Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Penang

    Malezya’nın miras adası ve gurme cenneti Penang, Malezya’nın en küçük 2.

    Genel Bilgiler

    eyaleti, aynı isimli bir adadan (Pulau Pinang) ve Malezya’nın üzerinde yarımada şeklinde uzanan küçük bir toprak parçasından oluşuyor. Başkenti Georgetown - UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı - adanın doğu kıyısında yer alıyor.

    Penang’a yapılan tipik bir gezi en az 2 şeyi şeyi kapsar: yürüyerek Georgetown’u keşfetmek ve sahile varmak. İkincisi için, Batu Feringghi Sahilleri güzel bir başlangıç noktası (burası ayrıca güzel bir gece pazarına ev sahipliği yapar, günbatımından sonra da burada vakit geçirebilirsiniz) ama eğer yeterli vaktiniz varsa, ulaşılması daha zor olan sahilleri de ziyaret edebilirsiniz.

    Örnek verecek olursak adanın kuzeybatı kısmındaki Monkey Beach, Penang Ulusal Park’ın içinde yer alıyor ve daha az kalabalıktır. Georgetown’un içerisinde en azından Little India, Chinatown, Ermeni Caddesi, Khoo Kongsi Klan Evi ve Kek Lok Tapınağı’nı ziyaret etmelisiniz. Eğer vaktiniz varsa, şehrin içerisinde tabii ki daha keşfedilecek çok şey var. Gece ise, şehrin mükemmel manzarası için trenle Penang Tepesi’ne gitmelisiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler