Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Selanik

    Tarihin Harmanlandığı Şehir Selanik, Atina'dan sonra Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri.

    Genel Bilgiler

    Tarihin Harmanlandığı Şehir

    Selanik, Atina'dan sonra Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri. Ayrıca ülkenin Kuzeydoğu Makedonya Bölgesi'nin başkenti. Geçmişi 2300 yıl önceye dayanan bu şehirde, başta Bizans olmak üzere Osmanlı ve Roma Dönemi'nin etkileri görülüyor. Tarihi ve kültürel yerler görmek için Yunanistan'a gelirseniz, bu kent listenizde çok yüksek bir dereceye sahip olacak.

    Sahilde yer alan 500 yıllık geçmişi ile Beyaz Kule (daha sonradan hapishane olmuştur), o zamanlarda Muhteşem Süleyman tarafından yaptırılmış. Beyaz Kule şehrin ana simgesi konumunda ve içinde şehrin tarihine ışık tutan bir müze bulunuyor. Buradan sonra, şehrin diğer yapılarını görmek için bir yürüyüşe çıkmayı ihmal etmeyin.

    'Eski' gezinti yerleri olarak adlandırılan alanlar, batıdaki şehrin limanına doğru uzanıyor. Limanın yanında bulunan Ayasofya Kilisesi, büyük Aristoteles Meydanı'na bitişik bir şekilde bulunuyor ve bir şeyler içmek için mükemmel bir yer. Bu arada, 'Yeni' gezilecek yerler olarak adlandırılan alanlar doğu tarafına doğru uzanmakta ve yapılar yenilenmiş vaziyette. Şimdi ise buralar, park ve bahçelerle dolu.

    Rıhtımların çoğu oldukça modern olsa da, yukarıda bulunan şehre doğru yol alırsanız (şehir tepelerde inşa edilmiştir), Selanik şehrinin başka bir açısını göreceksiniz. İlk olarak Roman Forum kalıntılarına rastlayacaksınız, ardından gizemli Rotunda ve sonrasında Bizans Hisarı'na giriş yapacaksınız. Eptapyrgion Kalesi'ne karşı taşlı sokaklar bu şehrin en büyüleyici manzaralarından birisi.

    Selanik'in kültürü ile ne kadar ünlü olduğunun dışında, bir başka bir ününü daha söylemeyi neredeyse unutuyorduk; Yemek yemek ve şarap içmek! Selanik, diğer Avrupa şehirlerine oranla kişi başına düşen bar sayısı oldukça fazla ve gurme şehri olarak biliniyor. Akşamları kendinizi şımartmak için mükemmel bir yer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler