Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Şangay

    Bu Şehirde Hayat Sokakta!

    Genel Bilgiler

    Pekin'in tarihi bir geçmişi olsa da, Şanghay'ın muhteşem bir çekiciliği var. Şu anda, dünyadaki bir şehrin siluetini hayal edeceksek, bu Şanghay'ın silueti olmalı.

    20 yıl önceki Şanghay'ın bazı parçalarını düşünürsek, Pudong gibi, kırsal alanlarla doluydu. Fakat şimdi uzun binalar, dikkat çekicilikleriyle rekabet halindeler. Şanghay, Çin'in sadece nüfus açısından en büyük şehri değil, ancak ülkenin küresel anlamda en önemli şehrine dönüşüyor. Şehri bu kadar mükemmel kılan şeyler ise; sakin, lüks ve saflıkla cilalanmış olması söylenebilir.

    Bir taksiye binip, şehrin etrafında dönmeye başladığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Bütün ünlü markaların yan yana durduğu sokaklar, komünist sloganlar yazılı olan duvarlar ve devasa gökdelenler. Bunun yanında Porsche galerileri, lüks alışveriş merkezleri ile hayatın sokakta yer aldığı bir şehir.

    Buradaki gezilecek yerlerden bazıları; Yuyuan Bahçeleri, Pudong'taki gökdelenler ve sömürge çağında Fransız imtiyaz bölgelerindeki rıhtım (Ki bu rıhtım çok eski Çin liderlerinden bazılarına ev sahipliği yapmış). Yuyuan Bahçeleri, geniş bulvarlara gölge veren çınar ağaçları ile sıcak günlerdeki fantastik gezinti yerlerinden biri. Burada diğer yerlerden daha az telaş hissedeceksin.

    Bunların dışında, şehirde gezilecek iyi müzeler ve tapınaklar mevcut. Ülkenin mutfak ile ilgili sıcak noktası olan Şanghay'a Çinliler'in ne yapmak için geldiğini unutmayın: Yemek, içmek ve alışveriş yapmak.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler