Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Orta Çağ'ın Tüm İzleri Burada Saklı

    Avrupa’nın en güzel ülkelerinden İtalya’nın her gezgin için favori duraklardan biri olmasını sağlayan önemli kentlerinden ilki Roma. İtalya'nın başkenti Roma'nın ortasında bulunan dünyanın en küçük ülkesi Vatikan ise kelimenin tam anlamıyla turistik cennet!

    Tarihi Collesium’dan Aşk Çeşmesi’ne, Roma İmparatorluğu’nun atlı arabalarının koşturduğu taş yollardan, günümüz modern İtalyası’nın iş merkezlerine, müzelerinden Vatikan’ın tarihi kilise ve şapellerine kadar Roma gezisi her seyyahın ve tatilcinin ilk İtalyan favorisi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533789/640xauto.jpg)

    Floransa’da sanat ve seyahat

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533792/640xauto.jpg)

    Rönesans'ın başkenti Floransa, tam bir sanat ve lezzet merkezi. Dünyanın en önemli müzelerinden Uffizi’nin de ev sahibi Floransa’da geçirilecek üç dört günlük zaman hem gözü, hem gönlü, hem damağı, hem de dimağı doyuracak türden.

    Michelangelo’nun meşhur Davut heykelinin gölgesinde Arno Nehri’ne doğru içilecek bir kadeh Akdeniz şarabı, Ponte Vecchio Köprüsü’ne karşı gün batımında derin derin bakışlarla geçmişi ve geleceği düşünmek…

    Gece İtalya'nın trend mekanlarında sanatçı gençlerle eğlenirken, sabaha bambaşka uyanıp bir müzenin sırasına girdikten sonra 30 metrekarelik bir tablo önünde saatlerce düşünmek...

    Eşsiz Floransa’nın geniş gezi notları için buradan.

    Milano’da moda, kültür ve alışveriş

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533795/640xauto.jpg)

    Avrupa'nın moda başkenti Milano, Akdeniz coğrafyasından biraz daha kuzeylere gitmiş olmanın da etkisiyle- açık konuşmak gerekirse- İtalyan Şa Dolce Vita hayatı ve rahatlığından kopup, daha ziyade bir başkent resmiyeti yaşıyor.

    Daha çok iş merkezlerini ve alışveriş caddelerini kapsayan Milan’da moda haftası ve alışveriş çılgınlığı sebebiyle elbette turistleri cezbediyor. Avrupa’nın en iyi transfer havalimanlarından biri olan Milan, aynı zamanda İtalya’ya ucuz uçak bileti için de birebir.

    Venedik kanallarından gondol keyfi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533798/640xauto.jpg)

    Dünyada su üzerine kurulu birçok şehir olsa da, Venedik bu konuda meşhurluğu açık ara tekeline almış durumda. 118 adanın ve birçok bataklık bölgenin üzerine kurulu Venedik şehri, aşıkların romantizmi için birebir.

    Bütçeyi biraz sarsabilecek olsa da, sokakların yerini bıraktığı su yollarında takılmak insana kendini iyi hissettiriyor. Gondollarla kanal turu her genç çiftin romantik Avrupa kaçamağı fikri olsa da, dar gelirli gezginler için de Vapuretti ile ana kanallarda şehir turu yapmak mümkün.

    İtalya’nın meşhur sahilleri: Amalfi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533801/640xauto.jpg)

    Avrupa’nın en azından bizler tarafından -henüz- az bilinen, ancak Avrupalılar ve hatta uzaklardan gelen turistler tarafından çoktan keşfedilmiş cennet kıyıları olan Akdeniz sahil hattı boyunca meşhur Amalfi Kıyıları.

    Geleneksel İtalya turları rotalarında yer almayan bu sahiller, denize dik yamaçlar ya da huzurlu plajlardan oluşuyor. Özellikle karayoluyla İtalya’da gezmek isteyenler için eşsiz bir rota sunan İtalyan kıyılarında iki tekerli ile yol almak da muhteşem bir deneyim.

    Hem aşk, hem eğlence, hem deniz tatili, hem gece hayatı, hem de muhteşem İtalyan yemekleri Amalfi Kıyıları’nda!

    Sorrento, Capri, Positano gibi tüm kasabalarıyla ilgili Amalfi gezi notları için buradan.

    Avrupa'nın ikonik yapısı Pisa

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533804/640xauto.jpg)

    Dünyanın en meşhur kulelerinden Pisa Kulesi, aynı zamanda Avrupa’nın da ikonik yapılarından. Aslında oldukça vasat bir kasabanın içinde klasik bir Hristiyan mabedinin (Mucizeler Meydanı) ana yapılarından olan kulenin zamanla eğilmesi, bu küçücük kasabayı bir turizm cennetine çeviriyor.

    Gitmek isteyenlere konaklamadan Floransa’dan günübirlik gelip gitmelerini öneririz. İtalya seyahatiniz sırasında kuleye “pıt yapıp” fotoğraf çekmiş olmak için gidilesi sıradan bir durak.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler