Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece Denizden Ulaşabileceğiniz 5 Cennet Koy

    Yurdumuzun kıyıları her biri cennetten köşeyi andıran koylarla çevrili. Bunlardan bazılarına karadan kolayca ulaşabilirken bazıları için mavi sulara doğru açılan tekne yolculuğunu göze almalısınız. Sıcak günleri iyice özlediğimiz bu günlerde bir sonraki yaz için şimdiden hayallere dalmaya hazır olun.

    1- Akvaryum Koyu

    Ülkemizde Akvaryum adıyla bilinen birçok koy var. Denizden teknelerle ulaşabileceğiniz bu koyun diğer adı ise Armutlusu. Strabon'a ''Tanrı uzun yaşamasını istediği kullarını buraya gönderir'' dedirtecek kadar güzel olan Datça'nın cennet koylarından biri aynı zamanda. Merkezden hareket eden teknelerle kısa süren bir yolculuğun sonunda Armutlusu Koyu'na gelebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535517/640xauto.jpg)

    2- Gökgemile Koyu

    Dalaman yakınlarında bulunan Gökgemile ıssız sayılabilecek kadar sakin bir yer. Öyle ki tur tekneleri bile buraya pek uğramıyor. Ancak yine de sık ormanlarla çevrili masmavi sularıyla kesinlikle görülmeye değer. Koya ulaşmak için özel bir tekne kiralamanız gerekiyor. Ailenizle veya arkadaşlarınızla buraya geldiğinizde koca bir koyun sadece sizin için ayrıldığını hissedebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535520/640xauto.jpg)

    3- Kızılkum Koyu

    Diğer seçeneklere kıyasla ulaşımı bir nebze daha kolay olan Kızılkum Koyu, Marmaris'in cennet coğrafyasında yer alıyor. Yazın en hareketli günleri dışında genellikle sakin olan koyda turkuaz mavisi sularda yüzerken kendinizi doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Koyda Eylül hatta Ekim ayının son günlerine dek deniz keyfi yapmak mümkün.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535523/640xauto.jpg)

    4- Kaleköy

    Deniziyle ve doğasıyla ülkemizin bir diğer harikası Kaleköy. Tarihi Simena Antik Kenti yakınlarında bulunan Kaleköy'e yaklaşık 10 dakika uzaklıkta bulunan kıyıdan tekneyle ulaşılabiliyor. Peki, bu kadar yolu göze almaya değer mi diye düşünebilirsiniz. Ancak Kaleköy'e bir kez geldiğinizde buna fazlasıyla değdiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535526/640xauto.jpg)

    5- Dişlice Adası

    Adanın güzelliğinden mi yoksa buraya gelenleri kendisine aşık etmesinden midir bilinmez, ancak Aşk Adası olarak anılan Dişlice Adası hem yurdumuzun hem de yeryüzünün en güzel köşelerinden. Hisarönü yakınlarında bulunan adaya gelmek için tek bir seçenek var o da Marmaris'ten kalkan teknelere binmek. Adanın kayalık yapısı uzaktan dev dişlere benzetildiği için bu adı almış. Günümüzde ise bu kayaların arasında yüzmek veya kanoyla gezinmek isteyen gezginlerin buluşma noktası.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535529/640xauto.jpg)

    Kaynak: Enuygun.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler