Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Paris’te Şık ve Uygun Fiyatlı Oteller

    Paris otellerinde stil ve ucuzluk bir arada az rastlanır. Geceliği £200 ve daha az olan bu otellere mutlaka göz atmalısınız.

    Paris'teki oteller ya aşırı pahalı oluyor ve "o parayı otele vereceğime gezerim" diyorsunuz, ya da iyi araştırılmamış kötü hostellerde acı çekiyorsunuz. Böyle bir şey yaşamamak için Paris uygun oteller listesine bir göz atın!

    Hotel Fabric

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555539/640xauto.jpg)

    Eski bir fabrikadan dönüştürülmüş olan 33 odalı bu otel Oberkampf-Ménilmontant’da bulunuyor. Eskiden demir işçiliğine ev sahipliği yapan bu bölge şimdilerde yemek severlerin eğlence yeri. Binada hala dökme demir kolonlar ve büyük pencereler gibi orijinal sanayi özellikleri bulunmasının yanı sıra Agnès Louboutin ve Patrice Henry gibi ünlü tasarımcıların binaya katkısını görmek de mümkün. Lobide Eames sandalyeleri, kabarık kanepeler, antika sehpalar, yemek bölümünde ise ampullerle aydınlatılmış (yerel bir eskiciden alınmış) yıldız avize bulunuyor.

    Misafirler de çok çeşitli: kahvaltıda genç çiftler ve Avrupalı aileler kruvasan ve özel reçelleri yiyor ya da akşamları otelin barında içki içiyorlar. Grafik desenli, pembe, yeşil ve turuncu renkli şablonlar odaları şenlendiriyor ve banyolarda da parlak LED ışıklar mevcut. Restoran bölümü olmayan bu otelde oda servisi ek ücrete tabi ve biraz pahalı (örneğin salatalar £14 civarında). O yüzden paranızı yemeğe değil bu güzel otelin küçük fakat son derece rahatlatıcı spa bölümüne harcamanızı tavsiye ediyoruz.

    Adres: Hôtel Fabric, 31 rue de la Folie Méricourt, Upper Marais, Paris, Fransa

    Telefon: +33 1 43 57 27 00

    Web Sitesi: www.hotelfabric.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £140 civarında.

    Hotel Paradis

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555542/640xauto.jpg)

    Renkli barları, toptan kıyafet satışları ve son zamanlardaki havalı gece kulüpleri ile 10. bölgede bulunan bu otel size hem eğlenceli hem de sakin bir tatil imkanı sunuyor. Petites Ecuries Caddesi'nde bulunan 38 odalı, daha önceden bir kürk dükkanı olan harabe bir binadan dönüştürülen otel bölgenin en sakin alanlarından biri.

    Otelin tasarımcısı, Londra, New York ve İbiza gibi yerlerde Deneysel Barları ile bilinen Dorothée Meilichzon, otelin içini yeniden düzenlemiş ve alt salondaki oyma görünümlü pervazlar, en üst katta bulunan orijinal sigortalar ve eşsiz Sacré Coeur manzaralı bu otelde İskandinav minimalist tasarımı ile Fransız şıklığını birleştirmiş. Odalardaki özel yapım halılar ve pötikare başlıklı yataklar, koridorlardaki farklı, retro desenli duvar kağıtları ile, her ne kadar tavan oldukça alçak olsa bile, ortama rahat ve şık Paris havası katmış. Odaların ev konforunda ve kahvaltı için ev yapımı kekler ve yoğurtlar mevcut. Restoran yok fakat otelin çevresinde Vivant Table ve Le Richer gibi pek çok yemek yeri var.

    Adres: Hotel Paradis, 41, rue des Petites-Écuries, Porte Saint-Denis, Paris, Fransa

    Telefon: +33 1 45 23 08 22

    Web Sitesi: www.hotelparadisparis.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £90 civarında.

    Hotel du Temps

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555545/640xauto.jpg)

    Bu hoş ve sadece bir yıllık otel size sepya gibi görünüyorsa bunun sebebi tasarımcı Alix Thomsen ve Laura Leonard‘ın o şekilde görünmesini istemesidir. Gürültülü Faubourg Poissonnière Caddesi'nden dostane Montholon’a, otelin zarif, eski görünümlü yapısı, antika mobilyaları ve ahşap sandalyeleri, hasır sandalyeleri ve akıllıca yerleştirilmiş, Archi Noire mağazasından alınmış aynaları ile dekorasyonunu çok seveceksiniz. Beyaz parkeler, beyaz duvarlar, eğlenceli ve tropik desenli perdeleri ve yatak örtüleri ile otelde 23 oda var ve hepsi minimal eşyalar ile döşenmiş.

    Rocky Marciano ve Ray Robinson gibi Amerikalı boksörleri tasvir eden Rafael Alterio tabloları otele eski havası verirken el yapımı sabunlar, fil dişi renkli fayanslı banyolarda ise modern ve sanatsal dokunuşları görmek mümkün. Zemin kattaki lobi, kokteyl barındaki deri mobilyalar ve geometrik desenli zemin dikkat çekiyor. Rahat oturma alanı, loş aydınlatma ve çeşitli yastıklarla süslü bar ise tasarımcıların, müzisyenlerin ve fotoğrafçıların buluşma yeri. Bu alan ayrıca özel konserler için de kullanılıyor.

    Kahvaltı zamanında yerel bir fırın olan Arnaud Delmontel’den gelen tatlılar ve hamur işleri var. Çay saatinde ise Christophe Michalak tarafından yapılan çikolatalı kurabiyeler servis ediliyor. Restoran bölümü mevcut değil, bunun yerine çalışanlar misafirlerin gidebileceği restoranların güncel bir listesini sunuyor.

    Adres: 11 Rue de Montholon, Gare du Nord, Paris

    Telefon: +33 1 40 39 61 23

    Web Sitesi: www.hotel-du-temps.fr

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £135 civarında.

    Hotel 123 Sebastopol

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555548/640xauto.jpg)

    Sinema dünyası ünlü iç mimar Philippe Maidenberg'in yıllardır tutkusuydu. O yüzden Sébastopol bulvarında bulunan 63 odalı otelin fantastik sinema konseptli otele dönüştürülmesi görevi hiç düşünülmeden kendisine verildi. Dışarıdan bakıldığında burası kalabalık caddedeki herhangi bir mağaza gibi görünen otelin lobisi de aslında eski bir parfüm dükkanıydı. Şimdi ise siyah-beyaz levha ile aydınlatılmış bir sinema salonu girişini andırıyor. İçerideki kırmızı halı ise tabi ki Cannes film festivali havası taşıyor.

    Altı katlı otelin her katına Fransız sinemasının önemli isimlerinden biri verilmiş. Örneğin bir katın adı film yapımcısı Claude Lelouch, bir kata ise Oscar adayı senarist ve yönetmen Danièle Thompson ve aktris Elsa Zylberstein’in adı verilmiş. Banyolarda kamera ekipmanlarını taşımak için kullanılan siyah kaplar lavaboya dönüştürülmüş. Senaryolar, hikaye kartonları ve setten fotoğraflar da dekorasyona katkıda bulunmuş.

    Daha önce ofis olan üst katlarda Réaumur Caddesi'nde olan neo-gotik Musée des Arts et Métiers görünüyor. Alt katta ise Hollywood film seti gibi görünen, kocaman spot ışıkları, deri yönetmen koltukları ve görkemli aynalı masaları olan bir bar mevcut. Burada kahvaltı yapabilir ya da kokteylinizi yudumlayabilirsiniz. İçkiler özel şuruplardan ve karışımlardan yapılıyor. 20 koltuklu gösteri odalarında her gün film izleyebilir, izlemek istediğiniz bir film varsa önerebilirsiniz. Son derece gözde ve havalı olan deneysel kokteyl kulübü de hemen yanı başınızda.

    Adres: 123, boulevard Sébastopol, Porte Saint-Denis, Paris

    Telefon: +33 140 39 61 23

    Web Sitesi: www.le123sebastopol.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £185 civarında.

    Edgar Hotel

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555551/640xauto.jpg)

    Otel ve restoran sahibi Guillaume Rouget-Luchaire, heyecan verici Sentier’de bu yeri açmaya karar verdiği zaman restoranı ve odaları olan yerel Parisli kişilerin takıldığı bir yer olarak düşünmüştü. Yüzyıl ortası Danimarka tarzı masaları ve sandalyeleri, vintage asma lambaları ve desenli döşemeleri ile otel her zaman kalabalık.

    Stil sahibi burjuva bohemleri, Belçikalı şef Xavier Thiery tarafından hazırlanan deniz mahsulleri ağırlıklı menülerle ziyafet çekiyorlar. Kokteyl sever boğa güreşi meraklıları barda rum, St Germain ve limon suyu karışımlı kokteyller gibi sert içkileri yudumluyor. Gece ise neşeli bir hale bürünüyor bar; 1950’lerin caz müziği ve bardan gelen kokteyl sesleri… Üst katta otelin sahibi, ailesi ve arkadaşlarının 13 odayı tasarlamak için sınırsız yetkisi var. Pascal Brault karamsar, tek renkli bir alan hazırlamış. Fotoğraf sanatçısı Yann Arthus-Bertrand ise Afrika’dan esinlenmiş. Ayrıca pembe, yeşil ve sarı renkli bir oda da var. Bir diğer odada ise 1930’ların meşe mobilyaları ve 90 suluboya rengi ile boyanmış bir ağaç ev de var.

    Adres: 31 rue d'Alexandrie, Sentier, Paris

    Telefon: +33 1 40 41 05 69

    Web Sitesi: www.edgarparis.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £155 civarında.

    Mama Shelter

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555554/640xauto.jpg)

    Paris’in kuzey doğu bölgesinde bulunan 172 odalı Mama Shelter, grafitiler ile döşeli tavanı ve rustik ahşap döşemesi ve ham beton görüntüsünü tasarlanması için Philippe Starck’a verilmiş. Mükemmel alt kat restoranı ve barı hem Parisliler hem de ziyaretçiler için partiye çok uygun. Burası hem dans etmek, hem içki içmek, yemek yemek için, canlı müzik dinlemek ya da sadece suç hikayeleri ve kült sanat kataloglarını incelemek için iyi bir yer. Çalışanları oldukça genç ve hevesli, ayrıca Twitter jenerasyonunun otele ilgisi büyük.

    Barda i-Photo fotoğraf çekme kabini, asansörlerde yazan “özlü sözler” var. Ayrıca gidilmesi tavsiye edilen konserler ve sergiler ile ilgili de otel bilgi sağlıyor. Günlük hava durumu her sabah bir aynada gösteriliyor. Renksiz odalar da (gri beton duvarlar, beyaz çarşaflar, siyah-beyaz halılar) internet gençliğine uygun düzenlenmiş. Örneğin i-Mac multimedya istasyonları ve mikrodalga fırınlar var. Banyolar genelde çok ufak ve sadece duş var.

    Mama’nın odaları genelde küçük ve alt kattaki odalar barın gürültüsünden rahatsız olabilir, o yüzden daha büyük odaları olan Mama Deluxe ya da balkonu olan Mama Terrance odalarını tercih edin.

    Adres: Mama Shelter, 109 rue de Bagnolet, Père Lachaise-Ménilmontant, Paris, Fransa

    Telefon: 00 33 1 43 48 48 48

    Web Sitesi: www.mamashelter.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £75; kahvaltı £15 civarıda.

    Hotel Des Grandes Ecoles

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555557/640xauto.jpg)

    Sessiz, parke taşlı bir caddede yer alan pembe boyalı Hôtel des Grandes Ecoles tam bir kasaba evi görünümünde. Yardımsever çalışanlar tam 27 yıldır burada hizmet veriyor, oda görevlileri ise kesinlikle yaptıkları işten çok memnun.

    Kahvaltı salonu dantel masa örtüleri, rahat koltukları ve piyanosu ile adeta Kral Edward dönemine ait gibi. Çiçek desenli duvar kağıtları ve geleneksel ahşap yatak başlıkları ile oteldeki 51 oda tam Fransız taşraları gibi, fakat yeterli büyüklükteler. 7 oda haricinde tüm odalarda banyo var ve hepsi yenilenmiş ve pırıl pırıl. Odalarda televizyon ya da klima bulunmuyor, fakat iki ana binada asansör ve kablosuz internet erişimi var.

    Grandes Ecoles Oteli'ni Paris için farklı yapan asıl özelliği ise mükemmel düzenlenmiş bahçesi ve kalabalık Latin mahallesi yanındaki gizli kalmış yeri. Buradan Paris’in çoğu yerini yürüyerek gezmeniz mümkün, yine de otelde duyabildiğiniz tek ses bahçedeki kuşların cıvıltısı ve yanda bulunan okuldaki çocukların oyun sesleri.

    Odalar genelde iki ana binada bulunuyor. Bahçeyi daha yakından görmek isteyenler için birinci ya da ikinci kattan oda talep edebilir, hatta kapıları doğrudan bahçeye açılan oda istenebilir.

    Adres: Hôtel des Grandes Ecoles, 75 rue du Cardinal-Lemoine, Latin Quarter, Paris, Fransa

    Telefon: 00 33 1 43 26 79 23

    Web Sitesi: www.hotel-grandes-ecoles.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £105; kahvaltı £7 civarında.

    Hotel Arvor Saint-Georges

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555560/640xauto.jpg)

    2007 yılında açılan Hôtel Arvor, güney Pigalle bölgesinin yeniden yükselişini doğruluyordu. Uluslararası moda tarafından hemen kabul edildi. Otelin sahibi Nadine Flammarion sıkıcı ve yerel bir oteli Pop Art renkleri, galeri posterleri, fotoğrafları ve parlak beyaz alanları ile stil sahibi ve eğlenceli bir yere dönüştürdü. Zemin katta bulunan bar/kahvaltı salonunda sanat kitapları ve ciltsiz kitaplar, çiçekler, langırt ve kavramsal sanatçı Daniel Buren’e ait resimler var.

    30 odalı olan bu otelde beyazlığı ön plana çıkarmak için her birinde özel bir duvarı (elma yeşili, çamur kahverengi gibi) ve rahat yatakların üzerinde beyaz örtüler var. Ayrıca odalarda sandalye ve ilgi çekici eski bir masa var. Raflar 1930’ların pazarlarından alınmış. Banyolar ise oldukça büyük ve hepsinde küvet var.

    Üst katlardaki odalarda manzara ve gizli bahçeler de mevcut. Ön tarafta bulunan 301, 302, 401, 402 numaralı odalarda ya da iki odalı suitlerde kalmak gayet uygun.

    Adres: Hôtel Arvor Saint-Georges, 8 rue Laferriére, Montmartre, Paris, Fransa

    Telefon: 00 33 1 48 78 60 92

    Web Sitesi: www.arvor-hotel-paris.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £110; kahvaltı £9 civarında.

    Hotel Saint Thomas D'aquin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555563/640xauto.jpg)

    Thomas d'Aquin oteli Paris’in en iyi yerinde bile bütçenize uygun bir otel bulabileceğinizin kanıtı. Eskiden genç erkeklerin düello için buluştukları bu sokak St-Germain mağazalarının, Rive Gauche antika satıcılarının ve Musée d'Orsay’ın yanında yer alıyor. Otelin girişindeki büyük bitkiler size görkemli bir merhaba diyor ve otelde inanılmaz medeni bir hava var. Bina her ne kadar 18. yüzyılda inşa edilmiş olsa da, çağdaş çizgileri ve III Napoleon pelüşü ile kendinizi daha çok özel bir eve gelmişsiniz gibi hissettiriyor.

    21 odalı oteldeki odaların çoğu küçük olsa da, otelin sahibi Bertrand Plasmans yanında bulunan Hôtel Saint Vincent gibi hepsine özen göstermiş. Otelin kapıları ve tavandaki kaplamalar ise korunmuş ve dekorasyon ipek, kadife ve tuvit kumaşlar ile karıştırılmış. Odalar kumaş perdeler, ilgi çekici masalar, düz ekranlı TV’ler ve çerçeveli resimler ile süslenmiş. Banyolar küçük fakat Roger & Gallet sabunları gibi küçük ve hoş detaylar ile renklendirilmiş. Girişin üstünde bulunan ve otelin tek balkonlu odası olan 206 numaralı odayı tercih edin.

    Adres: Hôtel Saint Thomas D'Aquin, 3 rue du Pré-aux-Clercs, Saint Germain des Prés, Paris, Fransa

    Telefon: 00 33 1 42 61 01 22

    Web Sitesi: www.hotel-st-thomas-daquin.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £95; kahvaltı £9.

    Hotel Mayet

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555566/640xauto.jpg)

    Düşük bütçeli tasarım otellerinin öncüsü olan Hôtel Mayet test aşamasını geçeli çok olsa bile hala düşük fiyat politikasını koruyor. Kullanıma hazır rahat koltukları ve özel sanat eserleri, renkli açık planı ile oldukça neşeli olan bu otelin çok iyi tasarlanmış gri ve kırmızı odaları var. Odalarda küçük metal dolaplar ve komodinler, pervaneli vantilatörler, yatakların üzerindeki saklama dolapları ile ortam rahat ve gençlerin kullanımına uygun.

    Mayer, bohem havasına rağmen aslında olukça modern, rahat ve genç. Çalışanlar da epey yardımsever. Kahvaltılar rahat görünümlü, taş bir kilerin içinde self-servis şeklinde tasarlanmış ve ortak bir masada yeniyor. Yan sokaktaki sanat atölyeleri, şarap tüccarları ve bistrolar Montparnasse’ın ruhunu kaybetmediğini gösteriyor. Beşinci katta bulunan, ön tarafa bakan, balkonlu odalardan birinde kalabilirsiniz. Tavan arasında bulunan odalar da gayet keyifli.

    Adres: Hôtel Mayet, 3 rue Mayet, Montparnasse, Paris, Fransa

    Telefon: 00 33 1 47 83 21 35

    Web Sitesi: www.mayet.com

    Fiyat: Çift kişilik oda fiyatları £95.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler