Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Punta Arenas

    Şili’nin Patagonya bölgesine giriş Punta Arenas (nüfüsu 127.454), Şili’nin güney bölgesindeki en büyük şehir.

    Genel Bilgiler

    Magallanes ve Şili Antartika Bölgesi’nin Başkenti. Punta Arenas, Brunswick Yarımadası ve Magellan Boğazı’nda yer alır.

    Punta Arenas, Antartika Cruise gemilerinin uğrak noktası ve Şili’nin Patagonia bölgesini keşfetmek için uygun bir başlangıç noktası olmasaydı, alışılagelmişin dışında bir turistik merkez olurdu. Isla Magdalena (penguenler!), Torres del Paine Millî Parkı, Bulnes Kalesi ve Ateş Toprakları’ndan bahsediyoruz ve bunların hepsi Punta Arenas’ın 360 derece çevresinde.

    Kano ve at binme çevreyi keşfetmek için kullanabileceğiniz yöntemler, ama asıl konuştuğumuz: Punta Arenas. Şehir, 1848’de Bulnes Kalesi’ndeki yerleşim zorlu koşullar nedeniyle başarılı olamayınca kurulmuş. Bugünlerde şehir, gelişmiş bir hava ve deniz ulaşım ağına sahip. Ama Şili’nin diğer bölgelerine, kuzeye doğru gitmek isterseniz Arjantin (örneğin Rio Gallegos) üzerinden araba yolculuğu yapmak zorundasınız, çünkü direk bir yol bulunmuyor.

    Peki buraya gelirseniz şehrin kendisi gezmeye değer mi? Şehrin içinde gezebileceğiniz yerler kıyı şeridi, dükkanlar ve çevrede medeniyetin göstergesi olarak düşünebileceğiniz, ne yöne giderseniz bulamayacağınız diğer yerler. Bunun dışında Plaza Muñoz Gamero’ya (veya Plaza de Armas) giderseniz burada gerçekte görkemli bir mimari ve merkezde yer alan ünlü bir yapıyı görebilirsiniz. Aynı zamanda Yöresel Müze ("Braun-Menéndez Müzesi") ve Recuerdo Müzesi ilgi çekici yerleri. Birkaç saatinizi burada harcayabilirsiniz.

    Şehrin ve boğazın manzarası La Cruz Tepesi’nden mükemmel; mezarlık, birkaç başka müze ve bir bira fabrikası da turistik yerler olarak adlandırılıyor. Şehir çok arkadaş canlısı ve sıcak bir atmosfere sahip, ayrıca burada geniş fiyat yelpazesinde, farklı tipte konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler