Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Olomouc

    Saklı Çek Mücevheri Olomouc, Çek Cumhuriyeti'nin diğer turistik yerlerine ve Prag, Karlovy Vary ve Český Krumlov'a göre çok daha az tanınır.

    Genel Bilgiler

    Saklı Çek Mücevheri

    Olomouc, Çek Cumhuriyeti'nin diğer turistik yerlerine ve Prag, Karlovy Vary ve Český Krumlov'a göre çok daha az tanınır. Çek Cumhuriyeti'nin doğu Moravia Bölgesi'nde sadece 100.000'den fazla nüfuslu bir şehir. 1000 yılı aşkın süredir, Morava Nehri etrafındaki ovalara kurulu olan Olomouc, bölgenin tarihi açıdan en iyi korunmuş kenti.

    Şehirde bulunan Holy Trinity Column Bölgesi, Moravya Tiyatrosu ve Filarmoni Orkestrası gibi canlı kültürel faaliyet alanları, müzeleri ve ülkenin en eski üniversiteleri gerçekten görülmeye değer. Özellikle Holy Trinity Column, 18. yüzyılda inşa edilmiş ve 35 metre yüksekliği ile ülkede bulunan en büyük Barok heykeli.

    Ana üst meydanda kırmızı çatılı ve beyaz cepheli evleri ile 600 yıllık eski şehir (Town Hall) bulunur ve burası Olomouc’un sembolü haline gelmiştir. Olomouc Sanat Müzesi ile Olomouc Bölge Müzesi şehirde en çok gezilmesi gereken iki müze.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler