Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Montevideo

    Uruguay’ın Başkenti olan Montevideo, Rio de la Plata'nın kuzey yakasındaki Atlantik Kıyısı'nda, Uruguay'ın güneyinde yer alıyor (Arjantin’deki Buenos Aires, karşı kıyısında yer alıyor).

    Genel Bilgiler

    Bu şehir Uruguay’ın toplam nüfusunun 1/3’üne ev sahipliği yapıyor. Bu şehrin, komşusu Buenos Aires’ın gölgesinde kaldığını açıkça söylemeliyiz, fakat burası kesinlikle seyahat etmeye değer bir yer ve gözardı edilmemeli.

    Dünyanın bu bölgesindeki bütün büyük şehirlerde olduğu gibi, eski sömürge merkezi olan Ciudad Vieja, görülmesi gereken en önemli yer. Burada Palacio Estevez, Teatro Solis ve Artigas Heykeli’nin bulunduğu, Plaza Independencia’yı ziyaret edebilirsiniz. Şehrin muhafız değişimi de bu meydanda gerçekleştiriliyor ve bu değişim turistlerin ilgi gösterdiği bir olay. Ayrıca inanılmaz Palacio Legislativo da kesinlikle görülmesi gerekenler arasında.

    Bütün bu saydıklarımız tipik sömürge şehri yapılarıydı. Fakat Montevideo’ya aşık olmanızı sağlayacak şey ise, sahil kıyısındaki Rambla olarak karşımıza çıkıyor. Sonu yokmuş gibi görünen ve her zaman dolaşan, bisiklet süren, spor yapan veya yüzen insanlarla dolu olan bir yer. Gün batımını seyretmek için buraya gelin, bir daha Montevideo’yu terk etmek istemeyeceksiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler