Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sevgilinizle Doğa Yürüyüşü Yapmak İçin Keyifli Rotalar

    Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur dedik ve hem seyahat edip hem spor yapabileceğiniz yerleri ayağınıza getirdik.

    Belgrad Ormanları

    Belgrad Ormanları İstanbul'da yaşayıp gidilebilecek en güzel ormanlardandır. 5 bin 300 hektarlık bir alana yayılan kısa ve uzun mesafeli yürüyüş parkuruna sahiptir. Koç Üniversitesi'nin altından başlayıp temiz akan bir dere boyunca yaklaşık 7 km yürüdükten sonra Karadeniz kıyısında derenin denize döküldüğü küçük koya ulaşabilirsiniz. Ya da Rumelifeneri yönünden Kale'ye doğru giden yola saparak Golden Beach tesislerine giriş yaparak bungalovlarda yürüyüşten sonra vakit geçirebilirsiniz. Muhteşem bir doğa ve yorucu olmayan bir parkur arıyorsanız sizin için en ideal yer Belgrad Ormanları.

    Durusu Gölü

    Terkos Gölü, İstanbul içinde gidebileceğiniz doğal göllerden biri. Şuanki adı Durusu. Göl civarında Ormanlı'dan Balaban'a kadar çok sayıda yürüyüş parkuru mevcut. Terkos Gölü'ne Kemerburgaz Göktürk Tayakadın hattından gitmek en kolay yol. Köy kahvesinin hemen yanından geçen orman yolunu takip ederek ormana girebilirsiniz. Gölün kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.Yürüyüş sonrasında köy kahvesinde çay içilebileceğiniz, önerilecek bir güzergah Terkos Gölü.

    Maşukiye

    Maşukiye, İzmit'te gidilebilecek en güzel belde.Kartepe eteklerinde yer alıyor. Kartepe kayak merkezi olarak hizmet veriyor. Bir çok yürüyüş rotası mevcut. Buradan Samanlı Dağları'nın diğer bölgelerine birkaç günlük kamplı yürüyüşler yapabilirsiniz. En güzel yürüyüş mevsimi ilk bahar ve kış ayları. Sapanca gölünün kıyısında olan Maşukiye 'de keyifle kalacağınız otellerde mevcut.

    Menekşe Yaylası

    Menekşe Yaylası, İzmit Nusretiye Köyü il sınırları içerisinde yer alıyor. Derenin içerisinde bulunan tesisin içerisinden, köprünün karşısında bulunan yamaca geçtiğiniz anda yürüyüşe başlamış oluyorsunuz. Yürüyüşün ilk etabı oldukça zorlayıcı. Zorlayıcı bir yürüyüşe hazırım diyorsanız buranın sonunda yol sizi Menekşe Yaylası'na götürecektir.

    Erikli Yaylası

    Hem İstanbul'a yakın hem görülmeye değer bir yer Erikli Yaylası.Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki Teşvikiye Köyü'nden yürüyüşe başlayabilirsiniz. Zorlayıcı bir parkur olmasına rağmen şelalelerin yanından geçmek, temiz hava almak ve araç girmeyen yollardan yürüyor olmak sizi oldukça mutlu edecektir.
    Eğer dağ bilgisine sahipseniz yukarı doğru tırmanışa geçin. Çok dik ve tehlikeli olmasa da dikkatli olmaya çalışın. Yazın hava sıcaksa soğuk sulara kendinizi bırakabilirsiniz. Hava ne kadar sıcak olursa olsun burası serinliğini koruyor. Keyifli yolculuklar!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler