Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Salvador

    Çokça Tarih, Renk ve Atmosfer Salvador, Brezilya'nın doğu kıyısında, Rio de Janeiro ve Recife arasındaki mesafenin 2/3'ü kadar uzaklıktaki Todos os Santos Körfezi'nde yer alan önemli bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Çokça Tarih, Renk ve Atmosfer

    Salvador, Brezilya'nın doğu kıyısında, Rio de Janeiro ve Recife arasındaki mesafenin 2/3'ü kadar uzaklıktaki Todos os Santos Körfezi'nde yer alan önemli bir şehir.

    Salvador, Bahia Eyaleti'nin başkenti. Burayı ziyaret eden hemen hemen herkes, buranın tüm ülkedeki en renkli yerlerden biri olduğunu söyleyecek. Salvador'un Brezilya gibi renkli ve canlı bir ülkede bu seviyeye gelmesi de oldukça önemli. Portekizlilerin bu kıyılarda dükkanlarını kurdukları zamanlarda Salvador gerçek bir başkentti. Günümüzde ise hala başkent izlerini taşıyan iki şey var: ilki eski şehirde göreceğiniz muhteşem sömürge mimarisi, diğeri ise şehrin nüfusu. Salvador, bölgenin köle ticaretinde önemli bir rol oynadı ve Latin Amerika'nın zenci başkenti olarak etiketlendi.

    Eski şehir hakkında hızlıca bilgi almak isterseniz, Rua Chile üzerinden atlamak sizi koya bakan uçuruma götürür ve neoklasik Palacio Rio Branco Salvador'da yürürsünüz, sonra da Praça Se ve Praça Terreiro de Jesus'un birleştiği meydandaki palmiye ağaçlarına rastlarsınız. Burada 17. yüzyıldan kalan Salvador of Basilica Katedrali'ni, meydanın çevresindeki yiyecek standlarında ise kendi yemeklerini satan seyyar satıcıları göreceksiniz. Oldukça çekici görünüyor değil mi? Tüm bunların yanında, dünyanın en büyük karnavalına ev sahipliği yaptığından ve büyüleyici plajlara sahip olduğundan bahsetmedik bile.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler