Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Salzburg

    Romantik Tarihi Şehir Salzburg, romantizmin kesinlikle dokunmuş olduğu, Mozart’ın doğduğu ve Sound of Music’in bestelendiği şehir.

    Genel Bilgiler

    Romantik Tarihi Şehir

    Salzburg, romantizmin kesinlikle dokunmuş olduğu, Mozart’ın doğduğu ve Sound of Music’in bestelendiği şehir. Nüfusu 150 bin olan, Avustruya'nın en büyük dördüncü şehri Salzburg, Almanya sınırına bir kaç dakika, Münih'e bir buçuk saat mesafe uzaklıkta bulunuyor.

    Arka planda kalan dağları ile nehir kıyısına kurulmuş olan Eski Şehir, tüm barok mimarisinin toplandığı bir şehir olarak, gerçekten romantik bir atmosfere sahip. Büyük ihtimalle zamanınızın çoğunu harcayacağınız yer, Altstadt (Eski Şehir) olacak. Bu atmosferik cadde ve sokaklarda dolaşırken, karşınıza Dom-Salzburg Katedrali ile, oldukça fazla sayıda kule, kubbe ve meydanlar çıkacak.

    Şimdilerde müze olarak kullanılan ve harcadığınız zamana değecek olan, 1756 yılında Mozart'ın doğmuş olduğu evi burada bulacaksınız. Avrupa’da bulunan ve Orta Çağ dönemine ait olan en büyük kalelerden heybetli şekilde yükselen Hohensalzburg Kalesi size harika şehir manzarası sunuyor. Eğer, Avusturya gezisi yapmaya karar verdiyseniz, gezi planınızda Salzburg'un olduğundan emin olun. Münih’te kalıyorsanız, Viyana'daysanız ya da Tirol Alpleri’nde kayak yapıyorsanız, yine de size çok uzak olmayan bu şehir kısa bir tur için harika bir seçenek.

    Önemli Bilgiler:

    • Avusturya’da bulunan bir şehir.
    • Nüfusu 145,871.
    • Rakımı 431 metre.
    • En iyi havaalanı Wolfgang Amadeus Salzburg Havaalanı (SZG).
    • Para birimi Euro.
      Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler