Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rovinj

    Güzel Rovinj Bir zamanlar Hırvatistan, Avrupa’nın bir nevi dışlanmış olan ve hep uzak olarak görülen ülkesi konumundaydı.

    Genel Bilgiler

    Güzel Rovinj

    Bir zamanlar Hırvatistan, Avrupa’nın bir nevi dışlanmış olan ve hep uzak olarak görülen ülkesi konumundaydı. Aslında gerçek tarihi cazibesi ile İtalya gibi diğer tarihi ülkelere alternatif bir gezi rotası olabilir. Fakat şehrin kalabalık oluşundan kaçınmak da gerekir.

    Hırvatistan ve şehirleri geçmiş zamanlarda, gerçekten de gizli bir mücevher olarak bilinirdi. Günümüzde ise bazı şeyler mutlak suretle değişmiş. Fakat eski şehir Rovinj’in sessiz, Arnavut kaldırımlı taşlar ile kaplı dar sokaklarında dolaşırken, hala kendinizi gizemli bir şehirde geziyormuş gibi hissedebilirsiniz.

    Pula’dan uzaklığı sahil boyunca, karayolu ile gidildiğinde yaklaşık bir saat olan Rovinj, Istria Bölgesi'nde yer alan küçük bir balıkçı kasabası. Ayrıca bu şirin şehrin Ryanair uçuşlarının da olduğu uğrak bir havalimanı da var. Bu bölge geçmişte de turizm açısından cazip bir yer olmuş.

    Şehrin hoş ve şirin limanı etrafına kurulmuş, “batana” adı verilen geleneksel yerli balıkçı tekneleri etkileyici bir görüntüye sahip. Batanaların yapısı, Venedik gondollarını anımsatır.

    Rovinj eski şehri, St. Euphemia Kilisesi’nin en can alıcı noktasında, küçük yarımadanın ucunda bulunur. Rovinj, Adriyatik Denizi'ne bakan tüm kıyılarıyla beraber renkli cepheli ve kırmızı çatılı evleri ile eski Venedik dönemlerini anımsatıyor. Şehrin bu bölümünde evler neredeyse iç içe girmiş, sıkışık halde bulunuyor.

    Rovinj’in neredeyse hemen her yerinde güzel hediyelik eşya dükkanına, sanat galerisine ya da şık kafelerine denk gelebilirsiniz. Eğer biraz yükseklere çıkmanızda bir sakınca yoksa çan kulesine çıkarak şehrin güzel manzarasını izleyebilirsiniz. Bu, şehir manzarası izlemenin en iyi yolu olacaktır. Ayrıca limanın güneyinde bulunan parka giderek, şehri farklı bir açıdan da seyredebilirsiniz.

    Rovinj’in eski şehir kısmına doğru daha da ilerledikçe, limana yakın olan Valdibora’ya yaklaştığınızda hareketli ve kalabalık gıda pazarını göreceksiniz. Bu pazarda taze meyve, sebze, yer mantarı, balık ve zeytinyağı bulabilirsiniz. Bu şirin kasabaya gelen turistlerin yaygın olarak yaptıkları iki türlü aktivite vardır; bunlar Katarina ya da Andrija gibi küçük ve şehirden uzak adalara gitmek ya da sahil boyunca bisiklet turu yapmaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler