Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Saroz'da Saklı Bir Cennet: Kömür Limanı

    Çevremiz elektronik aletlerle dolmuşken, doğal ortam hasretine son vermeye ne dersiniz? Her şeyden biraz uzaklaşmak, sadece doğa ve ben deyip bakir bir ortamda kendinizi dinlemeye var mısınız? Modern hayatınızın monotonluğundan, sıkıcılığından bir an olsun kurtulmak mı istiyorsunuz; işte size bir alternatif! Gelibolu Kömür Limanı sizleri bekliyor.

    İstanbul'dan Keşan - Gelibolu istikametine doğru ana yoldan hiç ayrılmadan devam edin. Gelibolu'yu geçer geçmez bir benzinci gözünüze çarpacaktır onu geçip yaklaşık 500 metre düz gittikten sonra "U" yapınca karşınıza toprak bir yol çıkacaktır. Bu toprak yol sizi Fındıklı Köyü'ne götürecek. Köye varınca düz gitmeye devam edin. Yolun sonunda sağa doğru kıvrılan toprak bir yol göreceksiniz. Üzerinde bazı harflerin silindiği bir tabela sizi karşılayacak. Tabelanın gösterdiği gibi sağa sola sapmadan dümdüz devam edin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546689/640xauto.jpg)

    Yolun büyük bir bölümü yemyeşil ormanlık alan. Yolculuğunuza sıra sıra yemyeşil ağaçlar eşlik ediyor. Limanı kuşbakışı göreceğiniz yere vardığınızda denizle ormanın kucaklaşmasına şahit oluyorsunuz. Doğa harikası bir koy Saroz Kömür Limanı. Harika bir manzara sizi karşılıyor. Akvaryum gibi bir deniz...

    Daha limana inmeden denizi seyretmeye başlayın. Denizdeki büyük balıkların hareketlerini, oynayışlarını çıplak gözle görmeniz mümkün. Sabah sporunuzu bu manzaraya karşı, kuş sesleri eşliğinde yapmaya ne dersiniz?

    Dünyada kendini temizleyebilen ender denizlerden biri olan Saroz Körfezi’nde kısa bir molaya ne dersiniz? Bugünki durağımız Saroz Körfezi’nde bir liman, Kömür limanı. İnsan eli değmemiş, bakir bir koydur Kömür Limanı.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546692/640xauto.jpg)

    Kömür Limanı'nda hiçbir yapılaşma yok. Gözlerden uzak, motor, korna seslerinin olmadığı doğal bir ortamda tatil yapmak mı istiyorsunuz? O zaman mutlaka burayı görmelisiniz. Kamp malzemeleriniz yanınızda değil mi? Çünkü hiç otel ya da pansiyon yok, Kömür Limanı kamp yapmak için gideceğiniz bir yer.

    Dağlardan gelen buz gibi doğal kaynak suları sahile kadar iniyor. Limanın sağ tarafında mağara denilen kayaların altında bir cennet saklı. Gözlerinizi kapayın ve akvaryum gibi bir deniz hayal edin. İşte! Hayallerinizdeki yer Kömür Limanı.

    Bu doğal akvaryum; 144 çeşit balık türü, 34 farklı sünger, 78 çeşit deniz bitkisi ve daha birçok canlıya ev sahipliği yaptığı için Kömür Limanı dalış sevdalılarının en gözde mekanlarından.

    Su altı fotoğrafçılığına meraklıysanız, burası sizin için büyük bir hazine.

    Akvaryum gibi bir deniz, solunda rivayetlere konu olmuş hamile bir kadına benzetilen kel bir tepe. Sağ tarafta ise bizi yıllardır izlerken gülme krizlerine sokan Cem Yılmaz’ın siluetini andıran bölüm var.

    Son yıllarda dalış sporlarına meraklı kişilerin uğrak yeri olmuş Kömür Limanı. Balık tutmayı sever misiniz? Olta balıkçılığına elverişli kayalıklara sahip bir yer, çok çeşitli balık yatakları var limanda. Kayalıklardan değil de denizde geze geze balık avlamak istiyorum derseniz eğer sahilde bulunan balıkçı sandallarını kiralayabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12546701/640xauto.jpg)

    Eee acıkmadınız mı artık :)

    İşletmeciliğini Fındıklı Köyü'nün yaptığı küçük bir restoran var Kömür Limanı'nda. Menüsünde klasik diye nitelendirebileceğimiz hamburger, sosisli, gözleme, menemen gibi yiyecekler var. Ama bunların yanında Fındıklı Köyü'nün tarlalarında yetişmiş domatesler, salatalıklar eşlik ediyor. Ve bunların tadı İstanbul'dakilere hiç mi hiç benzemiyor.

    Karışık gözlemesi ve menemeni parmaklarınızı yemenize neden olabilir bizden söylemesi :)

    Akşamları gün batımını seyretmek, denizle güneşin oynaşmasını görmenin verdiği o zevki tatmak istemez misiniz? Denizin üzerinde yürümek mesela?Akşamüzeri, deniz içinde 150 metre boyunca uzanan taşlardan yapılma duvarın üzerinde yürüyüp birçok deniz canlısını görmeniz mümkün.

    Eğer burada kamp yapmaya karar verdiyseniz;

    * Kömür Limanı'nda elektrik olmadığı için telefonlarınızın şarjlarını doldurun gelin ya da taşınabilir bataryaları yanınızdan eksik etmeyin

    * Deniz ve sahil taşlı olduğu için uyku tulumu, mat ve yastık en büyük yardımcınız olacaktır.

    * Kömür Limanı'nda duş alma gibi bir ihtimaliniz olmadığı için birkaç paket ıslak mendil almanız çok akıllıca olacaktır.

    * Ne denizdeki taşlar ne de sahildeki taşlar beni vazgeçiremez bu doğal akvaryumda yüzeceğim diyorsanız eğer deniz kestaneleri için önleminizi deniz ayakkabılarıyla almalısınız.

    * Suyun altındaki hayata şahit olmak, deniz canlılarını gözlemlemek istiyorsanız eğer muhteşem üçlünüz gözlük - şnorkel ve palet olacaktır.

    * Gece hava biraz serinleyebileceği için yanınızda kalın bir şeyler olmasında yarar var.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler