Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nasıl Seyahat Blogger'ı Olunur?

    İşte dünya çapındaki en iyi blog yazarlarından tüyolar!

    Eğer yaşamınızı blog ile sağlayacaksanız tam zamanlı, 7/24 bir işinizin olacağını iyi anlayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547718/640xauto.jpg)

    Sherry Ott, Ott’s World:

    “Olay sadece hoş fotoğraflar koyup beğeni almak değil. Size eşlik edenlere sunduğunuz değeri anlamalısınız ve bu değer ölçülebilir, satılabilir olmalı. Eğer bu ticaretle uğraşamayacaksanız ve internetin işleyişini anlamak size zor geliyorsa blog işine hiç başlamayın."

    Kristin Addis, Be My Travel Muse:

    “Girişimle ilgili her çaba, zaman ve paraya mal olur ve bu durum blog'da iki katına çıkar. Başlangıçta, bir kuruş bile kazanamadan bolca zaman, enerji ve para harcayarak seyahat edersiniz. Başlangıçlar hep böyledir, ilk günden işinizi gerçek bir iş olarak görmelisiniz.”

    Okuyun. Çok okuyun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547724/640xauto.jpg)

    Matthew Kepnes:

    “Bu endüstrinin ne kadar az okuduğu beni her zaman şaşırtır. İnanılmaz derecede değerli olan yüzlerce iş, pazarlama ve gelişim üzerine kitapları bulunuyor. Tekerleği yeniden icat etmeyin. Diğer insanların başarıya nasıl ulaştığını öğrenin ve bunu örnek alın.”

    Bu işe doğru nedenlerle girdiğinize emin olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547730/640xauto.jpg)

    Diana Edelman, D Travels ‘Round:

    “Tek istediğiniz bedavaya yolculuk yapmaksa bu iş size göre değil. Hikâyelerinizi ve tüyolarınızı birileri ile paylaşmak istediğiniz için blog yazmaya başlayın — bedava getirisi olduğu için değil. Blog kariyerinizde o seviyeye gelmek için çok fazla çalışmanız gerek.”

    Kristin Addis, Be My Travel Muse:

    “Eğer ilk günden itibaren tek istediğiniz ücretsiz seyahatlerse elde edeceğiniz tek şey bu olacaktır. Eğer isteğiniz gururla taşıyacağınız bir şeyse yakında büyük işler için küçük şeylerden vazgeçmeye hazır olacaksınız.”

    İlk günden nasıl para kazanacağınıza karar verin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547736/640xauto.jpg)

    Meagen Collins ve Tom Williams, Five Dollar Traveller:

    “Çoğu blogger’ın ‘önce blog, sonra para’ yaklaşımı vardır. İlk günden para kazanamayacaksanız bile bunun için her zaman aklınızda bir strateji olmalı. Kurmaya niyetli olduğunuz blog için tüm yönlenmenizi ve odaklanmanızı şekillendirmelisiniz. Nihai hedefinizi bilerek, hedef okuyucu kitlenizin değil, hedef müşteri kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayan içerikler oluşturursunuz.”

    Matt Gibson, XPat Matt, ve seyahat acentası XPat Media’nın CEO’su:

    “Paradan başlayın ve geriye doğru çalışın. Pek çok insan blog'larına bir sürü okuyucusu olacakmış gibi başlar ve ilerleyen zamanda bir şekilde paraya döner. Bu olabilir fakat blog'unuza belli bir gelirle başlayıp, ona dair çalışmaktan çok daha az etkindir. İkinci yöntem yüksek değerli görevlere odaklanmanızı sağlar, performansınızı ölçer ve sonuçta daha hızlı bir şekilde daha iyi bir gelir elde edersiniz.”

    Bir kenarda biriktirdiğiniz yeterli bir birikiminiz olsun, zira ilk başladığınız zamanlarda yolculuklarınızı sizden başkası finanse etmeyecek.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547739/640xauto.jpg)

    Lauren Bassart, The Constant Rambler:

    “İlk birkaç ay blog'unuzu ve hedef kitlenizi oluştururken masraflarınızı kendiniz karşılayacaksınız.”

    Eğer imkanınız varsa diğer yararlı harcamalara yatırım yapmaktan korkmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547754/640xauto.jpg)

    Matt Gibson, XPat Matt, ve seyahat acentası XPat Media’nın CEO’su:

    “Pek çok blogger düşük başlangıç bütçesini cazip bulur ve bu işe para yatırmaya isteksizdir. Bu büyük bir engel olabilir."

    Lauren Bassart, The Constant Rambler:

    “Sosyal medyada reklam verebilmek için ödeme yapıyoruz. Para kazanmak için para harcamanız lazım ve büyümeye devam etmek için gelirinizi tekrardan işinize yatırmalısınız.”

    Uygun bir niche konu bulun ve bunu sevdiğinize emin olun. Gerçekten sevin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547775/640xauto.jpg)

    Kristin Addis, Be My Travel Muse:

    “Yemek yediğiniz, uyuduğunuz, nefes alabildiğiniz ve hiç kimse okumasa bile hakkında yazabildiğiniz uygun bir yer seçin, ki zaten büyük ihtimalle ilk seferde öyle olacak. Örneğin; sıklıkla dış ortamlara, maceraya ve kadın olarak tek başıma geziye odaklanırım. Çalışmalarımla arasında gerçekten bir bağ hissedenler dışında gezi blog'larını seven herkes tek başına sehayat eden maceracı bir kadın olmadığına göre bu, iyi bir şeyler yapmak için yeteri kadar büyük bir okuyucu havuzu anlamına geliyor. Bir ortamın derinine inerek ve buna bağlı kalarak kendi kabilenizi bulacaksınız.”

    Charles McCool, McCool Travel:

    “İlk heyecan öldükten, yazmak sıkıcı bir iş, bir angarya haline geldikten sonra, yorumsuz, nakitsiz zamanlardayken ve tüm bunlara değip değmeyeceğini düşünürken size devam etmenizi sağlayan şey tutkunuz olacaktır. Evet, buna değer — eğer yaptığınız şeyi seviyorsanız.”

    Sürdürmek istediğiniz niche konuyla ilgili diğer blog'ları araştırmaya zaman ayırın — ve onun hakkındaki Facebook ve LinkedIn gruplarına da katılın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547781/640xauto.jpg)

    Jessie Festa, Jessie on a Journey:

    “En az 10 blog seçin ve her birinin iyi-kötü yanlarını bir liste halinde yazın, böylece kendi sitenizde istediğiniz ve istemediğiniz şeyler hakkında bir fikir edinirsiniz. Benzer olarak, araştırma grupları nişinize katılabilir çünkü sorularınızı sorabileceğiniz ve iş birliği yapabileceğiniz bir toplulukta olmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Örneğin; Facebook’ta Travel Bloggers Network ve Global Bloggers Network gruplarına katılabilirsiniz.”

    Alan adınızı hemen idare edin ve sizin hislerinizi yansıttığından emin olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547805/640xauto.jpg)

    Ashley Fleckenstein, Ashley Abroad:

    “Alan adı, URL’den çok daha fazlasıdır; sizin markanızdır. Dolayısıyla seçmeden önce araştırmanızı iyi yapın. Alan adınızın sizle beraber büyüyebileceğinden emin olun: “Anna Barcelona’da” ismi siz oradan taşındıktan sonra işlerinizi zorlaştırabilir.”

    Kiersten Rich, The Blonde Abroad:

    “Markanızın tüm sosyal medyalarda müsait olduğundan emin olun ve tüm platformlarda kullanıcı adlarını birbirleriyle uyumlu tutun.”

    Sonrasında internet sitenizi kurun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547811/640xauto.jpg)

    Rishabh Shah ve Nirali Shah, Gypsy Couple:

    “Bir tasarımcı tutmanızı öneriyoruz. Blogger topluluğunda veya Fiverr, Elance, ve Upwork gibi sitelerde serbest çalışan bir tasarımcıya ulaşmak çok kolay. Kendi site tasarımımızı yapmakla çok fazla zaman harcadık. Bu durum eşsiz bir tatmin verse de bunu çok daha kolay ve daha iyi yapabilecek olmasının önemini sonradan anladık."

    Kathryn MacLeod, Stories My Suitcase Could Tell:

    “İnternet sitenizi tasarlatmanız 200 $ gibi az bir ücretten 2,000 $’ı aşacak fiyatlara kadar gidebilir, o yüzden zarif bir site ile gücünüzün yetebileceği bir site arasındaki dengeyi sağlamalısınız.”

    Başlayın gitsin!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547823/640xauto.jpg)

    Tausha Cowan, The Globe Getter:

    “Kulağa çok kolay geliyor fakat sıklıkla aklımıza asla gerçekleşemeyecek fikirler gelir. İlk adım, başlamaktır. İlk yazınızı yayınladığınızda başladınız demektir.”

    Sadece sizin anlatabileceğiniz hikâyeye odaklanın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547829/640xauto.jpg)

    Jodi Ettenberg, Legal Nomads:

    “Gezi blogger’ı olarak çalıştığınızda pek çok konuda fark atabilirsiniz: Tasarım, arama motoru optimizasyonu (Search engine optimization — SEO), bazı sosyal medyalar ve daha fazlası. Fakat sadece sizin anlatabileceğiniz şekilde yerleştirilen bir hikayede fark atamazsınız. Bir gezi blog'u kurmak için BU sizin en değerli aracınızdır.

    Kendinize sorun: ‘Yaşamım bana diğerlerinden farklı bir perspektif edinmemi nasıl sağladı?’ Bu soru hakkında yazı yazdıkça düşünün, her zaman düşünün. Hikayeniz sizi diğer blogger’lardan ayıracaktır. Öykünüzü yayınlarınıza ve online markalaşmanıza ilmek ilmek işleyin. Bu şekilde çok doygun bir pazarda diğerlerinden ayrılacaksınız. Ve okuyucularınız siteniz büyüdükçe buna kilitlenip kalacak.”

    Başka bir deyişle, kendinizi markalaştırın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547841/640xauto.jpg)

    Jeremy Scott Foster, travelFREAK:

    “Farkındayım, insanın sürekli kendisinin hakkında yazması narsist gibi hissettirebilir, fakat sizi Lonely Planet veya Fodor’s gibi seyahat rehberlerinden ayıran şey kişiliğiniz ve fikirlerinizdir. Sizi eşsiz kılan şey kişisel perspektifinizdir ve bu, okuyucularınıza değer katar. Ayrıca, insanlarla bağ kurmayı sevenler gibi, markanıza insan unsurunu eklemek pazarlama açısından da faydalıdır.”

    Keith Jenkins, Velvet Escape:

    “Ve sitenizin ‘hakkımda’ kısmında, kim olduğunuzdan, ilgi alanlarınızdan ve seyahat felsefenizden özenle bahsettiğinizden emin olun. Muhtemelen blog'unuzdaki en önemli sayfa o.”

    Hangi sıklıkta yazı yayınlayacağınıza dair bir kural yok — bir programınız olsun…

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547844/640xauto.jpg)

    Christine Amorose, C’est Christine:

    “Kendinizi neye adayabileceğinizi, yayınınızı günde üç kere ya da haftada bir yapacağınıza karar verin. Bu sizi sadece motive etmekle kalmaz, ayrıca okuyucuların ne zaman yeni bir yayın göreceğini bilmelerini de sağlar. Farklı türde birkaç tane yazı yayınlıyorum ve her biri kendimi düzenli tutmak için haftanın belli günlerinde çıkıyor — ve artık okuyucularım neyi ne zaman bekleyeceklerini biliyorlar.”

    Ve buna bağlı kalın, istikrarlı olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547853/640xauto.jpg)

    Kelley Ferro:

    “Yazı yayınlamak için önce beş yıldızlı otelde, sonra pansiyonda kalmayın. Seyahat tarzınızı belirleyin ve o çizgide devam edin. Hedef kitleniz ne aldıklarını bilirse size geri dönerler. Akıllarını karıştırmayın. Bir tarzınız olsun ve öyle devam edin.”

    Gerçekten ilgi çekici şeyler yapın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547862/640xauto.jpg)

    Matthew Karsten, Expert Vagabond:

    “Dışarıdan bakıldığında oldukça basit görünüyor. Fakat ilgi çekici şeyler yapın derken gerçekten ilgi çekici diyorum. Grönland’da kanoya binmek gibi, Hindistan’ı baştan sona yürümek gibi veya Antarktika’da kamp gibi büyüleyici, meydan okuyucu şeyler yapın. Başlıklar eşsiz olduğunda muhtemelen daha geniş bir hedef kitleyle paylaşılır.”

    Megan Snedden:

    “Aslında pek fazla seyahat etmeyen ama sürekli gezi ipuçları veren kalabalıklardan ayrılın ve aynı zamanda insanların da dikkatini çeken destansı bir şeyler yapın. Çantamı hazırlayıp Arjantin’in kuş uçmaz kervan geçmez bir yerinde, bir Gaucho çiftliğinde insanlar bunu tamamen garip, fakat büyüleyici olduğunu düşündüler. Bunu daha fazla tıklanma ya da daha sonraki yayınlar için yapmadım. Tamamen tecrübe edinmek istediğim için yaptım.”

    Fakat aynı zamanda unutmayın ki, göçebe ya da ikide bir yeni ülkelere uçan bir gezi blogger’ı olmak zorunda değilsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547877/640xauto.jpg)

    Christine Amorose, C’est Christine:

    “Bir gezginde olmazsa olmazlardandır: Meraklı, ilgili, sürekli yeni tecrübeler aramak ve küçük detaylara dikkat etmek. Nerede yaşarsanız yaşayın, o bölgede keşfedilecek güzel yerler vardır; sadece oraları bulmaya açık olmalısınız.”

    Charles McCool, McCool Travel:

    “Yaşadığınız yer hakkında yazmak doğal bir başlangıç noktasıdır. Modern tanıtımların gerçekten işe yarayacağını düşünen yerel firmalarla (Restoranlar, konaklama, aktiviteler, turizm ofisleri) iş birliği yapma fırsatları bile elde edebilirsiniz.”

    Alabileceğiniz en iyi kamerayı alın ve onu kullanmayı iyi öğrenin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547886/640xauto.jpg)

    Jeremy Scott Foster, travelFREAK:

    “Görseller, bir gezi blog'u yürütmenin en önemli bir parçasıdır ve eğer güzel fotoğraflarınız varsa hedef kitlenizle aranızda bir bağ kurmak çok daha kolay olacaktır.”

    Eğer çok iyi bir fotoğrafçı değilseniz, bırakın teknoloji size yardım etsin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547925/640xauto.jpg)

    Jessie Festa, Jessie on a Journey:

    “Eğer fotoğrafçılıkta iyi değilseniz Unsplash veya Flickr gibi sitelerin Creative Commons kütüphanesine bakın —oradaki fotoğrafları kullanabilirsiniz ve fotoğrafçısını tanıtabilirsiniz."

    Kendi fotoğraflarınızı daha iyi çekmek için başkalarınınkini takıntı haline bile getirebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547937/640xauto.jpg)

    Jodi Ettenberg, Legal Nomads

    “Profesyonel bir fotoğrafçı değilim. Otomatik modda çekim yapıyorum ve fotoğraflarımı düzenlemiyorum. Fakat sitemdeki fotoğraf örnekleri ödüller kazandı, çünkü fotoğrafçılık yeteneğimi başka insanların fotoğraflarını takıntı haline getirerek geliştirdim ve bana göre onları bu kadar iyi yapan şey de bu. ‘Tatlı fotoğrafları seviyorum’ anlamına gelmiyor bu. ‘Diğer fotoğraflardan perspektifi nasıl farklı? Nasıl bir ışıklandırma bu fotoğrafı farklı kılıyor?’ anlamına geliyor."

    Blog'unuz için seyahat videoları oluşturun.

    La Carmina:

    "YouTube gibi platformlara videolar koymak da sizi farklı hedef kitlelerine ulaşmanıza yardımcı olur ve izlenmelerle para kazanırsınız. Turizm partnerlerinin ve sponsorlarının özellikle benim takımımla çalışmak istediklerini öğrendim çünkü biz blog yazmaya ve sosyal medyadaki işlerimize ek olarak seyahat videoları hazırlıyoruz.”

    Gözünüz yeni gelişen teknolojilerde olsun ve onu kendine uyarlayan ilk kişilerden biri siz olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547949/640xauto.jpg)

    La Carmina:

    “Örneğin, film partnerlerim Radius VR ile birlikte, şu sıralar 'sanal gerçeklik' işine dalıyoruz. Eğer 360 derece seyahat videoları gibi özel becerileri erkenden edinirseniz o teknoloji yayıldığında bir adım önde olacaksınız.”

    Daima okuyucularınıza yanıt verin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547961/640xauto.jpg)

    Jarryd Salem and Alesha Bradford, Nomadasaurus:

    “Blog yazmaya başladığınızda, onu okuyanlar arkadaşlarınız ve aileniz olacak. Fakat siz büyüdükçe ve daha başarılı hale geldikçe tamamen yabancı insanlar yaptıklarınız takip ediyor olacak. O insanlar seyahat blog'unuzu tam bir kariyere dönüştürmenize yardım edebilecek kişilerdir, bu yüzden asla onları unutmayın. Eğer biri fotoğrafınıza yorum yaparsa, ona yanıt verin! Eğer size başarılar dileyen bir e-posta alırsanız, teşekkür edin! Okuyucularınız ve takipçileriniz olmadan markanız o koca genişlikte, vasat seyahat blog'larının sanal dünyasında sadece bir nokta olacaktır.”

    Alice Nettleingham, Teacake Travels:

    “Bu iletişim sizi onların gözünde gerçek ve güvenilir kılar ve sizi okuyucuların tekrar tekrar dönüp baktığı, güvenilir bir gezi kaynağı haline getirmeye yardımcı olur.”

    Diğer seyahat blogger'larıyla yakın ilişkiler içinde olun.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547973/640xauto.jpg)

    Megan Snedden:

    “İşinden zevk aldığınız birine sadece e-posta atmaktan ve sadece sizin işinize yarayacak bir tavsiye için yanıp tutuşuyorsanız bunu gerçek bir iletişim haline getirin ve onları bir içki ya da kahve içmeye davet edin. Nihayetinde, tavsiye almak için en iyi yöntem, kaynağından almaktır. Arkadaş olmak niyetinde olduğunuzu belirtin ve birebir öğrenin, birilerini kullanarak değil.”

    Diana Edelman, D Travels ‘Round:

    “Diğer blogger'ların neler yazdıklarını okumak için zaman ayırın ve yazılarına yorumda bulunun. Böylece orada isminiz görünecektir."

    Diğer blogger’lar ve şirketlerle konferanslara ve iletişim ağlarına gidin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547997/640xauto.jpg)

    Matt Long, LandLopers:

    “Dijital bir dünyada var olsak da konferanslarda ve etkinliklerde kişisel olarak yaptığım iş sohbetleri Twitter’da yaptığım her sohbetten çok daha fazlasına değer.”

    Facebook reklamlarını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548000/640xauto.jpg)

    Matt Gibson, XPat Matt, ve seyahat acentası XPat Media’nın CEO’su:

    “Okuyucuları blog'unuza yönlendirmek için inanılmaz ucuz bir yöntem var. Her biri bana dört cent’e mal olan okuyucularımı yönlendiren reklamlar verdim. Her seviyedeki blogger için bu çok değerlidir, fakat özellikle yeni başlayan ve bir hedef kitlesi oluşturmaya çalışan blogger’lar için daha değerlidir.”

    Para kazanmayı sağlayan çoğu yolun sadece blog yazmakla bitmediğini anlayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548117/640xauto.jpg)

    Sherry Ott, Ott’s World:

    “Yaşamınızı sağlamak için pek çok farklı şey yaparak para kazanıyor olacaksınız. Çok nadiren blog yazarlığından para kazanıyorum fakat blog'um, ayağımı kapının eşiğine koyup, fotoğrafçılık, marka sponsorluğu, serbest yazarlık ve sosyal medya ilham projeleri gibi diğer ücretli projeleri bana sağlamasının yanında okuyucu kitlesi, açıkta olma ve etkileyiciliği de sağlıyor. Sağlam bir blog ve marka inşa edin — ve sonra gelir elde etmek için başka projeleri almaya gönüllü olun.”

    Gerçekten inanmadığınız bir ürünü asla desteklemeyin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548126/640xauto.jpg)

    Carri Wilbanks, Catch Carri:

    “Siteniz kurulduktan sonra güzel bir inceleme yapmanız için çeşitli markalar veya online siteler sizinle iletişime geçebilir ve bu size cazip gelebilir, özellikle bunun için bir de size ödeme yapıyorlarsa. Kelimenin tam anlamıyla inandığınız bir ürünü ya da siteyi desteklediğinizden emin olun. Okuyucularınız zekidir ve dürüst olmayan bir yazıyı anlarlar. Hakkında pek bir şey bilmediğiniz ya da inanmadığınız bir şirket hakkında bir şeyler yazmak, sizi hızlı bir şekilde sadık okuyucularınızdan ayıracaktır. Ve onlar olmadan, en başa dönersiniz.”

    Kim-Marie Evans, Luxury Travel Mom:

    “Pek çok seyahat blogger’ı onlara ev sahipliği yapan markaların dili oluyor. İyi gezi blogger’ları gazeteciler gibi çalışır."

    Markaları sunarken onları öne çıkarın, kendinizi değil.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548156/640xauto.jpg)

    Amanda Williams, A Dangerous Business:

    “Onlara sadece ne kadar süper olduğunuzu söylemeyin. Neden onların süper olduğunu ve onlarla çalışabilecek en iyi kişinin neden siz olduğunu anlatın. Sponsorluk/partnerlik sunumlarında onları öne çıkarın, kendinizi değil.”

    Ürünleriniz olsun!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12548165/640xauto.jpg)

    Matthew Kepnes, Nomadic Matt, How to Travel the World on $50 a Day kitabının yazarı ve Superstar Blogging adlı blog okulunun kurucusu:

    “Kitaplar, kurslar, rezervasyon hizmetleri, turlar… Ne olursa! Bunları ayarlayabilirsiniz ve siz plajda biranızı yudumlarken para kazanıyor olursunuz!"

    Asla öğrenmeyi bırakmayın.

    Jeremy Scott Foster, travelFREAK:

    “Gezi blogger’ı olmak yazı yazmaktan daha fazlasıdır — fotoğrafçılığı, sosyal medyası, pazarlaması, markalaşması, tasarımı, ticaretten anlaması ve daha fazlası. Bulabildiğiniz tüm sesli yayınları dinleyin ve okuyabildiğiniz tüm kitapları okuyun. Hiç kimse bunların hepsini okulda öğrenmez, dolayısıyla kendi kendinize öğrenmek zorundasınız.”

    Shannon O’Donnell, A Little Adrift:

    “Becerilerinizi ve bilginizi devamlı olarak geliştirebileceğiniz yöntemler bulun. Yazarlık ve hikaye anlatımı dersleri alın, fotoğraflarınızı düzenlemek için videolar izleyin, pazarlama çalışın ve sosyal medyayı öğrenin. Aklınızı nasıl en iyi kalitede iş çıkaracağınız bilgisiyle doldurun.”

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler