Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pune

    Eski ve Yeni Pune, Hindistan’ın Maharaştra Eyaleti'nde bulunan Hindistan’ın Mumbai’den sonraki en büyük ikinci şehri.

    Genel Bilgiler

    Eski ve Yeni

    Pune, Hindistan’ın Maharaştra Eyaleti'nde bulunan Hindistan’ın Mumbai’den sonraki en büyük ikinci şehri. Aynı zamanda Hindistan’ın kültür başkenti olarak kabul edilen Pune, eski ile yeninin harmanlamasıyla oldukça ilginç bir şehir. Ticaret ve kültürel yapısının yanı sıra, Pune ülkenin akademik merkezi olarak da bilinir. Ülkenin en önemli ikinci üniversitesi olarak kabul edilen Pune Üniversitesi burada bulunur. Üniversitesinin dışında, bu şehirde yüzlerce kurum faaliyet gösteriyor.

    Pune’nin tarihi geçmişi bin yıldan daha da gerisine gidiyor. Mağara tapınakları içine oyulmuş resimler 8. yüzyıla ait ve bu ilk hareketliliğin kanıtlarından. İlk tarım alanı da yine bu zaman diliminde kurulmuş. İlk olarak Rashtrakootaslar sonra Maratha Devleti ve Mughals yönetiminde geçen Pune, yüzyıllar boyunca ziyaretçiler için pek çok tarihi bıraktıklarını söylemek Pune'yi keşfetmek için yeterli.

    Pune nispeten küçük bir şehir gibi, kime sorduğunuza bağlı olsa da, mutlaka görmeniz gerekenler listesine Pune de yer alacak. Yaygın bir şekilde bahsedilen ve bize göre kaçırılmaması gereken yerler Darshan Müzesi (Sindhi saint Sadhu Vaswani'ye adanmış ve çeşitli şekilde hayatını anlatan.), muhteşem fakat en uzun isimli Shreemant Dagdusheth Sarvajanik Ganpati Tapınağı, Aga Khan Sarayı ve krallara yakışır Shaniwar Wada Evi. Fakat çok fazla olduğu için bu sadece ilk adımı atmak gibi. Şehrin dışındaki Lonavala kaya mevki, Western Ghats ya da yakındaki üç gölden birinin etrafında bir tur, eğer şehirden kaçmak istiyorsanız, kesinlikle zamanınızı harcamaya değer.

    Bu kadar kültür ve tarih yeter, biraz da temiz hava alalım diyorsanız, kesinlikle şehrin dışında bulunan Lonavala tepelik alanına uğrayın. Ayrıca Western Ghats Bölgesi'ni de gezebilirsiniz. Bunlara ek olarak, üç göller civarında şehirden uzakta dinlenebilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Pune'yi ziyaret etmeye değer kılan, sadece kültürel ve tarihi olması değil. Alışveriş yapmak gibi daha modern etkinlikler için MG Road'a ya da Laxmi Road'daki yerlere gidebilirsiniz. Koregaon Parkı'nın yeşil kenar mahalleleri, içmek ve biraz yemek için iyi bir yer.

    Not: Uluslararası bağlantıları iyi olmadığı için Hindistan gezilerine başlamak için iyi bir nokta değil.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler