Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Santorini Adası’nda Yapılması Gereken 5 Şey

    Bir söylentiye göre dünyanın en güzel günbatımları Santorini’de yaşanırmış. En iyisi mi bilemiyorum ama kesinlikle nefes kesici olduğunu söyleyebilirim!

    Dünyanın en güzel adalarından biri olan ve her sene milyonlarca turisti kendine çekmeyi başaran Yunanistan Santorini Adası turistlere akıllarda unutulmaz anılar bırakıyor. Santorini nerede diye sorarsanız ülkemize oldukça yakın bir mesafede bulunuyor fakat direkt gitmek mümkün olmadığından önce Atina’ya daha sonra da yerel uçak firması ile kayalık Santorini Adası’na gitmek gerekiyor. Burası volkanik bir ada olduğundan Santorini otelleri kayalık dağların tepesine konuşlanmış.

    1. Oia’da günü batırmak

    Bir söylentiye göre dünyanın en güzel günbatımları Santorini’de yaşanırmış. En iyisi mi bilemiyorum ama kesinlikle nefes kesici olduğunu söyleyebilirim. Tüm ada sakinleri ve turistler günlerini dinlenerek geçirirken bir anda günün batmasına yakın adada bir hareket gözünüze çarpıyor. Herkes kendine tepelerde yer bulmanın derdine düşerken, fotoğrafçılar en güzel açıları bulmaya çalışıyor. Eğer kalderaya bakan ve günbatımını gören güzel bir cafeye önceden rezervasyon yaptırırsanız değmeyin keyfinize.

    1. Caldera manzaralı bir otelde kalmak

    Santorini otel açısından çok zengin bir yer. Uygun fiyatlı otellerden fahiş fiyatlı otellere kadar zevkinize göre otel bulabilirsiniz çünkü Santorini turizm açısından gelişmiş bir yapıya sahip. Ama eğer kaldera manzaralı bir otelde kalırsanız ve o otelin sonsuzluk havuzu varsa tatiliniz rüya gibi geçer. Oia’da bulunan manzaralı oteller diğerlerine göre biraz daha pahalı olsa da bütçenizi bir gün bir otele ayırmanız gerekseydi orası Santorini olurdu.

    1. Amoudi Bay’de deniz kenarında balık keyfi yapmak

    Santorini’deki Amoudi Koyu’nun kenarları salaş ama lezzetli yemekleri olan balıkçılarla dolu. Santorini turunuzu ayarlarken Amoudi’yi listenize dahil etmelisiniz. Deniz kenarında bulunan bu noktaya gitmek için Oia’dan yaklaşık 300 basamaklı bir merdivenden inmeniz yeterli. İnmesi kolay olsa da çıkarken zorluk çekebilirsiniz bu sebepten arabayla da gidebilirsiniz. Basamaklardan yukarı çıkarken yorulanlar için eşeklerin hizmet verdiğini söylemeden geçmeyelim.

    1. Lezzetli Yunan mezelerini tatmak

    Yunan yemeklerinin Türk yemeklerine ne kadar benzediğini hatta ve hatta isimlerinin bile (caciki, dolmaki, kalamari) aynı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Yemek konusunda hiç bir sorun yaşamayacağınız gibi yemek zamanlarının gelmesini iple çekebilirsiniz. İçerisinde beyaz peynir (feta cheese), kalamata zeytini ve kırmızı soğanın bulunduğu çok lezzetli, Greek Salad olarak geçen ünlü Yunan salatasını mutlaka deneyin.

    1. Bir gününüzü mutlaka plajda geçirin

    Adanın tamamı kayalık olduğundan genelde tüm oteller kayalıkların tepesine inşaa edilmiş. Dolayısıyla Santorini’de otelinizden çıkmak istemezseniz havuza giriyorsunuz. Denize girmek isterseniz ilk tercihinizi kızıl bir kumsala sahip olan Kırmızı Plaj’dan yana kullanmalısınız. Volkanik yapısından dolayı genelde plaj kumlarının koyu olduğu Perivolos Plajı ise tercih edebileceğiniz bir diğer ünlü plajdır. Adanın suları oldukça temiz ve berrak olduğundan mutlaka en az bir gününüzü bu güzel plajlarından birine ayırabilirsiniz.

    Gümüş Pusula'ya ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler