Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Salta

    Güzellikler Şehri Salta Arjantin’in kuzeybatısına giderseniz, Salta’yı sakın göz ardı etmeyin!

    Genel Bilgiler

    Güzellikler Şehri Salta

    Arjantin’in kuzeybatısına giderseniz, Salta’yı sakın göz ardı etmeyin! Gezi ya da tur düzenlemek için mükemmel bir yer olmasının yanında (bu şehrin takma adı La Linda ya da güzelliktir) iyi restoranları ve gece hayatı ile de göz ardı edemeyeceğiniz bir şehir. Burası gezilerinizi organize ederken harika bir başlangıç noktası olacak. Ama önce önemli şeylerle başlayalım, mesela Salta’nın çevresi.

    Şehir, And Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Atmosfer olarak diğer And şehirlerine benzese de onlar kadar yüksek ve bilindik değil. Çevresi insanı çağıran dağlarla çevrili, Lerma Vadisi'nde bulunan Salta’da kendinizi Buenos Aires’de değil, büsbütün farklı bir dünyada hissedeceksiniz.

    Kuzeyde Humahuaca gibi kırmızı kum taşlarıyla kurak bir manzara sizi beklerken, güneyde yüksek rakımlarda Cafayate üzüm bağları ya da Calchaquies Vadisi çöl görüntüsünden subtropikal ormanlara dönüşen bir manzara karşınıza çıkıyor. Bu nedenle söylediğimiz gibi Salta, bölgeyi gezmeye başlamak için iyi bir nokta.

    Bölgeyi nasıl gezmek istediğiniz farketmeksizin; ister arabayla, ister yürüyerek, ister yamaç paraşütüyle ya da bisiklet ile olsun buradan bir şeylere başlamak için organizasyona girişmek emin olun mükemmel olacak.

    Sömürge mimarisi (Salta Katedrali aşık olunası güzellikte), Plaza 9 de Julio gibi geniş sokakları olan yerler, şehri gezerken fotoğraf makinenizin kullanılmadan durmayacağı yerler. Mükemmel manzaralar görmek için teleferikle Mirador’a kadar çıkabilirsiniz. Uzun tren yolculukları için yeterince sabırlıysanız ve seviyorsanız, bulutlara kadar çıkan tren tam size göre.

    Not: Salta, uluslararası bağlantıları zayıf bir havaalanına sahip olduğundan Arjantin’e giriş için iyi bir nokta değil.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler