Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Penghu

    Beyaz Kumlu Plajlar ve Tapınaklar İngilizcede Pescadores Adaları olarak daha iyi bilinen Penghu, Tayvan idari yönetimi altında bulunan takımadalardan oluşuyor.

    Genel Bilgiler

    Beyaz Kumlu Plajlar ve Tapınaklar

    İngilizcede Pescadores Adaları olarak daha iyi bilinen Penghu, Tayvan idari yönetimi altında bulunan takımadalardan oluşuyor. Pescadores Adaları, çoğunluğu küçük olan, hatta bazıları oldukça minik olan 64 adet ada dizisinden oluşan, bir takımada.

    Tayvan ile Çin arasındaki bölgede yayılım gösteren Pescadores Adaları’na en kolay ulaşım şekli, Taipei’den düzenli olarak kalkan uçuşlar ile yapılıyor ve uçuş yolculuğu bir saatten daha az sürüyor. Alternatif olarak Tayvan’ın diğer şehirlerinden de uçuşlar düzenlenir. Bir de, Pescadores Adaları’na uçak ile değil de deniz yoluyla gitmek istiyorsanız, Kaohsiung Şehri'nden feribota binerek de, yolculuk yapabilirsiniz.

    Haritada Pescadores Adaları’nı incelemek istediğinizde kendinizi bir karışıklığın içinde hissedip haritadan yardım alamazsınız. Çünkü haritaya baktığınızda, kuş uçmaz kervan geçmez okyanus üzerinde, beneklerden başka bir şey göremeyeceksiniz. Pescadores Adaları’nı oluşturan ana parçalar, dört adet bağlantılı adadan oluşur. Bu ana parçalar; Magong, Baisha, Huxi ve Xiyu bağlantıları. Diğer yandan, Wang’an ve Qimei adaları, Pescadores Adaları’nın daha güneyinde bulunur ve bu adalara feribot ile ulaşmak mümkün. Magong, Pescadores Adaları’nda bulunan önemli bir şehir. Çünkü burada havalimanı bulunuyor ve gezmeye başlamak için en iyi nokta burası.

    Pescadores Adaları, Tayvan’ın dağlık bölgelerinin aksine, düz yeşillik alanlardan ve bilinen en iyi beyaz kumlu sahillerden oluşur. İklim koşulları, ilkbahar ve kış aylarında oldukça rüzgarlı olan (bu dönemde sıcaklık 19 derecenin altına düşmekte) Pescadores Adaları, rüzgar sörfü ile uğraşanlar için favori sahillerden biri. Diğer sahil ve plajların rekabet edemeyeceği Penghu Adaları, ziyaretçilerine yalnızca doğal güzellik değil, aynı zamanda Pescadores Adaları’nda bulunan tapınakların ( Magon kentindeki büyük Tianhou Tapınağı gibi ) karışık çekiciliğini de sunuyor.

    Pescadores Adaları, son derece düz ve engebesiz bir araziye sahip ve bu yüzey şeklini adeta kesen, hoş kaya oluşumları bulunur. Bu egzotik takımadaların bir diğer güzel yanı ise hem Çin hem de Japon eski yapılarına ev sahipliği yapması. Pescadores Adaları’na gezmeye gelen turistler, ada içinde minik minik güzellikler görebilirler. Örneğin, Baisha’da bulunan Banyan ağacı, 19. yüzyıldan kalma Xiyu Kalesi ya da Qimei’de bulunan kayalıklar, adadaki görülecek yerlerden en önemlileri. Bunların her biri tek başına ilgi çekici olmayabilir fakat, adanın atmosferi hepsini çok güzel bir şekilde harmanlamış durumda.

    Son olarak Pescadores Adaları’ndaki lezzetli ve şahane deniz ürünlerinden oluşan yemeklerinden bahsetmezsek olmaz. Ayrıca, takımadaların kendine özgü lezzetlerinden bazılarını (pişmiş esmer şekerli kekten) tatmayı da unutmayınız. Son derece sakin ve dingin olan plajlarında okyanus sularına kendinizi bırakıp, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ya da, bir scooter kiralayarak, gezebilirsiniz. Ek olarak, Taipei’ye geldiğinizde, yanınızda bir Mandarin sözlüğü olması yararlı olacak, çünkü bu bölgede ve takımadalarda İngilizce konuşan birilerini bulmak oldukça zor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler