Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Porto Alegre

    Gaúcho başkenti Porto Alegre, Brezilya’nın güney eyaleti Rio Grande do Sul’un hem en büyük şehri hem de başkenti ve kendini Brezilya’nın geri kalan metropollerinden ayırıyor.

    Genel Bilgiler

    1835’te “Gaúcho”lar (Brezilyalı kovboylar) burada ülkenin geri kalanından bağımsız olduklarını ilan etmişler ve kanlı Ragamuffin Savaşı süresince imparatorluk güçlerine karşı savaşmışlar. Savaş her ne kadar geride kalmış olsa da, buranın standart bir Brezilya eyaleti olmadığı düşüncesi bugüne baki kalmıştır.

    Rio Guaiba gölünün tatlı su kıyılarında kendinize bir yer bulun, 5 ırmağın birleştiği noktada bölgenin özel tarihinin sadece yerli halkın kafasında bir düşünceden ibaret olmadığını anlayacaksınız. Monumento ao Laçador, geleneksel Gaúcho barbeküleri ve Gaúcho Kültür Merkezleri'ni her gördüğünüzde bu gerçeği kendinize hatırlatacaksınız. Bu zengin mirasla ilgilenmiyorsanız bile, yapacak bir şey bulmanız çok uzun sürmeyecek.

    Şehrin tarihsel merkezinde Metropolitan Katedrali, Mercado Central (neoklasik tarzında bir yapı ve milli simgedir, alışveriş ve yemek için güzel bir noktadır) gibi çok güzel yapılar, canlı meydanlar, Palácio Piratini ve Belediye Konağı bulunur. Rua dos Andradas veya Brique da Redenção’da bulunan bit pazarına gidin, atmosferik Cidade Baixa veya daha popüler olan Moinhos de Vento’da içkinizi yudumlayın. Kısacası Porto Alegre, haftasonu tatili için mükemmel bir seçim.

    Not: Porto Alegre, gelişmiş bir uluslararası hava ağına sahip olduğundan Brezilya tatiline başlamak için uygun bir nokta.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler