Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Paskalya Adaları

    Tamamen izole Paskalya Adaları’na Google Maps’te bir bakın.

    Genel Bilgiler

    Daha sonra haritayı uzaklaştırın, uzaklaştırın ve biraz daha uzaklaştırın. Hala okyanustan başka bir şey göremiyor olacaksınız. Paskalya Adaları (aynı zamanda Rapa Nui olarak da bilinir) yeryüzünün en ücra yerlerinden biridir.

    Her ne kadar Şili’nin özel bölgesi olsa da, aslında başkente 3700 km uzaklıkta bulunuyor. Bu mesafe hemen hemen Anchorage ile Los Angeles arasındaki mesafeye eşit. Dolayısıyla her ne kadar Şili bayrağını bu yazı ile beraber görseniz de, Paskalya Adaları’nı Şili tatil planınıza eklemenize gerek yok.

    Paskalya Adaları’nda yaklaşık 2000 yıl önce Polynesian Rapa Nui halkı yaşıyordu. Gelişmiş (fakat daha sonra düşüşe geçmiştir) kültürlerinin en ikonik kanıtlarından biri bugüne kadar gelen dev taş heykeller, Moai’ler. Eğer Paskalya Adaları’nı ziyaret ederseniz, “idolleştirilen ataların yaşayan yüzü” olarak tanımlanan bu heykellere yapılacak bir gezi kesinlikle tatil programınızda olacak. Her ne kadar burada başka aktiviteler de yapabileceğinize inanmak güç olsa da, ada aynı zamanda birçok mağara, dalış için mükemmel yerler ve yürüyüş rotalarına (örneğin Rano Kau Volkanı!) sahip; ayrıca Maoi’den başka bölgenin kültürünü keşfedebileceğiniz ünlü Tapati Festival’i gibi etkinlikler de var. Ve evet, adada sahiller de bulunmakta.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler