimizden bir an bile düşürmediğimiz cep telefonları seyahat ederken de en büyük yardımcılarımızdan biri. Uçak bileti satın almadan koltuk seçimine veya ilk kez gittiğiniz yerlerde bile kaybolmadan yönünüzü kolayca bulmaya kadar seyahat sırasında kullanabileceğiniz en faydalı mobil uygulamalar hangileri?

    Google Maps

    İster yurt içinde isterseniz de yurt dışında nereye giderseniz gidin kaybolmadan yönünüzü bulabilmek önemli bir konudur. İşte tam da bu noktada yardımınıza yetişen Google Maps dünya üzerinde bu alanda en iyi uygulamaların başında geliyor.

    Google Maps'in gelişmiş arama fonksiyonları sayesinde gideceğiniz yer bir otel, restoran veya müze yani kısaca her neresi olursa olsun anında aratarak tüm bu yerlere zorlanmadan ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan Google'ın harita uygulamasını yolculuk sırasında dilediğiniz an kullanabilir ve başkalarına adres sormaya gerek kalmadan ulaşmak istediğiniz yeri bulabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535583/640xauto.jpg)

    AirBNB

    Dünyada son yıllarda gelişen önemli seyahat trendlerinden biri de otel yerine bölgede bulunan evler gibi alternatif konaklama seçeneklerini değerlendirmek. Bu konuda dünyanın en iyi uygulamaları arasında yer alan AirBNB özellikle kalabalık aileler veya arkadaş grupları için otellere kıyasla çok daha rahat ve ekonomik evlerde konaklama olanağı sağlıyor.

    Uygulamadan bir ev veya oda kiralamak için yapmanız gereken tek şey ihtiyacınız olan özellikleri girerek gideceğiniz şehirde arama yapmak. Sonrasında listelenen seçenekler arasında şehir merkezine yakınlık, oda sayısı veya fiyat gibi özelliklere göre sıralama yaparak ihtiyacınız olan konaklama yerine sadece dakikalar içinde ulaşabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535586/640xauto.jpg)

    Jatl Lag Rooster

    Özellikle yurt dışında çok uzak bir şehre seyahat edecekseniz zaman farkı nedeniyle jat lag olabilirsiniz. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bu uygulama gideceğiniz yere göre bir uyku planı çıkarıyor ve bu sayede henüz oraya varmadan uyku düzeninizi planlama olanağı sunuyor. Özellikle yeni bir şehir veya ülkede ilk birkaç gün kendinizi yorgun hissediyor ve uyumakta zorlanıyorsanız, Jet Lag Rooster tam size göre.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535589/640xauto.jpg)

    Google Translate

    Yine Google tarafından sunulan ücretsiz bir uygulama olan Google Translate dünya üzerinde konuşulan tam 100'den fazla dil arasında anında çeviri hizmeti veriyor. Google Translate üzerinden Türkçe'den İngilizce'ye Almanca'dan Fransızca'ya dünyada konuşulan dillerin neredeyse tamamını çevirebilir ve yurt dışında alışveriş yaparken veya restoranlarda sipariş verirken zorlanmadan iletişim kurabilirsiniz. Uygulama sayesinde sözcüklerin yanında cümlelerin çevirisini de anlık olarak yapabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535595/640xauto.jpg)

    Wi-fi Finder

    Teknoloji ve internet gitgide hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline geliyor. Durum böyleyken internetten uzak bir seyahat de pek mümkün değil. Yolculuk sırasında internete girmeniz gerektiğinde yakınlarda bulunan kablosuz bağlantı noktalarına anında erişmek isterseniz telefonunuza Wi-fi Finder uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama sayesinde en yakında bulunan ortak wi-fi alanlarını görebilir ve bu yerlerde internete girerek işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535598/640xauto.jpg)

    Goldstar

    Yurt dışına seyahat eden gezginlerin en çok şikayet ettikleri konulardan biri de kültür ve sanat etkinliklerinin bilet fiyatlarının yüksek olması. Eğer çok sayıda harika konser, müzikal veya gösteriye katılmak istiyor ancak bunlar için fazla harcama yapmak istemiyorsanız Goldstar uygulamasından seyahat ettiğiniz şehirde düzenlenen farklı etkinlikleri görebilir ve uygun fiyatlara bilet bularak bütçenizi fazla zorlamadan satın alabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535601/640xauto.jpg)

    Uçak Bileti by Enuygun

    Uygun fiyata uçak bileti bulmak ve satın almak da seyahat ederken en önemli konuların başında geliyor. Bu alanda çok sayıda seçenek bulunsa da sade tasarımı ve kullanımı kolay özellikleriyle öne çıkanlardan biri Uçak Bileti by Enuygun uygulaması. İster yurt içinde isterseniz de yurt dışında gideceğiniz şehre uçuşları saniyeler içinde listeleyen uygulama uçak bileti satın almayı hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor.

    Farklı havayollarına ait uçuşları tarih, saat aralığı veya fiyatlarına göre sıralayan uygulamanın benzerlerine kıyasla en önemli avantajlarından biri de kişiye özel yolcu listesi oluşturma fırsatı sunarak özellikle sık seyahat edenler için zaman kazandırması. Uygulamayı cep telefonunuza indirerek dilediğiniz an en uygun uçak biletlerini karşılaştırabilir ve kolayca satın alabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535604/640xauto.jpg)

    Ship Mate

    Özellikle büyük yolcu gemileriyle seyahat etmeyi sevenler için en iyi uygulamalardan biri ise Ship Mate. Uygulama sayesinde gideceğiniz rotalarda bulunan görülmeye değer yerleri, alışveriş yapabileceğiniz merkezleri ve çok daha fazlasını öğrenebilir ve yolculuk sırasında varış noktanız için seyahat planınızı oluşturabilirsiniz. Uygulamanın en büyük artılarından biri de sizinle birlikte seyahat eden diğer yolcularla tanışmanızı sağlayarak sosyalleşme olanağı sunması.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535607/640xauto.jpg)

    Tango

    Seyahat sırasında özellikle yurt dışındayken sevdiklerimizle kolayca iletişim kurmak da en önemli konulardan biri. Her ne kadar artık vazgeçilmez bir ihtiyaç olsa da mobil tarifelerin yurt dışında konuşma ve mesajlaşma için genellikle pahalı olması kullanıcıları internet üzerinden haberleşmeye yönlendiriyor.

    Bu konuda da seçeneklerin sayısı hayli fazla ancak hem gelişmiş özellikleri hem de çok sayıda kullanıcının cep telefonunda bulunması sayesinde Tango internet üzerinden görüntülü konuşmak isteyenlerin başlıca tercihi olmayı başarıyor. Tango ile görüşmek için karşınızdaki kişinin cep telefonunda da uygulamanın yüklü olması gerekiyor. Uygulama sayesinde tanıdıklarınızla iletişim kurabileceğiniz gibi yakınlarda bulunan farklı kişilerle görüşerek yeni arkadaşlıklar da edinebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535610/640xauto.jpg)

    SeatGuru

    Uçakta koltuğunuzu seçerken aralarının daha geniş olmasını mı istersiniz yoksa pencere kenarına veya tuvaletlere yakın olmak mı? Dünyada sık seyahat eden gezginler tarafından da en fazla kullanılan uygulamalardan biri olan SeatGuru sayesinde seyahat edeceğiniz uçaktaki en iyi koltuğu kısa sürede bulabilirsiniz.

    Uçakta bulunan koltukları az sorunlu, iyi veya standart gibi kriterlere göre değerlendirerek kategorilere ayıran uygulama özellikle uzun mesafeli uçuşlarda en iyi koltuğu seçmenize yardımcı olarak çok daha iyi bir seyahat deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535616/640xauto.jpg)


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler