Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sen Monorom

    Filler, Doğa ve FİLLER!

    Genel Bilgiler

    Kamboçya’nın Mondulkiri Bölgesi'nin başkenti olan Sen Monorom’a gidiyorsunuz ve filleri görmeyeceksiniz öyle mi? Bu bir utanç. Size filleri ürkütmeden ve onlara zarar vermeden onları görmenin birkaç yolunu söyleyeceğiz, tabii ki başka tavsiyelerimiz de olacak. Sen Monorom hakkındaki kısmı hızlıca geçmek ve tekrardan fil konusuna geri dönmek istiyoruz.

    Köye benzeyen bu şehirde aslında çok da fazla hareketlilik yok ve burayı tatil planınıza nasıl koyduğunuzu merak edeceksiniz. Ama unutmayın ki doğası, şelaleleri ve ormanlarıyla bu geniş bölgeyi keşfetmenin en iyi yolu, Sen Monorom’u kendinize üs olarak seçmekten geçer. Otel/hostellerle beraber, restoran ve kafeler de burada bulunur.

    Yakınlarda görülmeye değer şelaleler bulunur. Eğer yürümek istemiyorsanız, etrafta biraz soruşturun ve motorbike/moto ve motodop (scooter taksi olarak düşünebilirsiniz) kiralayın. Nacizane fikrimize göre, buradaki en önemli şey Elephant Valley Project (EVP). Burası oldukça güzel, konumu iyi ve çok nazik insanlar tarafından işletiliyor.

    Burada kısa ve uzun süre kalabilirsiniz, gönüllü olup fillerin yıkanmasına yardım edebilirsiniz, çok şey öğreneceğiniz bu yer tam bir hayvansever cenneti. Yerel hayır şirketi ELIE projeye destek veriyor. Yaşlanmış filleri emekli edip, onları rehabilite ediyorlar. Ayrıca ormanlarla çevrili bungalovlarda kalıp günbatımını ve gündoğumunu seyretmek de oldukça özel bir deneyim. Yanınızda sineksavar taşımayı unutmayın.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler