Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pula

    Oldukça İyi Korunmuş Roma Amfitiyatrosu Pula, Hırvatistan’da bulunan, Istrian yarımadasının güney ucunda, sahil kenarında yer alan bir balıkçı kasabası.

    Genel Bilgiler

    Oldukça İyi Korunmuş Roma Amfitiyatrosu

    Pula, Hırvatistan’da bulunan, Istrian yarımadasının güney ucunda, sahil kenarında yer alan bir balıkçı kasabası. Tarihi 3000 yıl öncesine dayanan arenasının olduğu bölge, şehrin en ünlü bölgesi. Arenayı boylu boyunca kaplayan ve oldukça yüksek olan Roma Amfitiyatrosu, tarihi dokusu bozulmamış ve günümüze kadar korunmuş bir yapı. Bu bina, şehrin tam merkezinde yer alıyor ve tüm Hırvatistan’ın, bilinen en iyi tarihi yapısı. Roma Amfitiyatrosu, tarihin erken dönemlerinde, M.Ö 27 ile M.S 68 yılları arasında, gladyatörlerin dövüş alanı olarak kullanılmış.

    Bu ilgi çekici kasabada tiyatronun yanında kiliseler ya da meydanlar için kemerlerden tutun da (Sergi'nin Zafer Kemeri gibi) kapılara kadar uzanan birçok tarihi mekan bulacaksınız. Forum, ana meydanda ve antik çağ döneminden günümüze kadar kullanıma açık durumda bulunuyor. Forum içerisinde Augustus Tapınağı yer alıyor.

    Pula sadece kültürel bir şehir değil. Şehri kıyı boyunca zikzak şeklinde çevreleyen plajları son derece güzel. Şehirle ilgili tüm bu anlatılanlar ilginizi çektiyse, Pula sizin için mükemmel bir tatil seçeneği olacak.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler