Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Omis

    Korsanlar Yuvası Bir zamanlar Adriyatik Denizi ile Cetina Nehri’nin birleştiği noktada taştan yapılmış bir kasaba bulunuyordu.

    Genel Bilgiler

    Korsanlar Yuvası

    Bir zamanlar Adriyatik Denizi ile Cetina Nehri’nin birleştiği noktada taştan yapılmış bir kasaba bulunuyordu. Sarp kireçtaşı kayalıkları üzerine kurulu bir kale tarafından korunan bu kasaba, güvenli bir liman üzerine oturtulmuş. Gelen herhangi bir düşman buradan görülebilir ve işgaller için fidyeli rehin alınırdı. Burası korsanların yuvasıydı ve Adriyatik Denizi nin en korkulan, en tehlikeli yeriydi.

    Peri masalı gibi gelebilir fakat bu eski küçük Omis tarihinden nakledilmiş. Burası korsanlar, savaşlar, haçlı seferleri, güçlü kurallar tarihi ve birçok imparatorluğun egemenliği altına giren bir mevki. Omis, deniz kenarına kurulan ve kayalıklar ile çevrili zemini ile etkileyici bir kasaba. Buna karşın ziyaretçiler burayı eski zamanlardan daha arkadaş canlısı bulacaklar.

    Şehrin ve denizin muhteşem manzarasını yakalamak için Mirabella Kalesi'ni istila etmeye de gerek yok. Şirin deniz kenarı restaurantları, 8 kilise, bazısı kumlu bazısı çakıllı sahiller.. İmkanı olanlar bunlardan en az birini denemeliler. Şehrin, kayalıkların ve nehrin muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz. Daha maceracı olanlar için rafting ve kaya tırmanışı da var.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler