Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mondulkiri

    Yüksek rakımda dönemeçli dağ yollarından Mondulkiri’ye doğru ilerledikçe soluduğunuz temiz hava serinleyecek ve gür ormanlar ile karşılaşacaksınız.

    Genel Bilgiler

    Burası yeni yerler keşfetmek ve Kamboçya’nın düşük rakımlı sıcak topraklarından kaçmak için harika bir bölge.

    Başkentin karmaşa ve gürültüsünden kaçmanızı sağlayan Mondukiri, size doğayla yeniden iç içe olma fırsatı sunar. Burası Kamboçya’nın en büyük eyaleti olmasına rağmen aynı zamanda en seyrek nüfuslu (km2 başına 4 kişi) bölgesi olduğundan yeterince boş alan bulabilirsiniz. Buranın trajik bir tarihi hikâyesi yoktur..

    Vietnam sınırında olan bölgede, Việt Cộng Üssü (Batı kaynaklar tarafından Vietnam Savaşı sırasında Ulusal Kurtuluş Cephesine verilen isim) savaş boyunca Amerika'nın acımasız saldırılarına maruz kalmış. Hala burada bombaların açtığı çukurların izlerini görebilirsiniz. Bunlar yaşandıktan sonra Kızıl Kemerler bölgenin kontrolünü ele geçirip burada faaliyet göstermişler. Bu bölgenin günümüzde daha huzurlu bir yer olduğunu söylemekten mutluluk duyuyoruz.

    Burada çevre-bilim ve hayvan hakları savunucuları arasındaki mücadelenin devam ettiğini söylemek durumundayız. Mondulkiri kaçak avlanmaya karşı yasalarla korunur. Dağ ve ormanların olmasının en büyük faydası, şelaleler. Bunlara göz atmak isteyeceksiniz.

    En büyüğü Bou Sra Şelalesi. 5 farklı alana, 23 ilçe ve 98 köye ayrılan bölgedeki her detaya değinmek zor. Başkenti kaplayan bu bölge muhtemelen gideceğiniz yerlerin başında yer alıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler