Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Reunion

    Fransız Hawaii'si Hint Okyanusu'nda, Mauritius'un batısında ve büyük Madagaskar'ın gölgesinde kalan bu şehir, diğer bir taraftan Reunion Adası'na uzanıyor.

    Genel Bilgiler

    Fransız Hawaii'si

    Hint Okyanusu'nda, Mauritius'un batısında ve büyük Madagaskar'ın gölgesinde kalan bu şehir, diğer bir taraftan Reunion Adası'na uzanıyor. Bu Fransız denizaşırı departmanı, bir milyondan az nüfusa ev sahipliği yapmakta ve Avrupa Birliği'nin en dışta kalan bölgesi olarak bilinmekte. Burada yaşayan insanlar yüzyıllar boyunca Asya, Afrika, Avrupa gibi yerlerden göçmüş insanlar. (Adada Fransızca konuşuluyor.)

    Reunion, boyutu itibari ile Lüksemburg kadar olsa da, bu volkanik ada görsel açıdan biraz daha ufak. İç kesimleri dağlık, Piton de la Fournaise ve Piton des Neiges hemen üzerinde yükseliyor. Furnace tepesi, aktif bir volkan olup, yüksekliği 2631 metre. Bu kalderaya tırmanmak, göreceğiniz manzaralara değecek. Burada bir Martian manzarası ile karşılaşacaksınız. The Piton des Neiges (Karlı Tepe) diğer yandan ülkenin en yüksek noktası ve daha az ıssız ama büyüleyici olmayan bir manzara sunuyor. Fazla söze gerek yok, her 2 Piton da sizin zirveye çıkmanızı sağlayacak harika yürüyüş imkanlarına sahip.

    Reunion'un geneli şelaleler, havuzlar, dağlar, kanyonlar ve ormanlardan dolayı yürüyüş cenneti olarak kabul ediliyor. Yapabileceğiniz en iyi yürüyüş ise, Piton des Neiges'de, Cirque de Cilaos yürüyüşü. Adanın tamamı, asla volkandan kurtulamaz olmasına rağmen daha düşük seviyelere inildiğinde abartmadan söyleyebiliriz ki, hayal edebileceğiniz en harika plajları bulacaksınız.

    Saint Gilles etrafında, deniz dışında yer alan en iyi şeyler ise, sığ turkuaz renginde plaj, hemen önünde bulunan mercan kayalıkları ve gölcük kordonu. Ayrıca sörf yapmak ve dalış için de oldukça elverişli bir yer. Hepsinin üstünde, başkent Saint Denis gibi şehirler; sahip oldukları bahçeler ve deniz kenarı parklar, Fransız, Asya ve Afrika mimarisinin ilginç karışımı ile kesinlikle zaman geçirmeye değer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler