Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece Giresunluların Görünce Hasretini Depreştirecek 10 Şey

    Karadeniz'in incisi Giresun'un olmazsa olmazsalarını listeledik. (Giresun Üniversitesi'nde okumuş olanlar geri dönmek isteyecek!)

    Kaldirik

    Bölgede de galdirik diye de okunan bu şifalı ot, binbir çeşit lezzete eklenebiliyor. Mücveri var, turşusunun kavurması var, var da var. Giresunluların bayıldığı mor çiçekli bu bitkinin sapları ile yapılan mezeleri tatmalısınız!

    Giresun Gazi Caddesi

    Giresun'un en ünlü caddesi olması yanında tek büyük caddesi olması özelliğine de sahip bu caddeyi bilmeyen yok. İzmir'in bulşma noktası Sevinç Pastanesi neyse, Giresun'un da Gazi Caddesi aynen o!

    Camili Köftesi

    Giresun'un Camili Köyü'ne has özel bir köfte. Tekirdağ köftesini andırsa da bu köfteyi tadanlar, daha önceki köftelere hiç benzemediğini söyler! Özellikle Ömer Usta'nın Yeri pek bir meşhurdur Giresun'da!

    Kümbet Yaylası

    Hani bazen İzlanda'nın, İsveç'in doğa fotoğraflarına bakıp da iç geçiririz ya, Giresunlular pek geçirmez. Çünkü şehrin en popüler turistik yerlerinin başında da gelen Dereli ilçesine bağlı Kümbet yaylasının özlemini duyarlar!

    Karalahana çorbası

    Giresunlular ülkenin en güzel karalahana çorbasının yörede yapıldığını söyler. Tadına bakmış olanlar da pek de hayır diyemezler! Bonus olarak da fi çorbasını söylemeden olmaz, yolunuz düşerse onu da tatmalısınız.

    42 No Tirebolu çay

    Rivayete göre sadece Tirebolu'dan alınan 42 No çayın tadı, diğer hiçbir çaya benzemez, çok koyu ve hafif acı tadı olan bu çayı içen bir daha asla unutamazmış. Giresunluların her yerin çayını beğenmeme özelliği de buradan geliyor olabilir!

    Taflan

    Giresun dışında ismi karayemiş olarak da bilinen bu meyve, soğanlı taflan kavurmasından, yemiş haline kadar birçok farklı lezzette kullanılır. Giresunluların iyi bildiği başka bir şey de bu meyvenin lekesinin asla kolay kolay çıkmayacağıdır!

    Tirebolu Plajı

    Karadeniz'in az sayıdaki cennet plajından biri de Giresun'daki Tirebolu Plajı'dır. Özellikle çevre ilçelerden dahi denize girmek ve tatillerini geçirmek için çoğu insan bu güzeller güzeli plajı tercih eder. Giresun hava durumu yaz boyu denize girmeye müsait olmasa da güneşi gördüğünüz gibi kendinizi denize atmak için harika bir plaj!

    Espiye pidesi

    Ülkenin en lezzetli pidelerinden biri olduğunu söyleyeyim. Giresun'un espiye ilçesine ait bu çok özel pide, ölmeden önce mutlaka tadılacaklar listesinize muhakkak girmeli. Giresunlular zaten bilir.

    Giresun fındığı

    Bunu yazmaya ve hatta konuşmaya bile gerek var mı bilinmez çünkü zaten dünyanın dilindeki bir fındıktır ama yine de es geçmeyelim. Kahvaltıda ekmeğe sürdüğümüz o çok meşhur çikolatalı kremalarda da genelde bu fındık kullanılır.

    Giresun Üniversitesi

    2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiş Giresun Üniversitesi, yeşillikler içinde bir yer. Giresun Kalesi'nin eteğindeki eski vilayet binasında bulunan üniversite Giresun'un gelişimi için çok önemli bir rol model.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler