Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Moskova

    Kendine Has Bir Tavrı Olan Şehir Moskova Moskova, Rus Federasyonu'nun başkenti ve hem kültürel hem politik açıdan en önemli şehri.

    Genel Bilgiler

    Kendine Has Bir Tavrı Olan Şehir Moskova

    Moskova, Rus Federasyonu'nun başkenti ve hem kültürel hem politik açıdan en önemli şehri. 11 milyonu aşan nüfusu ile, hem Rusya'nın hem de Avrupa'nın en büyük kenti. Şehir 800 yıllık bir tarihe sahip. Kremlin ve beraberindeki Kızıl Meydan kesinlikle görülmesi gereken yerler. Kremlin, Moskova’nın tam merkezinde, içinde beş saray, dört katedral ve Rusya başkanının konutunu kapsayan kompleks bir yapı. Kremlin'in beraberindeki Kızıl Meydan, yıllık askeri geçit törenine ve askerlerin nöbet tuttukları, nöbet değişimi yaptıkları Eternal Flame’e ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Rusya’nın Sovyet geçmişinin ürkütücü bir hatırlatması olarak burada Lenin’in Anıt Mezarı'nı bulabilirsiniz. Üzerinde Aziz Vasil Katedrali ikonik ve rengarenk görüntüsüyle yükselir.

    Eğer alışveriş yapmak isterseniz de Kızıl Meydan’dan çıkmak zorunda değilsiniz, çünkü GUM Alışveriş Merkezi meydanın doğusunun en sonunda. Burada Prada ve Louis Vuitton gibi mağazaları bulabilirsiniz. Eğer sınırlı bir bütçeye sahipseniz yine de mimarisi bakımından görülmeye değer bir yapı. Ayrıca içerisinde yemek yiyebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Moskova'da yemek yemenin pahalı olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız, fakat deneyeceğiniz geleneksel yemekler kesinlikle buna değecek. Yüksek kalitede olmadığı sürece Rus yemeklerine odaklı olmayan restoranlardan kaçının.

    Son olarak, dikkatli olmanızı öneririz. Çünkü birçok kişinin söylediği gibi Moskova’nın kendine has tavrı pek de arkadaş canlısı sayılmaz. Herkesi size gülücükler saçmasını beklemeyin ya da bu tavrın size özel olduğu hissine kapılmayın. Tıpkı Rus şair Tyutchev’in yazdığı gibi: ”Rusya akıl ile anlaşılamaz”. Yani denemeyin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler