Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Napoli

    İki Volkan Arasında Çılgın Bir Karizmatik Şehir Bu fotoğraftaki ipte asılı çamaşırların olması rastgele bir durum değil.

    Genel Bilgiler

    İki Volkan Arasında Çılgın Bir Karizmatik Şehir

    Bu fotoğraftaki ipte asılı çamaşırların olması rastgele bir durum değil. Aslına bakarsanız Napoli’de pencereden dışarı asılan çamaşırların olmadığı bir fotoğraf çekmek zor. Güney İtalya’da bulunan Napoli (nüfus 1.000.000) karaktere sahip bir şehir ve bu karakterin bir kısmı sadece konumuyla ilgili olabilir.

    Napoli Körfezi’ne bakan ve birebir çocukken çizdiğimiz yanardağ resimlerine benzeyen devasa Vezüv ile Phlegraean Alanları arasına sıkışan bu bölgeye kim şehir kurmayı düşünmüş olabilir ki? Buna rağmen çok uzun yıllardır burada bulunan Napoli’nin geçmişi Tunç Çağı’na uzanır.

    Napoli’nin dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Mirasi statüsüne sahip tarihi merkezi, dik ve dar sokaklarla doludur ama bu durum yerel halkın ve mopedlilerin çılgınca dolaşmasına bir engel oluşturmaz. BurAyla ilgili harika bir şey de şu; şehri gezerken adeta bir açık hava müzesi dolaşırsınız ama bölge bir o kadar da canlıdır. Gerçekten bir göz ziyafeti…

    Napoli hakkında başka ne söylenebilir? İşte birkaç anahtar kelime: Camorra (mafya). Pizzanın doğum yeri. Yoksulluk. Vezüv Yanardağı ve yakınındaki Pompeii. Yüzlerce kilise. Sayısız moped.

    Özetle; Karizmatik Napoli, bugünü ve tarihiyle İtalya turizminin görülmeye değer şehridir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler