Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    3000 Yıllık Tarih Oş, büyüklük bakımından Kırgızistan'ın 2.

    Genel Bilgiler

    3000 Yıllık Tarih

    Oş, büyüklük bakımından Kırgızistan'ın 2. büyük şehri olup, Fergana Vadisi'nin güney kesimlerinde kalıyor ve Kırgız-Özbek sınırına oldukça yakın. Şehir, başkent olan Bişkek'ten arabayla yaklaşık 1 günlük mesafede.

    Bu şehir, çoğu yerde de okuyabileceğiniz gibi 3000 yıllık bir tarihe sahip. İpek Yolu'na inşaa edildiğinden, büyüyerek başarılı olmuş. Bazı şeyler iyi korunmuş gibi görünmüyor. Ancak, şehir manzaraları oldukça sönük ve en önemli manzaraları ise Sovyet zamanından kalma. Büyük Lenin Heykeli ve Sovyet mimarisi burada karışmış ve sentez halde.

    Oş, UNESCO'nun Dünya Miras Alanları içerisinde yer alıyor. Süleyman Dağı ise Süleyman Peygamberin buraya gömülmesi sebebi ile Müslümanlar tarafından kutsal bir yer olarak kabul ediliyor. Bu taşlık dağ, tırmandıktan sonra harika bir şehir manzarası fırsatı veriyor. Dağların içindeki bir mağara, tarihi ve arkeolojik yapılara sahip olduğundan dolayı müze olarak kullanılıyor.

    Oş'daki büyük pazar ise Merkez Asya'nın en büyük ve en hareketli pazarı. Önemsiz bir not olarak Oş şehrinin nüfusunun yarısı Kırgız, diğer yarısı da Özbeklerden oluşuyor. 2010 yılında meydana gelen şiddetli bir ayaklanmada yüzlerce insan ölmüş.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler