Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rovaniemi

    Noel Baba’nın Memleketi Lapland’ın içinde ve başkent Helsinki’ye 10 saatlik kara yolu mesafesinde bulunan Rovaniemi, bölgenin merkezi ve tipik özellikleri olan gezilecek yerlerden biri.

    Genel Bilgiler

    Noel Baba’nın Memleketi

    Lapland’ın içinde ve başkent Helsinki’ye 10 saatlik kara yolu mesafesinde bulunan Rovaniemi, bölgenin merkezi ve tipik özellikleri olan gezilecek yerlerden biri. Bu şehir epeyce miktarda turiste ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık olarak 60 binden fazla insanı barındıran Rovaniemi şehrinde, iki adet üniversite bulunuyor ve kentteki öğrenci nüfusu yaklaşık 10 bin kişiden oluşuyor.

    Başkentten çok uzak ve sakin bir şehir olan Rovaniemi, Kuzey Kutup Dairesi’ne oldukça yakın. Rovainemi’ye gitmeden önce, güzel bir şehir beklentisi içine girmeyin. Naziler’in geri çekilmesi sırasında bombaladıkları şehir içindeki bina ve yapıları sonradan, yeniden gelişigüzel düzenlenmiş. Haliyle şehir hoş bir görünüme sahip olamamış. Ancak kar yağmaya başlayana ve nehir buraya akana kadar yılın her zamanında hoş manzaralar sunuyor.

    Şehrin merkezinde bulunan Arktikum Müzesi, Rovaniemi’nin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Bu müze, Fin Lapland (Lappi) kültürünü ve tarihini yansıtan bir yer ve aynı zamanda da bilim merkezi özelliğinde. Arktikum Müzesi yakınlarında Pilke Bilim Merkezi bulunur. Pilke Bilim Müzesi, Finlandiya’nın ormanları hakkında ziyaretçilerine bilgiler sunan bir müze.

    Rovaniemi’de bulunan diğer gezilecek yerlerden biri de Rovaniemi Kilisesi. Tabii buraya gelince Noel Baba’nın köyünü ziyaret etmemek olmaz. Santa'ya gelin, postanesini ziyaret edin, kızak kaymaya gidin, hediyelik eşya satın alın. Hepsi güzel bir eğlence!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler