Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi

    Dünyanın tartışmasız en zengin sualtı yaşamına sahip Sharm el Sheikh'te rengarenk balıklar kıyıda cirit atıyor, balıkları görmek için derinlere tüple dalmanıza bile gerek kalmıyor!

    Sharm el Sheikh tartışmasız dünyadaki en zengin sualtı yaşamına sahip bölgelerden biridir. Burada bir kez daldığınız zaman gözünüze çarpan kristal berraklığındaki masmavi suda yüzen rengarenk balıklar sonsuza kadar aklınıza kazınacak. Tüm sene ılıman olan Sharm el Sheikh, çöl iklimine sahip olduğu için ısı ne kadar yüksek olursa olsun sizi asla rahatsız etmeyecek çünkü nem oranı yok denecek kadar az.

    Sharm el Sheikh Mısır'da olsa da çok fazla Arap kültürünü yansıttığını söyleyemeyiz çünkü burası daha çok Antalya'yı andıracak kadar gelişmiş ve turistleri mıknatıs gibi çeken bir yer. Dalmak için ise tek ihtiyacınız olan şey basit bir deniz gözlüğü ve mayo. Rengarenk balıklar kıyıda cirit attığından balıkları görmek için derinlere tüple dalmanıza gerek bile kalmıyor.

    Sharm el Sheikh'e ne zaman gidilir?

    Sharm el Sheikh'te hava her daim ılımandır. En güzel zamanı ekim ve mayıs ayları arasında bulunan kış ve erken ilkbahar aylarıdır. Sıcaklık mayıs ayı itibari ile hızla artar. Temmuz ve ağustos aylarında sıcaklık 40 dereceleri aştığından en düşük sezonudur fakat mayıs sonrasında gelen turistler, uygun fiyatlara tatil yaparken yoğun kalabalıklara takılmadan Sharm'ın tadını çıkarabilirler.

    Sharm el Sheikh'te ne yapılır?

    Sharm el Sheik'te bol bol dalınır, çölde ATV'lerle gezilip bedevi çadırlarında eğlencelere katılınır ve akşamları ise Na'ama koyunda nargile içerken Tanura dansı yapan erkek dansçılar izlenir. Sharm'da en güzel dalış noktalarını; Ras Mohamed Ulusal Parkı ve Al- Fanar Plajı olarak sıralayabiliriz. Sina Çölü'nde ATV'lerle veya Jeep'lerle safari yapmak inanılmaz keyifli, tek yapmanız gereken yüzünüzü kumlardan korumak olacak.

    Sharm el Sheikh'e nasıl gidilir?

    Ülkemizden haftanın neredeyse her günü uçuşun bulunduğu Sharm, direk uçuşun olması ve bu uçuşun yaklaşık olarak iki buçuk saat sürmesi açısından büyük bir avantaja sahip. Havalimanı şehre yakın olduğundan bir taksi ile otelinize gitmeniz mümkün. Taksiye binmeden önce pazarlık yapmayı sakın unutmayın. Sharm el Shiekh Mısır'ın geneline göre gelişmiş olsa da pazarlık ederken hala aynı kurallar geçerlidir.

    Sharm el Sheikh vize konusuna gelirsek; tüm Türk vatandaşları vize almakla yükümlüdür.

    Sharm el Sheikh'te ne yenir?

    Burada müthiş lezzetli Arap yemekleri yiyebilirsiniz demek isterdim fakat yabancı fast food zincirlerine ait sayısız mekan bulunuyor. Uzak Doğu yemeğinden Meksika, Amerikan ve Tay yemeğine kadar her türlü çeşit lezzeti Na'ama Bay civarında bulabilmeniz mümkün, fakat fiyatlar Sharm'ın diğer noktalarına göre daha pahalı. Eski Sharm'da bulunan pazarların olduğu bölgede, uygun fiyatlı lezzetli deniz mahsülü satan balık restoranlarıyla karşılaşabilirsiniz.

    Gümüş Pusula'ya ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler