Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neredeyse sadece İngiltere'de karşınıza çıkacak 8 ilginç durum

    Üzerine süt eklenen çaylar, direksiyonu sağda arabalar, açma kapama düğmesi bulunan prizler ve daha fazlası... Daha önce İngiltere'ye hiç seyahat etmeyenleri ülkeye ilk kez geldiklerinde bekleyen pek çok şaşırtıcı durum var. Eğer siz de yakınlarda bu gariplikler ülkesine gelmeyi planlıyor veya kısa bir Londra kaçamağının hayalini kuruyorsanız, İngiltere'de karşınıza çıkması muhtemel olan bu ilginç

    1- Hemen her şeyin ters olması

    İngiltere'ye daha önce hiç seyahat etmemiş olsanız bile muhtemelen ülkede otomobillerin direksiyonlarının sağ tarafta yani bize göre terste olduğunu duymuşsunuzdur. Tabii aynı zamanda trafik de tersten akıyor. Özellikle ülkede araç kiralamayı planlayanları başlarda biraz zorlayan bu durum alıştıktan sonra tam aksine eğlenceli bir hale gelebilir. Üstelik sadece İngiltere'de değil, geçmiş yıllarda adada hüküm süren İngiliz yönetiminden kalan bir miras olarak bugün Kıbrıs'ta da benzer bir durum söz konusu.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551333/640xauto.jpg)

    2- Karşıya geçerken önce sağa, sonra sola bakmak

    Ben araç kullanmam, yürüyerek gezeceğim derseniz de tersten akan trafiğin etkisinden kurtulmanız pek olası değil. Ülkede karşıdan karşıya geçerken herhangi bir kazaya neden olmamak için normalde yaptığınızın aksine önce sağa, daha sonra sola bakmanız gerekecek.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551345/640xauto.jpg)

    3- Sabah kahvaltısında fasulye yemek

    İngilizlerin kahvaltısı da yurdumuzdan ve dünyanın geri kalanından biraz farklı. Ülkemizde alışık olduğumuz gibi genellikle peynir, yumurta ve zeytinden meydana gelen Türk tipi kahvaltının aksine burada sabahları fasulye, salam ve mantar yeniyor. Özellikle eğer domuz eti yemiyorsanız İngiliz tipi kahvaltı yerine başka bir şeyler sipariş etmeniz iyi olur. Üstelik Londra gibi dünyanın hemen her yerinden gelen göçmenlerin yaşadığı şehirlerde farklı tatları bulmakta zorlanmayacaksınız.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551363/640xauto.jpg)

    4- Prizi kullanmadan önce tuşunu açmak

    Ve tabii işiniz bittikten sonra yine tuşunu kapatmak. İngiltere'de cep telefonunuzu şarj etmek istediğinizde prizlerin farklı girişlere sahip olduğunu görerek biraz şaşırabilirsiniz. Ancak daha da şaşırtıcı olan neredeyse hemen hepsinin üzerinde bir açma kapama düğmesinin bulunması. Fişi prize takmadan önce bu tuşa basarak açmayı ve farklı priz girişlerine uygun elektronik eşyalarınız için bir dönüştürücü almayı unutmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551366/640xauto.jpg)

    5- Güvenliğe takılmadan alışveriş yapmak

    Son yıllarda artan güvenlik önemleri nedeniyle bazı yerlerde girişte aramalar yapılmaya başlandı ancak alışveriş merkezleri başta olmak üzere ülkede birçok yere halen güvenlik kontrolünden geçmeden girebilirsiniz. Bu da elbette cep telefonunuzu ve cebinizdeki bozuk paraları çıkarmadan istediğiniz yerde rahatça dolaşma özgürlüğü demek.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551378/640xauto.jpg)

    6- Eli yakma garantili musluklarda el yıkamak

    Modern binalarda ve otellerde artık pek kalmasa da İngiltere'nin bazı yerlerinde bir taraftan soğuk, diğer taraftan sıcak su akan eski tip musluklara rastlamak mümkün. Bu muslukların iki tarafını birden açtığınızda genellikle sıcak su oranını dengelese de başta elinizi kaynar suyla yakma veya buz gibi akan suya maruz kalma tehlikesi her zaman var.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551387/640xauto.jpg)

    7- Sütle tatlandırılan çaylardan içmek

    Ülkemizde olduğu gibi İngiltere'de de çay içmek çok önemli bir gelenek. Ama bir farkla. Burada çaylara geleneksel olarak süt de ilave ediliyor ve genellikle şeker eklenmiyor. Başta biraz değişik gelse de İngiliz çayını zamanla sevebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551390/640xauto.jpg)

    8- Dünyaca ünlü müzeleri para ödemeden gezmek

    İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak en iyi şeylerden biri ise hiç kuşkusuz zengin koleksiyonları sayesinde dünyaca üne kavuşan müzeleri dolaşmak. Üstelik şehirde bunu bedavaya yapabileceğiniz birçok alternatif var. Örneğin başta nesli tükenen dinozorlar olmak üzere sayısız canlı türünü görebileceğiniz Doğal Tarih Müzesi'ni veya modern sanat eserleriyle her yıl çok sayıda ziyaretçiyi şehre çeken Tate Modern ve British Museum gibi müzeleri hiç para ödemeden gezebilirsiniz.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12551396/640xauto.jpg)


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler