Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Otellerin Bilmenizi İstemediği 30 Sır

    Üzülerek söylüyorum ki oteller tahmin ettiğiniz kadar temiz olmayabilir.

    Tatil planları eğlencelidir. Nereye gideceksiniz? Neler göreceksiniz? Ve en önemlisi, nerede kalacaksınız? Otel mi, motel mi? Oda-kahvaltı mı yoksa 5 yıldızlı süper lüks otel mi? Her ne kadar dünyanın en misafirperver ve cazip yerleri gibi görünse de, işte size otel çalışanlarından misafirlere kadar hemen hemen çoğu insanın itiraf edeceği 30 madde.

    1. Çalışanlarla iyi geçinin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543353/640xauto.jpg)

    Otel çalışanları size bedava çok şey verebilir ve aldığınız hizmetin kalitesini yükseltebilir. Aslında bunları yapmakla yükümlü değiller, ama biraz hoşgörü ile yaklaşırsanız nimetlerden faydalanabilirsiniz. Biraz da bahşiş verirseniz, en iyisi sizsiniz!

    2. Odanızı değiştirebilirsiniz

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543359/640xauto.jpg)

    Odanızı beğenmezseniz ya da kirli olduğunu düşünürseniz çalışanlara durumu bildirerek odanızı değiştirebilirsiniz. Sizi memnun edebilmek için daha güzel bir odaya yerleştireceklerdir. Bu kararı valizinizi boşaltmadan önce vermeniz hem sizi hem de çalışanları zaman kaybından kurtarır.

    3. Rezervasyonunuzu otelin internet sitesinden yapın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543368/640xauto.jpg)

    Güzel manzaralı ya da otelin içinde yeri iyi olan bir oda istiyorsanız, rezervasyonunuzu otelin kendi internet sitesinden yapmanızı öneririm. Başka sitelerden yaptığınız rezervasyon genelde otelin “geriye kalan” odalarını kapsar.

    4. Her zaman havlu kullanın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543377/640xauto.jpg)

    Tatilde rahatlamayı herkes sever. Ayrıca kendimizi evde gibi hissetmek isteriz. Bu rahatlığa bazen çıplaklık da dahil olur. O yüzden otel sandalyesine oturmadan önce bir havlu sermenizi tavsiye ederim. Bir yerde şüpheli bir leke görürseniz de, boş verin, üzerinde pek düşünmeyin ya…

    5. O plastik torbayı kullanın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543386/640xauto.jpg)

    Buz kovasını kullanmadan önce mutlaka içine plastik torba geçirin. Bazı insanlar tuvalete yetişemedikleri zaman kusmak için buz kovasını tercih ediyor.

    6. Otel kalabalığı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543395/640xauto.jpg)

    Oteller her zaman kapasitelerinden fazla rezervasyon alırlar çünkü rezervasyon yapan insanların %10’u gelmez. Peki ya gelirlerse ve otel size vaat edilen odayı sunamazsa? O zaman “gönderiliyorsunuz”. Yani otel size çevre denk otellerden bir oda buluyor ve aradaki farkı ödüyorlar.

    7. Lüks oteller çarşafları gerçekten temizliyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543401/640xauto.jpg)

    Otel tercihi yaparken seçimlerinizi biraz daha lüks tutmanızda fayda var. Bir otel çalışanı otellerde çarşafların ve yastık kılıflarının yeni gelen misafirler için aslında değiştirilmediğini itiraf ediyor. Lüks otellerde ise bu durum geçerli değil, her misafirden sonra oda temizleniyor ve tüm nevresimler değiştiriliyor.

    8. Güvenliğiniz için dikkatli olun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543407/640xauto.jpg)

    Otellerin kendilerini “aile dostu” olarak tanımlamaları her zaman öyle oldukları anlamına gelmez. Güvende kalın. Çocuklarınızın gece yarısı etrafta koşmasına izin vermeyin ve odanızın kapısının her zaman kilitli olduğundan emin olun.

    9. Temizlik esnasında odada bulunmayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543413/640xauto.jpg)

    Odanız temizlenirken orda olmanız hem sizin hem de temizlik görevlileri için garip bir durum. Bunu kabullenin ve temizlik esnasında odanızı terk edin.

    10. Kat görevlisine dikkat

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543419/640xauto.jpg)

    Kat görevlinizi görmezden gelmeyin. Size fazladan ve bedavaya su verebilir, arabanızı ücretsiz park edebilir, ücretsiz tur ve kuru temizleme hizmeti almanızı sağlayabilir hatta odanızı bile daha iyi bir odayla değiştirmenizi sağlayabilir. Geç saatlerde otele giriş yaptığınızda ya da gece karnınız acıktığında size yemek bile getirebilir. Tek yapmanız gereken şey sormak.

    11. Marriott Otelleri'ndeki temizlik bilimi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543425/640xauto.jpg)

    Marriott Otelleri'nde “30 dakikada temiz oda” fikri benimsenmiştir. Temizlik görevlilerinin adım adım takip etmek zorunda oldukları katı bir rutinleri vardır. Odayı saat yönünde temizlerler ve odanın “doğal” kokmasını sağlarlar. Lambaları silmek, nevresimleri değiştirmek ve yatağı toplamak gibi aşamaları olan bu 66 adımlık temizlik rutini iç temizlik rehberinde yer almaktadır.

    12. Ek ücret ödemeden rezervasyonunuzu iptal edin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543428/640xauto.jpg)

    Oooff! Hafta sonu kaçamağınız için ne güzel kendinizi hazırlamıştınız fakat çalışmanız gerektiğini öğrendiniz. Üstüne üstlük otel rezervasyonunu iptal ettirdiğinizde de ek ücret alıyorlar. Bu durumda ne mi yapmalı? Hemen oteli arayın ve rezervasyon tarihinizi değiştirin. Bir kaç saat bekleyin ve oteli tekrar arayın (telefonu başka bir görevlinin açması için dua edin) ve tarihini değiştirdiğiniz rezervasyonu iptal edin.

    13. Geceyi su altında geçirin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543440/640xauto.jpg)

    Dünyada geceyi su altında geçirebileceğiniz pek çok otel var. Key Largo’da bulunan Jules’ Undersea Lodge, Fiji’de bulunan FL ve Poseidon Underwater Resort size bu imkanı sunabilir.

    14. Misafir üye programına katılın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543449/640xauto.jpg)

    Bir otelin ya da otel zincirinin müdavimi olmaya karar verdiyseniz Misafir Üye Programı'na katılmayı düşünebilirsiniz. Otel sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliklerini belirler ve size ona göre bir hizmet sunar. Önceki ziyaretlerinize göre oda temizlik saatinizi bile ayarlayabilirler.

    15. Ritz Carlton görevlileri “hayır” diyemez

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543452/640xauto.jpg)

    Ritz Carlton “kulüp odasında” her şey bedava görünebilir. Görevliye sormanız yeterli. Bir oda görevlisi misafirin her isteğini yerine getirmiş. Sonunda misafir dayanamamış ve sormuş “Siz “hayır” demiyor musunuz?”. Görevli “Cinsel isteklerinizi ya da uyuşturucu taleplerinizi karşılayamam faka bunlar dışında ne isterseniz sorun değil ve o odada yaptığınız her şey sizi ilgilendiriyor” diye cevap vermiş.

    16. Evet, temizlik görevlileri eşyalarınızın yerini değiştirebilir

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543464/640xauto.jpg)

    Odanızı dağınık bırakırsanız tabii ki temizlik görevlileri toplarken yerlerini değiştirebilir. Onların görevi odanızın tertemiz ve derli toplu görünmesi. Kimse eşyalarınızı ellemesin istiyorsanız “Rahatsız Etmeyiniz” yazısını kapıya asmanız yeterli.

    17. Otel görevlilerinin intikamı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543470/640xauto.jpg)

    Misafir olmanız otel görevlileri ile uğraşmanız gerektiği anlamına gelmez. Otel görevlilerinin çok ilginç intikam alma yöntemleri vardır. Örneğin anlamsız saatlerde odanızı arayıp sizi rahatsız edebilirler ve suçu rahatlıkla başka misafirlere atabilirler.

    18. Uzaktan kumandaya DOKUNMAYIN

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543476/640xauto.jpg)

    Kurcalamayın değil, dokunmayın. Odada en az temizlenen, belki hiç temizlenmeyen tek şey kumandadır.

    19. “Anahtar fiyaskosu” kurbanı olmayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543482/640xauto.jpg)

    “Anahtar Fiyaskosu” oteldeki kayıt görevlilerini sinirlendirirseniz başınıza gelecek olaydır. 15 denemeden sonra bile oda kapısının açılmadığı oldu mu? Sonra sinirli sinirli girişe tekrar döndünüz mü? Bunun sebebi ilk girişte pek nazik olmamanız. Sinirli suratınızı gören görevliler anahtarınızı düzeltip size geri verecektir tabi. Amaç sadece sizi yormak.

    20. Ritz Carlton görevlilerinin sizin için harcayacağı 1,500 doları var

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543485/640xauto.jpg)

    Söylentilere göre Ritz Carlton çalışanlarının size kendinizi özel hissettirmek için harcayabilecekleri 1,500 doları var. Bir dahaki ziyaretinizde ekstra bahşiş vermekten sakın kaçınmayın. Kim bilir belki görevliler de size bir Rolex hediye eder.

    21. Görevliler tehlikede

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543491/640xauto.jpg)

    Görevliler ziyaretinizin güzel geçmesi için size sayısız tavsiyelerde bulunabilirler. Bazen bu tavsiyeleri görmezden gelmenizde fayda var çünkü görevlinin tavsiyesine uyup da bir restorana giderseniz ona fazladan para kazandırabilirsiniz. Görevliden “Benim yönlendirdiğimi söyleyin” tarzı cümleler duyarsanız zaten hemen uzaklaşın.

    22. Bardakları yıkayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543494/640xauto.jpg)

    Otellerde sunulan bardakların ve kupaların amacı sizi evinizde gibi hissettirmek olabilir, ama evdeki kadar temiz olmadıklarını bilin. Bardaklar için kullanılan havlu ile banyo havlusu aynı olabilir. Siz en iyisi kendi sağlığınız için tek kullanımlık bardakları tercih edin.

    23. Yorgan asla temizlenmiyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543497/640xauto.jpg)

    Nevresim takımları tabi ki değiştiriliyor ve temizleniyor, ama yorganınız asla temizlenmiyor. O yüzden çarşafsız kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

    24. Jakuziyi kullanmayı bir daha düşünün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543503/640xauto.jpg)

    Jakuzinin keyfi bambaşka. Bir de üstüne masaj yaptırırsanız sizden iyisi yok. Kim buna hayır diyebilir ki? Hemen söylüyorum, bakteriler! Borulardaki sular uzun zamandır orada olabilirler. Siz jakuzi modunu çalıştırdığınız anda borulardan gelecek olan şeye (su diyemiyorum) hazır olun. Ayrıca sizden önceki müşterinin de kim bilir hangi pislikleri o borularda kalmıştır?

    25. Tahtakurularına dikkat

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543506/640xauto.jpg)

    Otellerde, özellikle de otel odalarında yüzlerce, binlerce insanın kaldığı odalarda tahtakurularının olması çok normal. Sırf bu düşünce bile size bu küçük lanetlerin nerede saklandığı ile ilgili uzman yapmaya yeterli olacaktır.

    26. Minibardan bir şey almadan önce kontrol edin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543512/640xauto.jpg)

    İnsanların otellerle ilgili en çok sevdiği şeylerden biri de minibardır. Bu küçük buzdolabındaki yiyeceklerin ya da içeceklerin tadına bakmadan önce güzel bir şekilde kapalı olduklarını kontrol edin. Minibarın ücretli olduğu bir otelde misafir viskiyi içmiş, daha sonra içine idrarını koymuş ve şişenin kapağını kapatıp tekrar buzdolabına koymuş.

    27. Küvetin altına bakmayın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543524/640xauto.jpg)

    Küvetler rahatlamak için mükemmel bir yerdir. Sıcak suyla dolu köpüklü küvet, bir kadeh şarap bütün yorgunluğunuzu, iş yükünüzü ve sorumluluklarınızın stresinden sizi arındırır. Bu arınma küvetin altı için geçerli değildir. Evet doğru tahmin ettiniz, maalesef orası da pek temizlenmiyor.

    28. Özel Müşteriyseniz Pizzadan daha Hızlı Elde Edebileceğiniz Başka Şeyler Var

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543533/640xauto.jpg)

    Hong Kong’da beş yıldızlı bir otelde eğer özel müşteriyseniz ne isterseniz sağlıyorlar. Bu otel ayrıca cinsel istekleriniz için yerel genelevlerle de anlaşmış. “Bir telefon yeterli oluyor, kadınlar pizzalardan daha önce otelde oluyor” diyorlar.

    29. Temizlik görevlileri odanızda yyuyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543536/640xauto.jpg)

    Bazen temizlik görevlileri çok yorgun oluyor ve vardiyaları esnasında dinleniyorlar. Bu dinlenme zamanı da sizin odanıza denk gelebilir.

    30. Elektrikli süpürge mi? Hmm…

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543545/640xauto.jpg)

    Süpürmek gerçekten çok sıkıcı bir iş. O yüzden bazı temizlik görevlileri yerdeki büyük kırıntıları elleriyle topluyor. Küçük kırıntılara ne mi oluyor? E başka bi zaman artık.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler