Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Montreal

    Kanada’nın Frankofon Başkenti Montreal, Kanada’da Frankofon Quebec Eyaleti'nin en büyük, ülkenin en büyük ikinci şehri.

    Genel Bilgiler

    Kanada’nın Frankofon Başkenti

    Montreal, Kanada’da Frankofon Quebec Eyaleti'nin en büyük, ülkenin en büyük ikinci şehri. Quebec’in ekonomik ve kültürel merkezi ve yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip. Montreal, zengin tarihi ve Avrupai havası nedeniyle Kuzey Amerika'dan ayrılıyor.

    Şehrin merkezinde Notre-Dame Bazilikası, Place Jacques-Cartier, şehir limanı, şehrin tarihini anlatan Montreal Arkeoloji ve Tarih Müzesi gibi müzeler ile Old Montreal yer alıyor. Şehir merkezi ise, kendinizi gökdelenlerle çevrili bulacağınız, Old Montreal ile arasında büyük farklılıklar olan, apayrı bir yer. Her iki yerin ortak noktası ise müzelerin fazla olması. Örneğin, şehir merkezinde Montreal Güzel Sanatlar Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

    Tarih ve kültürün dışında, Montreal’in özellikle iyi olduğu bir konu var ki, o da yemekleri. Şehir, Kuzey Amerika’nın yemek bakımından en iyi şehirlerinden biri olarak nitelendiriliyor, adeta bir gurme cenneti. Bütçe dostu, dünya mutfağından pratik yemekler sunan restaurantlardan, gurme yemekler yiyebileceğiniz yerlere kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Füme etli sandviç ve poutine (peynir, patates ve sos karışımından oluşan bir yemek), bölge yerlilerinin favori yemekleri.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler