Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rothenburg Ob Der Tauber

    Disney Gibi Almanya'nın en iyi korunmuş Orta Çağ kenti Rothenburg ob der Tauber şehri, Almanya'nın Bavyera Bölgesi'nde yer alıyor.

    Genel Bilgiler

    Disney Gibi

    Almanya'nın en iyi korunmuş Orta Çağ kenti Rothenburg ob der Tauber şehri, Almanya'nın Bavyera Bölgesi'nde yer alıyor. Buranın nüfusu yaklaşık olarak 10,000 üzerinde. Bu şehir, Bavyera'nın Romantik Yolu boyunca konumlanmış durumda. Stuttgart ve Frankfurt şehirlerinden ortalama 1.5 saat, Münih şehrinden ise yaklaşık 2.5 saat uzaklıkta yer alıyor.

    Kasaba, turistleri büyük oranda buraya çeken eski Orta Çağ merkezi ile ünlü. Eski şehir ise 14. yy'dan kalma duvarlar sayesinde oldukça iyi çevrelenmiş ve korunmuş. O zamana geri dönecek olursak, bu şehir Almanya'nın ikinci büyük şehri konumunda (daha belirgin örneği Franfurt ve Münih) ve aynı zamanda Özel İmparatorluk Şehri olarak anılmaktaydı. Bu anlamda büyük ölçüde Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan özerklikleri mevcut.

    Rothenburg şehrinden kalabalıklık ve hediye dükkanlarının fazla olmasını beklemek yerine, şehrin manzarasının sizi büyülemesine izin verin. Eğer geceyi burada geçirme gibi bir imkana sahipseniz, şehirde birçok otel bulunuyor. Böylece sabah hiç kimse yokken şehirde yürüyebilirsiniz. Birçok Alman kent ve kasabası gibi burası da yılın sonuna doğru oluşan noel pazarları ile daha romantik bir şehir havasına bürünüyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler