Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sevilla

    İspanya'nın güneyindeki Endülüs başkenti Görülmesi gereken en ünlü yerler; katedral ve şu an hala kullanılan Mağribi tarzı bir saray olan Alcazar Sarayı’dır.

    Genel Bilgiler

    İspanya'nın güneyindeki Endülüs başkenti

    Görülmesi gereken en ünlü yerler; katedral ve şu an hala kullanılan Mağribi tarzı bir saray olan Alcazar Sarayı’dır.

    Madrid’in güneyinden E-5 otoyolunu takip ederseniz Endülüs’e varırsınız. Sevilla, bu özerk bölgenin hem başkenti ve en büyük şehri hem de kültürel açıdan en önemli yeridir. Büyülü bir atmosfere sahip Sevilla’nın halkı mutlu insanlardan oluşur.

    Guadalquivir Nehri kıyısında yer alan Sevilla, 700 bini aşkın nüfusa ve Roma dönemine uzanan köklü bir geçmişe sahip. Sırayla bölgeye hakim olan Vandallar, Vizigotlar ve Mağribiler’in bugünün gezginleri tarafından büyük ilgi gören pek çok tarihi eser bıraktıklarını söylemek mümkün. Ancak bunların yanı sıra Sevilla’yı ziyaret etmek istemeniz için asıl neden şehrin atmosferidir.

    Bu atmosferi bazıları büyülü, bazıları hareketli, bazıları da romantik bulur. Fikriniz ne olursa olsun, her daim güneşli görünen İspanya’nın bu güzel şehri sizin de kalbinize dokunacak. Sonuçta burası, tapas olarak adlandırılan İspanyol mezelerinin ortaya çıktığı, flamenkonun gelişiminde önemli bir rol onayan ve ülkenin en eski boğa güreşi arenasına ev sahipliği yapan bir yer. Şehrin insanları arkadaş canlısı ve eğlenmeyi seven insanlar. Bundan dolayı nehre yakın bir terasta elinizde bir içki ve etrafınızı saran mutlu Sevillalılar, sıcak bir yaz gecesinin keyfini doyasıya yaşamanızı sağlar.

    Konudan konuya sürükleniyoruz çünkü anlatacak çok şey var. Şimdi de tarihin nasıl izler bıraktığı konusuna geri dönüp şehrin “sıkı” özelliklerini ele alalım. Plaza del Triunfo ile çevresinde görülmesi gereken yerleri anlatalım: Gotik Katedral ve Giralda (çan kulesi aslında bir caminin minaresi olarak inşa edilmiştir) ve daha da önemlisi Mudéjar mimarisinin bir örneği olan, yemyeşil bahçeler, göletli avlular ve süslü odalar içeren Mağribi tarzı bir saray olan Sevilla Alcazar Sarayı. Nehir kenarındaki hükümet binaları Plaza de España, 13. yüzyılda yapılan Torre del Oro’nun yanısıra, Casa de Pilatos Sarayı diğer görülmesi gereken tarihi yerler arasında ve Pilatos hariç bunların hepsi birbirine oldukça yakın mesafede.

    Barrio Santa Cruz gibi dar ve gölgeli sokaklara sahip büyüleyici mahalleler keşfetmek ve daha önce belirtilen görülecek yerleri dolaşmak dışında bir şeyler yapmak isterseniz şehrin atmosferiyle ilgili söylediklerimizi hatırlayın. Eğer karşı bir tutuma sahip değilseniz bir boğa güreşi izlemeye gidebilir ya da Flamenko gösterisine katılabilirsiniz. Tapas yiyebilir ve etraftaki teraslarda ilk içkilerinizi yudumladıktan sonra açık hava diskolarında dans ederek geceyi sonlandırabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler