Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pyongyang

    İlginç bir deneyim Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (veya Kuzey Kore) hakkında eli yüzü düzgün bir gezi yazısı yazmak, bunun hakkında konuşmaktan daha zor.

    Genel Bilgiler

    Burası turistlerin öylece dolaşıp daha sonra ayrılacakları normal bir ülkeden çok uzak bir yer. Buradaki deneyiminiz de alışılagelmiş turistik deneyimlerinizden çok farklı olacak.

    Kuzey Kore’yi ziyaret konusunda etrafta birçok korku hikayesi dolaşıyor (dinlenen otel odaları, ayrılırken kontrol edilen hafıza kartları, insanlar ve metrolar aslında binaların ön kısımlarında bulunan resimlerin bir parçası gibi) ama bunların birçoğu batılı dünyanın abartması. Hatta daha net söyleyecek olursak, batının yaptığı propagandadır. Burada kesinlikle uydurulmuş bu gariplikleri görmeyeceksiniz.

    Pyongyang'da gittiğiniz her yerde, sizi takip eden rehberlerle kendinizi biraz keyifsiz hissedebilirsiniz. Bir turist olarak kesinlikle ülkenin çalışmasını sağlayan, en hayati yerlerine gidemeyeceksiniz. Ama en azından buraya gelmeden önce sahip olduğunuzdan daha az yanlı düşünce ile buradan ayrılacaksınız, bu bile kendi başına önemli bir deneyim olacaktır.

    Ülkenin dış dünyaya kendisini açma veya rejimin bir gün çökme ihtimalinin gerçek olduğundan bahsetmiyoruz, Kuzey Kore’nin bu garip durumunun ne kadar süreceğini kimse bilemez.

    Turistler buraya, Kuzey Kore Devleti tarafından onaylanmış, 10’dan fazla tatil şirketinin düzenlediği turlar sayesinde gelebiliyor. Beijing ve Pyongyang arasında günlük uçuşlar bulunduğundan, ülkeye giriş havayolu ile yapılmaktadır. Tatil şirketinize bağlı olarak, şehrin içinde turistler için özel tasarlanmış otellerden birinde kalabilirsiniz, fakat burada hareket alanınız sürekli sizinle olacak rehberler nedeniyle kısıtlanacak.

    Dışarı çıktığınızda heykel, anıt ve oldukça iç karartıcı görünen kule ve bina serileriyle Kim Ailesi'ne saygınızı gösteriyor olacaksınız. Bu yüzden burayı ziyaret etmiş her turistin, birbirine benzer fotoğraflarla geri dönmesi bir tesadüf değil. Moranbong Park’ı yerli halkın biraz daha normal davrandığı bir yer. Dolayısıyla burayı da gezi rotanıza eklediğinizden emin olun.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler