Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Piramitlere Tırmanan Alman Turiste Ceza

    Büyük Giza Piramitleri'ne illegal olarak tırmanan genç Alman turistin Mısır’a girmesi ömür boyu yasaklandı.

    Mısır, son 5 yıl içerisinde turist çekmek için bir hayli zorlansa da illegal olarak Büyük Giza Piramitleri'ne tırmandığı için ömür boyu Mısır’a girmesi yasaklanan genç turisti önemsediği pek söylenemez.

    Münih’den Andrej Ciesielski, cezası 3 yıllık hapse kadar çıkabilen katı kurallara rağmen fotoğraflar ve videolar çekerek Keops Piramitleri olarak bilinen 139 metrelik yapıya tırmandı.

    Mısır'ın Eski Eserler Bakanlığı, 18 yaşındaki turistin cezasını Kahire'de bulunan Alman yetkili makamlara iletti.

    Yerel haber sitesi Egyptian Streets'e göre Eski Eserler Bakanı Mamdouh Eldamaty'ın Ciesielski'nin 'ömür boyu men cezasının 'resmi yazısını, Mısır'ın başkentinde bulunan Alman konsolosluğuna gönderdiğini söyledi.

    Telegraph Travel, detaylı bilgi için Mısır Turizm Bakanlığı ile iletişime geçti.

    Mısır, tatil yerlerinin güvenliği için 26 milyon sterlin harcadı

    Ciesielski, Ocak ayında 4500 yıllık yapıya tırmanışının bir sorun çıkarmayacağını düşünmüştü. Fakat şuandan itibaren, ‘oldukça nazik’ bulduğu o insanların ülkesine bir daha giremeyecek.

    “Polis beni işaret etti ve sanırım Arapça bir şeyler söyleyerek bana bağırdı. Fakat umursamadım ve müzik dinleyerek tırmanmaya devam ettim.” - Andrej Ciesielski

    Piramitlere tırmanmak dünyanın 7 harikalarından bir tanesi konumunda olan antik yapıtları korumak için yasaklandı ve bu yasağa uymayanlar 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

    Ciesielski sergilediği bu davranışlardan dolayı cezai işlem uygulanacağı yönünde uyarılmış fakat ‘Her şeyi göze alarak çekeceğim fotoğraflar buna değecek’ demişti.

    Cielsielski yolu yarıladığında yerel halkın onu görerek Arapça bir şeyler söylediğini ve polisin dikkatini çektiğini ifade etti ve ‘Sanırım Arapça bir şeyler söyleyerek bağırdılar fakat umursamadım ve müzik dinleyerek devam ettim.’ diye de ekledi.

    Ciesielski yakalandığında ayrıntılı bir hüküm giydirilmemiş ve polis tarafından yapılan sorgudan hemen sonra seyahatine izin verilmiş olsa da gelecekte fotoğrafçılık yeteneklerini Ebu Simbel ya da Luxor Tapınağı gibi yerlerde denemek için ülke sınırlarına tekrar giriş yapması engellendi.

    Hong Kong ve Times Meydanı üzerinden çekilen fotoğraflar da dahil olmak üzere, Alman genç, daha önceden çok yüksek yerlerden çektiği fotoğrafları da çevrimiçi olarak paylaşmıştı.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler