Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Moda'nın En İyi Cafeleri

    Kadıköy denilince akla Moda gelir… Kalabalık cafeleri, etrafta dolaşan sokak hayvanları... Moda'dan değil ama kalabalıklığından biraz uzaklaşmaya ne dersiniz? Arkadaşlarınızla uzun soluklu bir pazar kahvaltısını sakin bir yerde yapmak ne güzel olur değil mi?

    İstanbul denilince ilk akla gelen yerdir Kadıköy. İstanbul’un nabzı burada atıyor dersek yalan olmaz hani. Hiç eskimeyen, modası geçmeyen bir semt Kadıköy. Her zaman kalabalık, her zaman tatlı bir gürültüye sahip. İyotlu havasından mıdır bilinmez vazgeçemiyor insan Kadıköy’den…

    Haydi, gelin Kadıköy’de saklı kalmış yerlere birlikte göz atalım.

    Kendinizi evde hissedeceğiniz bir yer: Mitte

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550634/640xauto.jpg)

    Almanca’da merkez, kentin ortası anlamına geliyor Mitte. Lokasyon olarak Kadıköy’ün en merkezi yerlerinden biri olunca ismi tam olmuş cafenin. İhlas Sokak'ta eski bir marangoz atölyesinden küçük ama şirin mi şirin bir cafeye dönmüş.

    Hafta sonu kahvaltılarının tadı bir başka oluyor Mitte’de. Çeşit çeşit kahvaltıları var. Aç kahvaltıdan susamlı kahvaltıya, az kahvaltıdan vegan kahvaltıya 8 farklı kahvaltı çeşidi var.

    Sadece kahvaltı mı? Sandviçler, salatalar, tatlılar… Ve bir cafenin olmazsa olmazı kahveler…

    Mozaik pastalarını es geçmeyin derim.

    Kahvenizi usul usul yudumlarken sakince kitabını okuyabilir, çalışabilirsiniz.

    Bu aralar Kadıköy’de farklı bir yerler arıyorsanız eğer Mitte tam size göre.

    Dağınık bir dekorasyona sahip olan bu salaş mekânda her şeyin satılık olduğunu söylemiş miydik?

    Adres: Caferağa Mah. İhlas Sokak 4/A Kadıköy, İstanbul

    Moda’nın kalabalıklığından kaçmak isteyenler: Dört Kadıköy

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550640/640xauto.jpg)

    Moda’nın kalabalıklığından kaçıp sakin bir molaya ne dersiniz? Hem de Moda’dan pek uzaklaşmadan? Sipariş ettiğiniz kahve özenle hazırlanırken taze kavrulmuş kahve çekirdeklerinin kokusunu içinize çeke çeke bütün bir haftanın yorgunluğunu atmak güzel olmaz mıydı? Yoksa tüm bu sorulara cevabınız “Evet” mi? O zaman yolunuzu mutlaka Dört Kadıköy’e düşürmeniz gerekiyor.

    Tam bir Coffee Shop, Dört Kadıköy. Öncelikleri her zaman taze taze kendi elleriyle kavurdukları kahveler. Kahvenin yanında küçük bir tatlı fena olmaz diyerek birkaç çeşit tatlı, birkaç çeşit kek ve kurabiyelerden oluşuyor menünün demirbaşları.

    Hayvan dostu bir mekân ayrıca burası. İster kendi hayvanınızla gelin, isterseniz mahallenin kedisini sevin. Aman ha! Pufuna kurulup siesta yapıyorsa keyfini bozmayın.

    Her masanın yanında priz olması freelance çalışanlar için büyük bir artı. Bilgisayarınızı alıp saatlerce çalışabileceğiniz mekânlardan bir tanesi Dört Kadıköy.

    Adres: Caferağa Mah. Ressam Şeref Akdik sok. No:19, İstanbul

    Huzurlu ve lezzetli: Kev Cafe

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550649/640xauto.jpg)

    Kadıköy’de rahat rahat oturup lezzetli mi lezzetli yemeklerin tadına varırken sokakların kalabaklığını, insanların oradan oraya koşuşturmasını izlemeye ne dersiniz?

    Bir cafe düşünün… Hem sakin hem de tüm ürünleri lezzetli mi lezzetli. Müzik seçimleri bir başka güzel. Öyle bangır bangır müzik çalan kafelerden değil Kev. Aynı zamanda dünya mutfağından lezzetler sunuyor. Burada aç kalkmak imkânsız…

    Bademaltı sokaktaki Kev Cafe tam size göre. Dekorasyonu ferah, sipariş ettiğiniz yemeğin yapılışını açık mutfağından takip edebilirsiniz. Kahvaltılar, makarnalar, salatalar, ana yemekler, tatlılar, ev yapımı limonatalar… Dünya mutfağından birçok lezzet Kev çatısı altında buluşmuş. Porsiyonları tadımlık değil doyumluk.

    Şimdi bir mantı olsa nasıl olur? Hem de tepsi mantı. Off off değil mi? Mantıdan sonra bir tatlı güzel gitmez mi? O zaman beyaz çikolatalı profiterollerinin tadına mutlaka bakılmalı derim. Şöyle buz gibi bir limonatayla hem de.

    Adres: Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak, No 36/A, Kadıköy

    Haftayı sonlandıracak en güzel yer: ayı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550655/640xauto.jpg)

    Kadıköy denilince ilk akla gelen yerdir Ayı. Kadıköy’ün kültleşen mekânlarından biridir ve çeşit çeşit bira denilince ilk akla gelen yerdir. İrlanda’nın siyah birası, Belçika’nın buğday birası ve meyveli biraları...

    Masa düzeni ve bahçesiyle oldukça sıcak bir mekân. Arkadaşlarınızla dedikodunun dibine dibine vururken neşenize neşe katacak bira çeşitleriyle haftanızı sonlandırabilirsiniz.

    Adres: Caferağa, Moda Cd. No:60, 34710 Kadıköy/İstanbul

    Kahvaltıların şahı: Moda Van Kahvaltı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550664/640xauto.jpg)

    Ne güzel demiş Cemal Süreyya: “Yemek yemek üstüne ne düşünürseniz düşünün bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diye. Kahvaltının yemek yemek olmadığını, bir ruhu olduğunu, bir cümle ile ne güzel anlatıyor değil mi?

    Türkiye kahvaltı çeşidi bakımından oldukça zengin. Ege kahvaltısı mı dersiniz Karadeniz kahvaltısı mı dersiniz? Çeşit çeşit, seç- beğen- ye! Ama kahvaltıların şahı denilince Van kahvaltısı önce gelir. Otlu peyniri, murtugası, kavutu say say bitmez. Eee bu lezzetlerin tadına bir kere bakanlar vazgeçer mi? Hal böyle olunca Van kahvaltı salonları dolup dolup taşıyor.

    Yeşillikler içerisinde bir yer Moda Van Kahvaltı. Mekânın attığınız ilk adımdan itibaren huzur veren bir ortamı var. Moda sokaklarının kalabalığından, gürültüsünden kendini izole etmiş bir yer Moda Van.

    Normal kahvaltı ve Van kahvaltısı olarak iki çeşit kahvaltıları var. Normal kahvaltıda her yerde karşımıza çıkabilecek kahvaltılar varken Van kahvaltısında envai çeşit menemenden patatesli yumurtasına, otlu peynirden bazlamasına, bazlamasından çılbırına, çılbırından kavutuna… Karnınızı doyurmadan çeşitliliğiyle gözünüzü doyuruyor.

    Cemal Süreyya’nın dediği gibi kahvaltının mutlulukla ilgisi varsa eğer Moda Van Kahvaltı bu mutluğu size yaşatıyor.

    Adres: Caferağa Mh. Moda Cd. 163/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

    Hayattan muaf olmak isteyenlere: Muaf

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550688/640xauto.jpg)

    Nostaljik yerleri seviyor musunuz? Muaf tam size göre bir yer. Servis tabaklarından plaklara kadar her şeyde nostaljik dokunuşlara sahip. Uzun uzun sohbetlerinize eşlik edecek müzikler bir harika.

    İster grup olarak gidin ister kitabınızı alın ister çalışın… Çok huzurlu bir ortamda vakit geçirmiş olacaksınız.

    Muaf, uzun uzun kahvaltılar için, işe biraz mola deyip öğle yemeği için ya da hafta sonuna merhaba geceleri için doğru adres.

    Burada her şey çok lezzetli. Porsiyonlar büyük, doyurucu. Kahvaltıları efsane. Menemensiz kahvaltı olmaz diyorsanız, ev yapımı salçanın tadını alırken menemenle birlikte parmaklarınızı da yiyebilirsiniz.

    Peynir, biber ve otlarla hazırlanan Muaf omleti ve ev yapımı limonatasını tavsiye ederim.

    Muaf adres: Caferağa, Lütfü Bey Sk. No:1, 34710 Kadıköy/İstanbul

    Gerçek İtalyan pizzası yemek isteyenler: Beppe Pizzeria

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550694/640xauto.jpg)

    Pizzacıların arasından kendini parmakla seçtiren pizzacılardan Beppe Pizzeria. Moda’da dışarıdan baktığınızda çok dikkat çekmeyen bir yerde.

    İncecik hamuru birbirinden farklı pizzalarıyla gönlünüzü fehtediyor Beppe. Hem görüntüsü hem de tadı çok güzel.

    Kadıköy'deyseniz ve canınız pizza çekiyorsa, seçeneğiniz kesinlikle Beppe olmalı.

    Adres: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Ferit Tek Sokak, No 60/B, Kadıköy,İstanbul

    Moda’da küçük ama çok sevimli bir mekân: Polka

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550703/640xauto.jpg)

    Sessiz sakin bir sokağın tam köşesinde konumlanmış bir yer Polka. Ufak ama ev sıcaklığında bir cafe. Eğer biraz huzurlu bir ortam olsun, kafam gürültü patırtı kaldırmıyor bugün, alayım elime kitabımı sessizce kitabımı okuyayım diyorsanız Polka tam size göre bir yer.

    Bir yandan aromalı kahveleri, bitki çaylarını yudumlarken bir yandan da sokaktan gelip geçenleri izleyebilirsiniz.

    Polka’nın samimi bir dekorasyonu var. Şirin mi şirin bir de asma katı. Asma katı ayrı bir dünya. Burada basılı bir menü yok. Her şey kara tahtaya yazılmış. Kara tahtada ne yazıyorsa o anlayacağınız.

    Buranın nesi güzel derseniz, erikli keki dillere destan. Sebze sevdalıları! Sebzeli tostuyla aşk yaşayabilirsiniz.

    Ve ve ve reçelleri pek bir güzeldir.

    Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Zuhal Sokak, No 14/C, Kadıköy,İstanbul

    Pancakesiz kahvaltı olmaz diyenler: Munchies Crepe Pancake

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550706/640xauto.jpg)

    Kahvaltı yapmak sizin için adeta bir ritüelse, kahvaltının yeri sizde ayrıysa Munchies size yeni tatlar sunmaya hazır.

    Türk kahvaltısı ile Amerikan kahvaltısını birleştirerek yeni bir akım başlatan Munchies’ın pancakeleri dolgun ve lezzetli. Pancakelerin yanında gelen peynir, domates, çilek, muz, fıstık ezmesi, fındık ezmesi, akçaağaç şurubu, nutella ve çeşit çeşit reçeller ağzınızı tatlandıracak.

    Adres: Kadıköy Merkez Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, 62/A, Kadıköy, İstanbul

    Kadıköy’de Londra rüzgârı: Londra Pub

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550736/640xauto.jpg)

    Kırmızı boyalı, lacivert pencereli 3 katlı bir binada konumlanmış bir yer Londra Pub. Zengin bira menüsü var. Amstel, Heineken, Guiness ne ararsan var. Bunların yanında Fuller's London Porter, London Pride, Blue Moon gibi Londra'ya özgü değişik biralar var.

    Biranın yanında atıştırmalık yiyeceklerin dışında yemek menüsü yok. Arkadaşlarınızla farklı bir yerde biranızın tadına varmak istiyorsanız Londra Pub tam size göre bir yer.

    Servis elemanları çok yardımsever, özellikle hangi birayı seçsem acaba diye düşünürken.

    Londra deyince aklınıza sütlü çay mı geliyor yoksa Sherlock Holmes’dan da hatırlayacağınız telefon kulübesi mi? Telefon kulübesi dediğinizi duyar gibiyim.

    Londra Pub’ın duvarında telefon kulübesi var. Tam Instagramlık değil mi?

    Adres: Caferağa Mahallesi, Piri Çavuş Sokak, No 13, Kadıköy, İstanbul

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler