Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ölüler Günü’nden renkli görüntüler

    Meksika'nın başkenti Meksiko'da on binlerce insan farklı makyajlarıyla ünlü "Ölüler Günü" için kentin en işlek caddelerinde yürüdü.

    Ölüler Günü’nden renkli görüntüler

    Meksika’da her sene gerçekleşen Ölüler Günü, Meksiko’da renkli anlara sahne oldu. İnsanlar hazırladıkları iskelet kostümleri ve danslarla Ölüler Günü’nü kutladı. Binlerce kişinin sokaklara akın ettiği etkinlikte, yerel danslar ve kıyafetler sergilendi, kukla gösterileri yapıldı.

    Ölüler Günü, Cadılar Bayramı'ndan farklı olarak korkutma amaçlı değildir. Burada bulunan iskeletler ölenleri simgeler. İnanışlarına göre gerçek ölüm unutulduğunda olur, festivalin amacı ölenlerin unutulmamasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ölmüş olanları simgeleyen şekerden kafatası biblolar, ölenlerin sevdiği kokuların, süslemelerin bulunduğu sunaklar yapılmaktadır.

    Ölüler Günü yürüyüşünde ayrıca, ressam ve sanatçı Frida Kahlo’nun, hastalığı dönemindekine benzer şekilde, yatakta uzanan dev bir mankeni de yer aldı.

    Bu sene gerçekleştirilen törenlerde ayrıca, yeni bir hayat için Meksika’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne doğru yola çıkan ve göç ederken hayatını kaybedenler de unutulmadı.

    Geleneksel olarak kutlanan Ölüler Günü’nde Meksikalı aileler, sevdiklerinin mezarlarına giderek müzik ve içecekler eşliğinde kaybettiklerini anıyor.

    Ünlü Reforma Bulvarına yürüyen göstericilerin iskeletleri andıran kostümleri ve makyajları renkli görüntüler oluşturdu.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler