Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nasıl Survivor Olunur?

    Survivor'ın sınav sorularını veriyoruz!

    Survivor'a girmek kolay, çıkmak zordur. Tamam televizyondan izlediniz, şartlar ne biliyorsunuz ama her türlü mücadele vereceksiniz. Adanın vahşi ve gergin rekabet ortamında bir adım öne geçmek için bunları bilin, adadaki konumuzu garantileyin.

    Adaya ayak bastığınız gibi çalıyı çırpıyı toplamaya başlayın, barınak yapıyoruz!

    Issız da olsa cumhuriyetinizi doğaya zarar vermeden ilan edin, ellerinizle barınağınızı yapın. İhtiyacınız olan şey kalın ağaçlar, yapraklar ve sarmaşıklar. Villa değil, adada bir barınak yapıyorsunuz. Bu nedenle esas olan elinizdeki imkanlarla tasarım harikası değil, kullanışlı bir barınak yapmanız. Kaçak kat yapmak yasak değil, ilgilenenlere duyurulur.

    Peki bu barınak sizi yılandan, akrepten nasıl koruyacak?

    "Survivor'a gitsem kesin kazanırım da akrebi var yılanı var" diyen çok insan var biliyoruz. Sizin onlardan olmadığınızı farz ediyoruz ama zehirli canlılardan nasıl korunacağını da bilmek lazım. Kendinizi akrep veya yılanlardan korumanın en etkili yolu, kızılçam ağaçlarının reçinelerinden geçiyor. Bu reçineleri toz haline getirin ve barınağınızın içine veya tabanına dökerek akrep, yılan ve kene sokmalarını engelleyin. Açık hava için henüz biz de bir yöntem bulamadık.

    Barınak yapan yatak da döşer

    Barınağın dışında, bir diğer ihtiyacınız da dinlenebileceğiniz bir yatak. Survivor'daki en ateşli kavgalar birileri bir yerlerde uzanırken oluyor, o yüzden kendinize iyi bir yatak yapıp yattığınız yerden sağa sola laf yetiştirmek isteyebilirsiniz diye düşündük. Elinizdeki malzemelerin çeşidine göre yatak veya sandalye yapabilirsiniz. Ortopedik mi emin değiliz ama üç kalın ağaç dalı ve iplerle bayağı rahat bir yatak yapılabiliyor.

    Dermanınızı reçineden bulun

    Ellerinizle barınaktı yataktı uğraşırken, mini mini şortlar üçgen bikinilerle ormanın kuzeyi senin güneyi benim dolaşırken bir yerlerinizin kesilmesi çok doğal. Farkında olmayabilirsiniz diye söylüyorum; adada zaten eczanenin içindesiniz. Bütün ilaçların hammadelerinin doğadan geldiğini unutmayın. Vücudunuzdaki yaraları tedavi etmenin en kolay yöntemi, doğal antiseptik ve tedavi özelliği taşıyan kızılçam reçinelerinin tozu. Bu tozdan hazırlayacağınız solüsyon sayesinde yaralarınız kısa sürede iyileşecek.

    Acımasız olun, dört (4) tuzağını kurun

    Acıktınız. Her gün balık yemekten bıktım, et yok mu et diyorsanız avcılığa başlamanın zamanı gelmiş demektir. Bu uluslararası teknik sayesinde hem adadaki ödül oyunlarını beklemeden karnınızı doyurabilecek hem de kendinizi sincap, kirpi veya orman fareleri gibi küçük kemirgenlerden koruyacabileceksiniz.

    Hadi sincabı yakaladınız pişiryorsunuz, neyle çevireceksiniz?

    Bunun için tek ihtiyacınız olan; kayın ağacından ince bir dal. Adada kayın ağacı olmayabilir tabii ama siz çeşitlerden deneyin. Lifli yapısı sayesinde kolaylıkla hareket ettirebileceğiniz maşa sayesinde yemeğinizi rahatlıkla pişireceksiniz.

    İnsana dönmek için ödül oyunlarını beklemeye gerek yok, kendi sabununuzu kendiniz yapın!

    Survivor'a gidenlerin önceki ve sonraki hallerine bakınca saçı sakalı bırakın bir sabunun bile değerinin ne kadar büyük olduğunu anlıyor insan. Survivor adasında zeytinyağı sabunu yapamasanız da kül ve yağ karışımıyla kendi sabununuzu yapabilirsiniz. Issız adada “yağı nereden bulacağım” diyorsunuz, der tabi insan. Avladığınız hayvanların iç yağını kullanabilirsiniz. Ay ben dayanamam midem kalkar diyorsan o zaman orada işin ne derler adama.


    En Çok Aranan Haberler