Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pretoria

    Afrika'nın Miras Şehri Pretoria, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ulusal başkenti ve yönetim şehri.

    Genel Bilgiler

    Afrika'nın Miras Şehri

    Pretoria, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ulusal başkenti ve yönetim şehri. Johanesburg'a 1 saatten az araba yolculuğu uzaklığındadır. Şehir, Boer Voortrekker liderlerinden biri olan Marthinus Pretorius tarafından 1855 yılında, büyük göç sonunda kuruldu. Bunun öncesinde ise bu alan herhangi bir Afrikalı kabile tarafından yerleşke edinilmemişti.

    Takma adı Jacaranda olan bu yer, ekim ve kasım aylarında Jacaranda ağaçları ile kaplanır. Bu ağaçlar çiçek açtıktan sonra renkleri mora döner. Pretoria, Johannesburg kenarında bulunan oldukça farklı bir şehir. Burası kültürel olarak daha fazla Afrikanca (burada kullanılan ilk dil nüfusun yarısı tarafından kullanılır ve Johannesburg'da %12'lik bir ortalamaya sahip) ve gelişim oldukça yavaş. Daha çok sömürge mimarisi görülüyor.

    Heybetli Voortrekker Anıtı ve Güney Afrika Hükümeti'nin konakladığı Birlik Binaları vurgulanan ana yerler. Bunun yanı sıra farklı türde bazı güzel manzaraları da var: Ulusal Hayvanat Bahçeleri ve Pretoria Ulusal Botanik Bahçesi. Bir üniversite şehri olan Pretioria'da gece hayatı oldukça kalabalık ve eklektik.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler