Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Paris Gastronomi Sahnesinin Ağır Topu: Frenchie Covent Garden

    Son yıllarda Paris gastronomi sahnesinde kuvvetli titreşimler yaratan Frenchie, vizyonunu, tecrübesini ve tabii ki rüzgarını Londra’ya taşıyor...

    Hazırlayan: Zeynep Erekli

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454361/640xauto.jpg)

    Paris’in 2. Bölge’sinde, tekstil atölyeleri ve toptancıların mahallesi olarak bilinen cazibesiz Sentier'nin daracık sokağında restoran açmak, 2009 yılında cesaret isteyen bir işti. Ancak, sorun yok, çünkü Frenchie’nin şefi ve yaratıcısı Greg Marchand, iddialı bir insan. “İddialı”nın yanına iki sıfat daha ekleyelim: vizyoner ve çalışkan. 2009 Nisan’ında kuş uçmaz kervan geçmez Rue du Nil’de ufacık bir yemek odası ile başlayan ve kısa zamanda masa bulmak için kıran kırana mücadele verilen bir restorana dönüşen Frenchie hikayesi, bugün aynı sokakta bir şarap barı (Frenchie Wine Bar) ve hızlı atıştırmalıkların hazırlandığı bir (Frenchie to Go) kafe-bar ile devam ediyor. Üstelik Sentier mahallesi günden güne daha da hip bir hale geliyor!

    Greg ve Marie Marchand ikilisi ise, Paris’teki işlerin rayına oturduğundan emin olup, zamanı geldiğinde kendilerini Londra’ya attılar ve geçtiğimiz ay başında Frenchie’yi Covent Garden’a taşıdılar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454364/640xauto.jpg)

    İki katlı, 60-kişilik restoran, tanınmış set tasarımcısı Emilie Bonaventure tarafından tasarlanmış. Giriş katı oldukça aydınlık, içerde uzun vakit geçirmek isteyeceğiniz rahat bir duygu ile yaratılmış. Bembeyaz duvarlar, mekanın orijinal tuğla duvarları ile uyum içinde; tıpkı bir Paris bistrosunu andıran bar ise, pirinç ve bakır aksamlarla mermer bar masasını birleştirmiş. Deri oturma grupları, ekibin klasikten şaşmak istemediğinin bir kanıtı. Üst kat biraz daha şık, 18 kişilik bar bölümünü, rezervasyon yaptırmadan gelen konuklar için tutuyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12454367/640xauto.jpg)

    MENÜ: Frenchie Covent Garden, menü konusunda Parisli kardeşini aratmıyor: Greg’in seyahatlerinden ilham alarak yarattığı, cömert porsiyonlarda, Amerika’yı yeniden keşfetmeyen, basit ama incelikli detaylarla yaratılmış tatlar… Greg, New York’taki Gramercy Tavern; İspanya’nın sahil barları; Jamie Oliver’ın Londra’dakiFifteen’i gibi farklı yerlerde çalışmış ve tecrübe kazanmış bir şef, ancak sadelikten yana. Burada menüde İngiltere kökenli malzemeler kullanıyor; kendi tütsülediği etleri ve balıkları, mevsimin en taze malzemeleriyle pişiriyor. Et ve balık başrolde. Fransız peynirleri ve belirli aralıklarla değişecek olan şarap listesi ise şimdiden müdavimler yaratmış durumda.

    SEVDİK ÇÜNKÜ: Bugüne kadar Greg’in yaptığı her şeyi sevdik! Kendisi Frenchie Covent Garden için, Avrupa’da düzenli olarak butik şarap üreten, küçük çaplı şatoları geziyor ve menüsüne dahil edeceği şarapları bizzat seçiyor.

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler